080316_0860

Det norske Freestyle Skiteam tester surfingen på Bali

 
Du så dem rippe under X-Games i Oslo, men hvordan klarer de professionelle skiers sig på surfboarded? Lapoint Surf Camp Bali fik besøg af nogle af verdens bedste freestyle skiers fra det norske landshold – se, hvordan de håndterede det flydende underlag.
 
untitled-3
Photo by Nor Freeski, Norwegian Ski Federation
 
ej Chris! Du er kaptajn på det norske Freestyle Skiteam, og du er derfor ansvarlig for denne tur med 6 unge energiske fyre, sluppet løs på en ø som Bali. Er det 100% glæde fra din side eller er der også lidt babysitting fra tid til anden?
 
– Haha, ja, du ved vores hold er en meget energisk gruppe mennesker i aldrende 16-22 år, og der sker hele tiden et eller andet! Da vi besluttede os for at ligge vores ”drylands-camp” på Bali, må jeg ærgerlig indrømme, at jeg var nysgerrig på, hvordan det ville komme til at udspille sig. Men så langt så godt!
 
untitled-1
 
Temmelig svedigt, at i tager holdet med på et surfophold. Er det for at få tankerne væk fra skiløb eller bare fordi i elsker at surfe så meget
 
– I vores team program, har vi et par obligatoriske ”drylands-camps”, hvor vi fokuserer på de fysiske og psykiske sider af vores sport, som vi mener vil bidrage til atleterne samlede præstation, dvs. styrketræning for at forberede en lang sæson som er i vente. Atleterne har nu været på ski camp i Australien (Perisher Mtn.) de seneste uger, med en masse timer på ski, så vi tænkte hvorfor ikke have en af ​​vores ”drylands-camp” på vores vej hjem fra Australien? Og hertil tilføje surfing på programmet, som kræver en masse af den samme centrale muskler, balance, koordination og så videre, i tillæg til yoga (fleksibilitet- / mobilitet træning), X-fit og mere, hvilket vil gøre op for nogle hårde ugers skiløb for kroppen, og forberede os til den opkommende skisæson.
 
– Teamkultur er også et vigtigt perspektiv af denne camp, vel vidende, at vi vil rejse tæt sammen de næste 6 måneder. Samarbejde uden for vores komfort zoner i et miljø, der er langt væk fra sne og skiløb, men stadig kræver en masse af det samme som skiløb. Surfing og de andre aktiviteter, vi laver her, er et nyt alternativ og ny type camp vi forsøger os med nu. Måske bliver det en årlig tur for os!
 
untitled-4
 
Hvad er ligheder mellem surfing og skiløb? Hvor gavnligt er det at have en solid baggrund med skiing, når du indtræder det blå ocean på et surfbræt?
 
– Som jeg kort beskrev i ovenstående spørgsmål, så mener jeg at der er flere ligheder i form af fysisk og også psykologiske aspekter af skiløb vs. surfing. Læsning af havet og bølgerne selv, er noget, vi virkelig har lært meget om gennem vores instruktører hernede. Det er et nyt boldspil! Vores team har virkelig suget en masse til sig i løbet af denne uge, og jeg tror, ​ atleterne er virkelig hurtige til at opsamle teknikkerne i surfing. Deres balance, koordination, udholdenhed og vilje til at lykkes har afgjort spillet en stor rolle i det. Den sidste dag var et hit for os alle.
 
untitled-9
 
Lad os få et input fra holdet selv. Gutter, tag en pause fra surfing eller beer-pong, vi har brug for nogle personlige perspektiv fra jeres surferfaringer.
 
Øystein: Den mest episke bølge du har fanget nu i Bali?
– De fleste episke bølge var på Kadungu på den sidste dag af campen. Det føles som noget af det fedeste jeg har gjort!
 
untitled-5
Photo by Nor Freeski, Norwegian Ski Federation
 
Felix: Bedste trick på et surfbræt?
– Jeg ved ikke, hvad det bedste trick er, men jeg har set John John Florence lave nogle cool flips og spins. Men jeg nyder allermest at se folk cruise på et longboard, ser så chill og sjovt ud.
 
Birk: Pro skiløber, men en rookie surfer. Hvordan føles det i lineup’en?
– Det føles godt at være en pro skiløber og en rookie surfer! Hvis det var op til mig selv, ville jeg kalde mig en rookie surfer! Haha! Jeg elsker begge sportsgrene, og jeg vil gøre mit bedste for en dag også kunne kalde mig en pro surfer!
 
untitled-8
Photo by Nor Freeski, Norwegian Ski Federation
 
Klaus: Har du et crush på nogen surfer eller skiløber derude?
– Kan ikke sige jeg har et crush på nogen derude lige nu, men jeg helt sikkert holdt et godt øje med en surfer pige, jeg mødte i Bali.
 
Luke: Den sidste mand få den hårdeste; Hvem er den bedste surfer på holdet og hvorfor?
– Jeg tror, ​​den der har udviklet sig mest og også den besdte surfer på holdet er Felix. Da vi først kom til Bali, kunne han bare stå ligeud på bølgerne, men i slutningen af ​​campen er han begyndt at læse bølgerne virkelig godt, samt lave nogle fede cutbacks og konsekvent få bølger hver session.
 
Disse fyrer deltog under sit ophold på Bali både på Level 1, Level 2 og Level 3 surfkurset som tilbydes på campen. Og til dig Chris, tak for at vælge Lapoint til jeres ”dryland” team camp her på Bali. Vi ses i fremtiden enten på en af vores camps eller i lineup’en! Indtil da vil vi følge dig og teamet på World Wide Web!
 
bloggpost-button-hoto-dk