080316_0860

Forlod bylivet for en kite karriere med Lapoint

Den 26-årige økonom var en nybegynder i sporten da hun opsagde sit arbejde for at flytte til Portugal og arbejde som camp manager på kitecampen i Esposende.
 

 
Hej, Josefine! Hvem er du?
 
– Hej, jeg er en 26-årig eventyrer, sports entusiast og en natur og livs elsker. Jeg har en uddannelse indenfor økonomi, og plejede at arbejde med salg af ejendomme, og tv produktion. På det sidste har jeg forsøgt at arbejde nær høje bjerge, for at stå på ski, eller tæt ved stranden, for at surfe eller kitesurfe.
 

 
Hvor og hvornår startede du med at kitesurfe?
 
– Jeg er virkelig taknemmelig for at jeg havde muligheden for at lære kitesurfing mens jeg arbejde for Lapoint sidste sommer. Jeg var hooked fra begyndelsen, og elskede med det samme friheden ved at kite ud mod et åbent hav.
 
Hvorfor ansøgte du om jobbet som kite camp manager for Lapoint?
 
– Jeg var træt af mit kontorarbejde og storbys ræset. Jeg ville gerne rejse og min drøm var at kombinere eventyr og arbejde. Camp manager jobbet for Lapoint var den perfekte mulighed.
 

 
Beskriv en normal arbejdesdag i Esposende?
 
– Det er svært at beskrive en normal dag, fordi hver dag er fyldt med forskellige aktiviteter. Der er altid noget at lave i Esposende. Camp manageren får lov at deltage i alle aktiviteter vi arrangerer for gæsterne, og hver dag er sjov og eventyrrig.
 
– En normal dag starter med morgenmad. Nogle gæster har allerede kørt mountainbike ellerdyrket yoga. Vi er ofte klar til at bølgesurfe efter morgenmad. Vinden sparker normalt ind omkring frokost, båden sejler os til kite spottet på den anden side af floden, i et smukt natur reservat med lange hvide sandklitter. Begynderne tager deres lektioner i lagoonen. Det er også der kitere der foretrækker fladt vand, foretrækker at være. Der er ofte gode forhold for bølgekiting i havet på den anden side af sandklitterne.
 

 
– Nogle gange tager vi til kabelparken og wakeboarder, eller tager på en dagstur til Porto by, hvis der er en dag uden vind. Vi spiser middag sammen hver aften på en af de lokale restauranter. Stemningen er altid god og maden er fantastisk. Jeg kan specielt godt lide deres fisk, friskt og kommer altid direkte fra havet. Der er to natklubber i Esposende, Biba og Pacha, for dem der ønsker en festlig aften.
 

 
Hvad er dit råd til begyndere der ønsker at lære at kitesurfe?
 
– Jeg var komplet nybegynder sidste sommer. Jeg synes det så sjovt ud, men jeg havde aldrig drømt om hvor fantastisk kiting virkelig er! Mange folk synes det ser teknisk svært ud, og nogle frygter udstyret. Invester tid i begyndelsen. Tag til en camp et varmt sted med gode kiteforhold. Det vil give dig vedholdende forhold med mange dage i træk til at øve. Tro mig når jeg siger det tager tid, hårdt arbejde og en masse øvelse af blive selvstændig og selvsikker med kiten. Dog er progressionen du vil opleve fra øjeblikket du forstår konceptet af at kite og ride dine første meter, hurtigere end du forestiller nogensinde dig! Du vil hen ad vejen lære at hoppe, ride bølger og foretage tricks og grabs, selvom det ikke var målet fra starten.
 

 
Lær Josefine at kende denne sommer på vores camps i Esposende og Sardinien.
 
Er du vores næste kite camp manager? TRYK HER!