080316_0860

Ine valgte strand over kontor

 
Har du nogensinde overvejet at logge af din computer, forlade dit job og leve det gode liv på en ø med ting som surfprognoser og solcremelager at bekymre sig om? Ine Haugen fra Norge gjorde netop det, og arbejder nu som vores camp manager på Sri Lanka.
 

 
Så hvem er du, og hvornår og hvor begyndte du at surfe, Ine?
 
– Hej, jeg er Ine fra byen Stavanger på den vestlige side af Stavanger. Jeg er netop blevet 28 år! Jeg har surfet i mere end 10 år, men i virkeligheden bare for alvor i omkring 5, hvis du ved hvad jeg mener 😉 Min første gang var, da jeg tog til et sted ved navn Jæren med min bror. Jeg blev øjeblikkeligt hooked og ønskede at lære mere, hvilket i sidste ende resulterede i at jeg begyndte at arbejde for Lapoint i Norge og Marokko, som efterhånden er nogle år siden. Det var her, jeg blev temmelig god til det. Nu er det så meget sjovt og jeg vil aldrig stoppe.
 

 
Hvor har du surfet og har du nogen favorit spots?
 
– Jeg har surfer lidt rundt omkring 🙂 Her er min liste: Portugal x 2, Frankrig, Fuertaventura x 2, Skotland, Brasilien, Marokko x 4, Indonesien x 4 og Norge x 100. Jeg elsker at surfe hjemme på Jæren, men jeg må indrømme, at jeg er forelsket i de Indonesiske bølger. Bølgerne der er så perfekte, at det er bare en selv, der sætter grænserne for hvad der er muligt.
 

 
Hvornår besluttede du at ansøge om camp manager stillingen hos Lapoint?
 
– Der var flere grunde, der fik mig i kontakt med Lapoint igen, efter en længere periode på karrierejagt i Norge. Først og fremmest var det længslen efter mere surf. Jeg rev mit ledbånd over i en skate bowl for et år siden. Det var hjerteskærende at være væk fra alt, hvad jeg elsket i 9 – 12 måneder. Da sommeren var borte, og mit knæ endelig var godt igen, havde jeg 6 måneder på Sri Lanka i vente! Det var på samme tidspunkt, at virksomheden jeg arbejdede i, havde nogle nedskæringer, så jeg forlod skuden på eget initiativ, fandt en god løsning her og begyndte ellers at pakke mine ting! Det var næsten ”meant-to-be” at jeg endte hos Lapoint igen.
 

 
Hvordan er en typisk dag på surf camp i Sri Lanka?
 
– Der er to ting, jeg laver hver dag: besvarer e-mails og surfer! Jeg er så heldig at leve på en surf camp, hvilket gør det muligt for mig at gøre de fleste af mine opgaver, møder og arbejde 10 meter fra stranden. Jeg må indrømme dog, at det kan være en smule distraherende en gang imellem 🙂 Jeg har ofte taget en lille scootertur, for at få en juice eller kaffe og en snak med mine fantastiske kollegaer.
 

 
Og hvad med din fremtid? Er du på vej tilbage til kontoret efter Sri Lanka eller..?
 
– Rigtig godt spørgsmål! Jeg vil give det en tænker og komme tilbage til dig, når jeg har et svar til det. Nej, jeg er på vej til Sydafrika for at holde ferie i et par uger og derefter videre til Californien. Jeg har ingen anelse om, hvad efteråret vil bringe. Måske tilbage til kontoret eller bare blive ved med at surfe hver eneste dag!
 

Filming og redigering: Christian Hagen Nordby