080316_0860

Lapoint’s engagement i mere bæredygtige surf camps

 
Alle surfere har automatisk en investeret interesse i naturen og bevarelse af havene. Ved at introducere tusinder af surfere til havet hvert år, håber vi at gøre flere mennesker opmærksomme på de aktuelle udfordringer og motivere dem til at hjælpe med at tage ansvar.
 
Bloggpost-photos1
 
Vi satte os ned med Operations Manager John Jacobsen, der er ansvarlig for den daglige drift af alle surf camps her hos Lapoint. John har direkte kontakt med alle camp managere og partnere, og med det, evnen til at tilpasse og implementere Lapoint’s Bæredygtigheds Program på alle surf destinationerne.
 
Hej John. Du er nøglepersonen i forhold til gennemførelsen af ​​Lapoint’s program for bæredygtighed. Kan du uddybe lidt om programmet, og hvorfor og hvordan det startede?
 
– Som med det meste af hvad vi gør hos Lapoint, er dette initiativ drevet af interesse og lidenskab. At være afhængig af miljøet og nogle sunde have/oceaner for at kunne gøre, hvad vi elsker, gør at vi er forpligtet til at bevare naturen og vores lokalsamfund, så godt som vi kan.
 
untitled-1
 
– Ved at biddrage til dette, har vi været involveret i rydde op på strande – beach clean ups – allerede fra dag ét af, mens vi løbende har forsøgt at forbedre de miljømæssige aspekter af vores aktiviteter som helhed. Ud over den lokale indsats gennem vores dedikerede medarbejdere rundt om i verden, har vi for nylig gået sammen med Nordisk Ocean Watch organisationen og i særdeleshed Simen #Tavaha Knudsen, som nu er vores Sustainability Manager, til at hjælpe med at maksimere den positive effekt af vores indsats.
 
– Vores mål er at gøre alle vores surf camps så bæredygtig som muligt, og i sidste ende være førende eksempel overfor lokalsamfundene og vores industri som helhed, og forhåbentligt inspirer vores indflydelsescirkel, herunder konkurrenter, til at følge trop.
 
Untitled-2
 
Hvilke initiativer er i øjeblikket allerede/planlagt implementeret hos Lapoint’s surf camps?
 
– Lapoint bestræber sig altid på at finde de mest bæredygtige løsninger som muligt. Følgende initiativer er dem vi har på plads allerede og er i gang med at gennemføre:
 
Reduktion af plastik forbrug:
Minimering af brugen af ​​engangsprodukter på alle camps – ingen brug af plast knive eller gafler.
Minimering af brugen af ​​plastik i køkkener og vores madleverancer.
Gratis drikkevand på de fleste camps, hvilket giver gæsterne et attraktivt alternativ til at købe plastik vandflasker.
 
Bæredygtig materialer:
Test projekt med økologisk surf voks på vores surfskole.
Økologisk produceret muleposer til salg på vores camps, hvilket reducerer behovet for gæsternes forbrug af plastikposer. Alt overskud går til Nordisk Ocean Watch organisationen.
Tilbud om og promovering af brugen af ​​genanvendelige glas i stedet for engangsglad til alle måltider.
Brug og salg af rustfrie stålflasker – testprojekt på Bali, som vil blive gennemført snarest på alle camps.
 
Viser vejen frem:
Oprydninger på strande – beach clean ups – regelmæssigt på alle camps hele året.
Genbrugsordning på alle camps – opdeling af affald i separate siloer.
Ingen tun sælges eller tilbydes på vores camps rundt om i verden.
 
Spreder budskabet:
Ambassadører og personale opfordres til at opsamle minimum 3 stykker plastik på vej hjem fra hver surf session. #Plukkanopp
Opfordre gæster til generelt at mindske brugen af ​​plastik, f.eks i velkomsttalen på campen
 
untitled-1
 
Er disse initiativer noget, der kræver en masse ressourcer set fra din side af?
 
– Der er absolut ekstra arbejde involveret i dette, men vi er glade for at gøre det. For eksempel, Costa Rica har generelt meget få muligheder for genanvendelse, men vi investerer gerne i det ekstra arbejdskraft og organisationsindsats, som det kræver, for også at kunne fuldføre arbejdet her.
 
– Vi driver en kompleks virksomhed med forskellige regler og udfordringer på hver destination, men vi vil altid gå de ekstra meter, hvis det er nødvendigt, for at optimere den positive effekt i hvert lokalsamfund, til gavn og glæde for vores planet. Disse bestræbelser er ligeligt værdsat af gæster, personale og lokalsamfundene.
 
untitled-1
 
Kan du redegøre for vores nuværende ”øko-fodaftryk” nu, sammenlignet med for et par år siden? Og hvad der er i vente, hvad dette angår i fremtiden?
 
– Vi er kommet langt de sidste par år, og gennem det løbende samarbejde vi har med Simen og Nordic Ocean Watch, har vi en masse positiv momentum for fremtiden. Bæredygtighed er en rejse, og vi altid stræber os på at blive bedre: mere bæredygtige. På denne rejse er det vigtigt at fejre, hvad vi formår at udrette, også selv de små ting.
 
– Kort sagt, vi er vildt forelsket i surfing og havene, og vi er dybt engageret i at gøre vores del i form af bevarelse, uddannelse og et positivt bidrag fremadrettet.
 
Bloggpost-photos9
 
Alle surfere ønsker sunde oceaner og mennesket som helhed er afhængige af naturen og et rigt marineliv. Selvom vores initiativer hver i sæt ikke synes af meget, kan de sammen udgøre en særdeles værdifuld bølge af øko-godhed. Som en voksende virksomhed med 200 + medarbejdere og ambassadører, er vi motiverede til at sprede budskabet om en aktiv tilgang til en mere bæredygtig fremtid.
 
Vi vil løbende publicere artikler på denne blog, med tips og tricks til, hvordan du bliver en grønnere surfer og rejsende, samt vise eksempler på, hvad vi foretager os på vores camps rundt om i verden. Hvis du har ideer til, hvordan vi som en surf camp operatør kan være endnu grønnere, så send dine input og tanker til: info@lapointcamps.com. Vi ser frem til at høre dine tanker og idéer.