080316_0860

Den daglige rutine med Alex i Santa Teresa, Costa Rica

 
Alexander Bengtsen eller bare Alex, er vores landeansvarlige i Danmark, selvom han tilbringer ganske meget af sin tid i udlandet, med sit mobile kontor ​​og på jagt efter episke bølger. I 2016 scorede han bølger i steder som Portugal, Sri Lanka, Jamaica og nu udforsker han området Santa Teresa i Costa Rica, hvor vi bad ham om nogle insidere omkring, hvordan en dag kunne se ud i dette eksotiske paradis.
 

 
Hej Alex, fedt at fange dig, mens du er i Costa Rica. Det er din første gang der, hvad er dit indtryk?
 
O-P-T-U-R S-T-E-D !! Er det tilstrækkeligt? Haha ‘. Alt det, jeg har oplevet hidtil, har været meget positiv. Havde en dag i Alajuela, en større by nærliggende San José, som var fuld af venlige mennesker, rene og farverige gader, godt udvalg af gode restauranter og en varm og indbydende vibe. Tog ud til Santa Teresa, og så noget af det smukkeste natur undervejs. Da jeg nåede Santa Teresa, blev mit smil endnu større. Stedet er en kombination af alt ovenstående, pakket ind med en endnu mere afslappet og indbydende vibe + EPISK surfing. Hvad mere kan man bede om? Det er virkelig en eksotisk paradis!
 

 
Du har været der i en uge nu, giver os nogle insidere .. (?)
 
Santa Teresa, eller i det mindste det sted, hvor de fleste mennesker hænge ud og surfe, er en lang strand med masser af surf peaks, hele vejen langs stranden. Parallelt med, løber en vej, hvor alle restauranter, caféer, barer, huse osv. er placeret. Det er det, dybest set. Hvis du lejer en ATV eller en i bil (eller cykel) kan du udforske området udenfor denne hovedstrand/-gade. At køre på sådan en ATV, som vi gjorde den anden dag, er seriøst en af de sjoveste ikke-surf aktiviteter, jeg har prøvet i lang tid. Vi tog til Playa Hermosa, en smuk strand med flere surf spots, til forskellige små byer med charmerende huse og venlige mennesker, et stort vandfald, hvor du kan klatre op og hoppe ned!, et bryggeri med lækre øl, naturlige saltvand pools på low-tide … listen fortsætter bare. Jeg vil anbefale at man udforske ting på egen hånd. Prøv de forskellige restauranter, fordi der er sindssygt mange, af absolut høj kvalitet. Prøv de forskellige surf spots, der er mange, og de er alle vilde. Så hvis du har mulighed for det, er mit forslag; KOM HER og gå på opdagelse!
 

 
Lyder som om du har en god tid!?! Får vi dig at se dig tilbage i Europa snart eller bliver du boende?
 
Har stadig en uge tilbage, selvom jeg ikke ville have noget imod, hvis det var en måned eller et år! ☺ Naa, havde nogle gode uger på Jamaica før jeg kom her, så jeg har været lidt mere end en måned på vejen, hvilket er nok for nu. Skal tilbage til Danmark og ser frem til en solid surfsæson i Vorupør, min nye hjemstavn, i det nordlige Jylland. Men, skal helt sikkert en tur min all-time favorit surfdestination Ericeira i Portugal, til foråret, og gå lidt på surfopdagelse igen. Så min vinter surf get-away er ved at nå til vejs ende, hvilket er helt fint. Men, jeg er temmelig sikker på, at jeg vender tilbage Santa Teresa i fremtiden!