080316_0860

– En af de bedste uger nogensinde!

 
Filip Hedin fra Stockholm, Sverige, og Marie Rugland fra Stavanger, Norge, var blandt de mange teenagere, som surfede, chillede i solen, spillede vandpolo og grinte gennem sommeren på ungdomscampen i Ericeira, Portugal, sidste år.
 

 
Hej med jer! Lad os skrue tiden tilbage til sol og sommer i Portugal. Hvordan var ungdomscampen?
 
Filip: Jeg må sige, at ugen med Lapoint var min bedste uge i sommerferien. Jeg havde meget store forventninger, fordi en af mine kammerater allerede havde fortalt en masse godt om campen, og heldigvis levede det op til mine forventninger. Vi lavede fede aktiviteter hver eneste dag som eksempelvis vandpolo, yoga, bordtennisturneringer, ture til byen og en masse afslapning med mange nye venner.
 
Marie: Min uge i Portugal var en af de bedste uger i mit liv. Det var en fantastisk uge med mange oplevelser og minder, jeg ikke vil glemme. Ugen var fuld af sjove aktiviteter, og vi havde stadig tid til at hænge ud og gøre, hvad vi ville. Jeg fik mange nye venner, jeg stadig er i kontakt med, og jeg blevet stor fan af surfing.
 

Marie med rigtig shaka-stil.
 
Det lyder fantastisk, hvad var den bedste oplevelse foruden om surfing?
 
Fillip: Den bedste aktivitet udover surfing var at hænge ud med kammeraterne og have det sjovt i poolen. Det var helt vildt sjovt! Vi grinte, spillede bold, snakkede og badede. Det er måske ikke en specifik aktivitet, men det at være sammen med sine kammerater og gøre, hvad man ville, var helt fantastisk!
 
Marie: Vi gjorde mange forskellige ting, så det er ikke let at vælge den bedste. Dem, der arbejdede på campen lod os gøre næste lige, hvad vi ville. Udover surfing, hvilket jeg synes var det bedste, så synes jeg at vandpolo- og bordtennisturneringerne var noget af det bedste. Det var en god måde at lære hinanden bedre at kende. Det var også super fedt at tage ind til byen, lære om surfboards og bare hænge ud ved poolen og i solen. Jeg blev normalt ret træt efter surf, så det var fedt bare at slappe af på en liggestol efter.
 

Vandpolo og andre aktiviteter.
 
Og hvordan var surfen? Havde I prøvet det før?
 
Filip: Surfing er ikke let, men det er bestemt noget af de sjoveste, jeg har prøvet. Jeg blev super klar på at gøre det mere! Jeg har allerede planlagt en tur til Bali eller Sri Lanka for at surfe i sommerferien og forhåbentlig lære endnu mere. Det var min første gang, men det var bestemt ikke den sidste. Jeg har ikke surfet siden Portugal, men nu er der heldigvis ikke så lang tid til, at jeg tager til Bali eller Lanka!
 
Marie: Jeg har surfet et par gange tidligere, men jeg er aldrig kommet så meget ind i det, som jeg gjorde i Portugal. Jeg blev fuldstændig bidt af det. Det var fantastisk at føle at man forbedrede sig hver eneste dag og bliver bedre til at kontrollere naturens kræfter. Jeg er heldig med, at jeg bor i Stavanger, hvilket betyder, at jeg kan tage ud og surfe en gang i mellem.
 

Stoked Filip.
 
Rejste I alene eller sammen med nogen? Fik I nogen nye venner på campen?
 
Filip: Jeg rejste sammen med en ven, som var der året før. Hun synes, at det var så fedt, at hun ville gøre det igen, og jeg synes, at det lød sjovt, så jeg tog med. Jeg fik mange nye venner på kun en uge, og vi er stadig i kontakt med hinanden. Vi snakker om at tage på surftur igen et eller andet sted.
 
Marie: Jeg rejste også med nogle venner. Jeg fik så mange nye venner på campen. Nogle rejste alene og andre rejste med venner, men det betød ikke rigtigt noget, for alle var så varme og venlige. Siden vi rejste fra campen, har vi holdt kontakten på facebook, og vi vil prøve at lave en sammenkomst inden alt for længe. Det var nærmest som om, at vi blev til en stor familie i Portugal, og det var helt vildt sjovt.