080316_0860

Bali forbyder engangsplastik

Den 23. Juni, 2019, var en dag for historiebøgerne: Regeringen på Bali annoncerede et forbud mod al engangsplastik, såsom poser, sugerør og polystyrene. Dette er en stor sejr, både for vores elskede Bali, men også for havet – hvilket er hjemsted  for vores sport, vores passion og de skabninger vi elsker.

 

Tilbage i December 2017 erklærede regeringen på Bali undtagelsestilstand på grund af krisen med plastikforurening. Mange organisationer har gennem de sidste par år forsøgt at bidrage, men den væsentligste forandring kom fra en overraskende front. I en alder af 13 og 15 år grundlagde de drivkraftige Balinesiske søstre, Isabel og Malati, ”Bye, Bye Plastic Bags”. De har løbende forsøgt at aktivere et forbud mod plastikposer og generelt al engangsplastik. Hvad der startede som en drøm for to unge søstre og andre aktivister, har nu forenet hele øen. De har sammen sat nogle høje målsætninger for at fremtidssikre, hvad mange kalder paradis – og som de kalder deres hjem.

 

 

Balis guvernør håber at forbuddet vil hjælpe med at bevare harmoni og balance i deres økosystem ved at minimere engangsplastik forbruget med 70% i 2019.

Som passionerede surfere og hav-elskere, vil vores gæster og de ansatte, på vores camp i Canggu, gøre hvad de kan for at hjælpe.

 

 

Bali er for mange mennesker en magisk surf destination, og som surfere og rejsende har vi et ansvar når vi rejser. Siden dag ét har Lapoint aktivt konsulteret med Nordic Ocean Watchs Simen Knudsen omkring udviklingen af vores strategi for Corporate Social Responsibility. Han fortsætter med at være en stor kilde til inspiration; her er hans bedste tips til, hvad du kan gøre som individ for, at reducere plastikforurening: ”Det vigtigste er de valg du træffer i dit hverdagsliv, så jeg foreslår at du samler lidt plastik op, hver gang du er ved vandet – alt hjælper! Du bør også minimere dit personlige forbrug af plastik – f.eks. ved ikke at bruge plastikposer- , flasker, engangsservice og takeaway-beholdere. Herudover må du også være opmærksom på, at din kosmetik – shampoo, make-up og tandpasta, ikke indeholder micro-plast.  Sidst, men ikke mindst – spis mere grønt og mindre kød. At blive en lille smule mere veganer, er sandsynligvis en af de bedste individuelle og personlige bidrag man kan gøre, for at sikre et renere hav!”

 

 

Hos Lapoint genkender vi billedet af det øgede plastikforbrug og vi værdsætter vigtigheden og fokusset på at bevare havet. Vi er fuldt dedikerede til at gøre vores del, ikke kun for at minimere vores ’fodtryk’, men i høj grad for at efterlade et ’positivt håndtryk’ – bl.a. ved at samle skrald og plastik op der hvor vi kan.

Ved at gøre dette, samlede vores gæster og ansatte mere en 30 ton plastik i 2017 og 2018 ved vores ugentlige ’beach clean-ups’.

Vi vil fortsætte med at stræbe efter at gøre bæredygtighed og bevarelse af havet centralt i alt hvad vi gør, og vi er utroligt glade for at se resultaterne af det engagement, Bali har gjort.