080316_0860

Det danske landshold surfer med Lapoint i Portugal

Skandinavisk surfing er under stor udvikling med surf legende og træner på Lapoint’s surf coaching kurser, Paulo “Do Bairro” Rodrigues, der fornyeligt har fået titlen som landstræner for det danske surflandshold.
 
Deres samarbejde startede i denne uge med deres første internationale surfkonkurrence, Eurosurf Junior i Santa Cruz, Portugal, 20-29- Juli.

 

 
Vi har fanget den danske landsholdsmanager, Christen Søndergaard, som anser partnerskabet med Paulo ”Do Bairro” Rodrigues og Lapoint som et massivt scoop for Danmark.
 
”Paulo har mere ekspertise og større færdigheder end nogen anden surf coach jeg nogensinde har arbejdet med og at have ham til at coache vores bedste surfere vil tage holdet til det næste niveau”, siger Christen.

 
I denne uge er juniorlandsholdets surfere Marius Aageson Goth (shortboard) og Sebastian Olander (longboard) på besøg hos Lapoint i Portugal for at tage på coach camp, som en del af deres træning.
 
Christen er stoked omkring muligheden for at finpudse holdets tankegang under konkurrence: ”Paulo’s mange år som konkurrence-surfer giver ham en vigtig erfaring som han kan videregive, især til de yngre surfere”
 
Paulo ”do Bairro” er selv begejstret over den opgave som ligger forude og siger at det er en glimrende mulighed for at udvikle yngre surfere til (mere) fokuserede atleter.
 
”Min vision for fremtiden er klar, at arbejde på udviklingen af to essentielle områder; teknikken og konkurrencen”, siger han.
 

 
I den ånd, har holdet opfordret holdkammerater Emilie Uttrup og Oliver Hartkopp til at hjælpe Marius og Sebastian med at træne konkurrence strategi og mentalt forberede dem på hvad de kan forvente når fløjten lyder i Santa Cruz.
 
Oliver er beæret over at være en del af processen og dette stærke skub fremad i dansk surfing.
 
“Lapoint giver en sjov og professionel træningsgrund for det danske landshold. At have muligheden for at kunne komme her og fokusere på vores surfing under gode forhold og med Paulo’s træning i ryggen betyder alt for os”, siger Oliver
 

 
Christen mener også at der er stor værdi i de faciliteter og det miljø som Lapoint tilbyder; ”Lapoint har en førsteklasses camp placeret lige ved siden af verdens bedste bølger. Dette kombineret med det høje niveau af træningsfaciliteter, coaching og service som Lapoint tilbyder, gør at de er det åbenlyse valg for os at partner med”, siger han.
 
Alle her hos Lapoint ønsker drengene held og lykke til konkurrencen og vil følge det danske landsholds lyse fremtid med stor spænding.
 
For adgang til Lapoint Surf Camp i Portugal og Paulo’s ekspertise, se vores Surf Coaching.
 
Alle foto = @pedromestrephoto