080316_0860

At rejse som single er den bedste måde mingle

Efter at have afsluttet sin kandidatgrad i Portugal besluttede Emilie at forære sig selv den bedste dimissions gave, hun kunne komme på – en solo billet til Bali. Hun deler hvordan rejsen har forstærket hendes kærlighed til at rejse alene, og hvorfor enhver kvinde med smag for eventyr skal gøre det samme.
 

 
Emilies beslutning om at lære at surfe handlede ikke bare om sporten selv, men om at tage udfordringen og forfølge alt hvad ens drømme indebærer. “Jeg havde været på Bali et par år tidligere, men denne gang gik jeg all-in – og jeg gjorde det alene.”
 

 
I første omgang kan tanken om at booke denne billet være skræmmende. Det er faktisk meget normalt at være nervøs, og for Emilie betød nerverne at det måtte være en indikation på at hun gjorde noget, som virkelig betød noget for hende. Men, hun havde stadig alle disse tanker der fløj igennem hendes hoved; ”Vil jeg møde nogle jeg kan surfe med?”, ”Vil jeg få nye venner?”, ”Vil jeg klare at rejse rundt alene?” og ”Kan jeg tilmed køre en scooter?”
 
Hvad du indser i sidste ende er, at bookingen af den billet er den skræmmende del, resten der følger efter er bare rent eventyr. Solorejser velsigner dig med masser af muligheder; friheden til at lave din egen kalender, tage imod de venskaber du ikke kan planlægge og blive revet med til magiske steder du ikke engang vidste fandtes.
 

 
Emilie beskriver hvordan hun blev samlet op af en af chaufførerne fra Lapoint og blev taget med til campen. ”Selv om det kun var lige efter Mount Agungs udbrud, var stedet livligt og stemningen var i top! Som kvindelig rejsende har man det med at være opmærksom på om destinationen er sikker, men inden for den første time vidste jeg, at jeg ville få det godt. Eller, jeg ville faktisk få det fantastisk!”
 

 
Bali har en speciel tryllebindende kraft og er et af de steder der bare skal føles – billeder ville aldrig kunne give et retfærdigt indtryk. Det balinesiske folk er overraskende venlige og alle hilser dig med små smil, som om du var deres barnebarn der vente hjem efter mange år i udlandet. De har en vild måde hvorpå de får dig til at føle dig mere hjemme her, end i dit eget hjemland.
 

 
”Jeg havde knapt nok brugt fem minutter på campen før jeg var i min bikini, smurt ind i solcreme og på vej ud til min første tropiske surf med en af drengene fra campen”, forklarer hun entusiastisk. Ligesom Bali får dig til at føle dig hjemme, får surfing dig til at føle, at du hører til. Det er som at være en del af en stor familie, hvor at have det sjovt er den eneste husregel. De der allerede har været på en surf camp kender følelsen – du kommer til at få venner du føler dig tættere på efter end uge, sammenlignet med venner du har haft i flere år.
 

 
Surfing tiltrækker en speciel type mennesker der vågner tidligt om morgenen, lever passioneret og fejrer alt det bedste som livet har at tilbyde. Emilies uge på Canggu campen var fyldt med netop dette, samt masser af andre gode ting som smoothie bowls, mojitos, sternehimmel og bål på stranden. Dette paradis er for de der går all in på livet, som danser til deres fødder gør ondt og aldrig stopper med at prøve at fange bølgerne, lige meget hvor hårdt det end føles i starten.
 

 
”Hvor meget jeg end gerne ville blive der længere, så havde jeg en liste med gøremål som skulle vinges af”. På det tidspunkt hvor Emilies ophold var ved vejs ende, havde hun fået masser af nye venner, og seks af dem besluttede at tage med på hendes næste eventyr. Vennerne drog mod øst siden af Bali og Lapoint’s anden camp nær det berømte surf spot Keramas. Du oplever en af disse øjeblikke hvor du indser, at du hurtigt kan gå glib af noget ude i verden og at det lette valg altid er at blive hjemme. Dette føles som værende endnu mere sandt hvis du er en kvindelig rejsende, specielt som solorejsende. Drenge har det med at få støttende kommentarer; ”Du er meget modig sådan at rejse ud i verden” hvor piger ofte bliver mødt med en mere bekymret tone; ”Det kunne være farligt, er du sikker på at du vil afsted?”. I realiteten, hvad der er mere farligt er, at blive ved din rutine og aldrig prøve noget nyt.
 

 
Det er næsten vanedannende at blive ved med at lære og skubbe sine grænser, lige fra udvikling som en surfer, til at lære at køre en scooter, og Emilies oplevelse understrejer dette: ”Jeg prøvede at køre en scooter første gang i Canggu, og det var en smule udfordrende, men jeg følte mig ret sikker på de små veje. I Gianyar var det noget andet, hvor jeg måtte køre mellem lastbiler og biler. Men med support fra medarbejderne på campen, blev jeg tryg og havde det sjovt med det. Snart ræsede jeg rundt til forskellige surf spots i området for mig selv. Følelsen af frihed er uvurderlig!”
 
Det næste skridt var at prøve bølgerne ved Keramas. ”I starten fandt jeg bølgerne meget skræmmende og jeg så også, at der ikke var mange piger i vandet. Men efter et par dage begyndte jeg at føle det var mere behageligt og fangede en masse bølger. Jeg ELSKEDE det kick det gav mig!” Emilie endte med at forlænge hendes ophold med to ekstra uger før hun tog til Uluwatu med en af pigerne hun mødte på campen i Canggu.
 

 
Uluwatu er en af der drømme destinationer med turkis vand, en rå kystlinje og små templer på klipperne over vandet. Hvis du leder efter en pause fra bølgerne, så er Single Fin det rette sted at være. Denne episke klub er beliggende på klippen, med udsigt til surf spottet og kan garantere gåsehuds værdige solnedgange og uforglemmelige fester.
 

Photo by @coralietourneau
 
Strandende og surf spotsne på denne side af øen, Bukit halvøen, er nogle af de bedste i verden, og Emilie var blæst væk af det smukke landskab. ”Jeg brugte én uge på at udforske området og surfe bølger såsom Geger, Greenbowl, Pandawa og Padang.”
 
I slutningen af hendes tur bookede Emilie et fly til Sumatra, og tog derudover også til Mentawai øerne, sulten efter at udforske mere af Indonesien og lod hendes nye tillidsfølelse lede vejen. At rejse alene vil ændre dit syn på verden, samt den måde du ser dig selv; du vil højst sandsynligt finde ud af at du har viljen og evnen til at gøre ting du troede var umulige. Som Emilie siger; ”De ting vi er mest bange for, ender ofte med at blive de smukkeste erfaringer i vores liv.”