080316_0860

Marthe opsagde hendes kontorjob for at jagte kitedrømmen

 
Det var kærlighed ved første blik: Marthes passion for kiting startede på en strand i Zanzibar og gjorde at hun opsagde sit 9-16 job for at jage perfekt vind rundt om i verden. Hun har mange tips til dem, der ønsker at begynde at kite.
 

 
Hej, Marthe! Hvem er du, og hvornår og hvor begyndte du at kite?
 
– Hej, jeg er Marthe, 27 år gammel. Jeg er en kiteentusiast og livsnyder. Om sommeren befinder jeg mig på kite campen i Kroatien og kite campen på Sardinien.
 
– Jeg begyndte at kite i 2013. Jeg opdagede kiting for første gang på en strand i Zanzibar. Jeg havde aldrig set sådan sport før, og jeg beundrede de farverige drager, indtil solen gik ned. Jeg var allerede overbevist om, at jeg elskede det, og at jeg ønskede at blive en del af det. Jeg tilmeldte mig et snowkite kursus i Norge den første weekend efter at have vendt tilbage fra min ferie. Det var kærlighed ved første blik.
 

 
Hvad er det bedste ved at kite?
 
– Alt! Jeg har aldrig følt mig mere levende, end når jeg kiter. Jeg elsker kombinationen af ​​at udforske smukke steder, det er som et konstant aktivt eventyr. Kitesamfundet vokser med udøvere, der tager sig af naturen, kitingen og hinanden. Fællesskabet er unikt og inkluderende. Du vil altid have nogen, der jubler for eller med dig.
 
– Jeg har planlagt kiteturer og ferier med folk, jeg næsten ikke har sagt “Hej” til på stranden, og jeg har mødt nogle af mine bedste venner gennem kiting. Kiting er en gave, der har åbnet en helt ny verden for mig.
 

 
Du skal arbejde i Kroatien og på Sardinien over sommeren. Kan du fortælle om disse destinationer?
 
– Campen på Sardinien og Kroatien er placeret på steder med få turister, og du bliver virkelig en del af den varme middelhavskultur.
 
– Sardinien er en frodig, varm og idyllisk ø uden for Italien. Lokalbefolkningen er inkluderende og venlige. Campen er placeret på en lille gård, som drives af Marco og hans familie. Patrizia, moren, laver det mest lækre italienske mad, primært af økologiske produkter, der produceres på gården (grønsager, frugt, ost, æg, urter, skinke, kød mv.). Kitespottet Porto Botte, er kun ti minutter væk, der tilbyder fladt vand og konstant vind fra maj til oktober.
 

Sardinien
 
– Kroatien tilbyder også fantastisk natur, hvide strande og fladvandskiting. Neretva er en af ​​de mest blæsende steder i Kroatien, og jeg kitede 12 ud af 16 dage, da jeg var der sidste år. Betingelserne er perfekte. Vinden har en tendens til at samle op efter middag, og hvis du har energi, kan du udforske nogle af ​​de andre fantastiske aktiviteter og attraktioner, som området byder på udover at kite: SUP-safari gennem smukke søer, en svømmetur i grønne vandfald i Bosnien Herzegovina (kun en time væk), en vingårds tur for at smage de fantastiske kroatiske vine, klatring og kajakroning, bare for at nævne nogle ..
 

Kroatien
 
Hvad er dit råd til folk, der er nye i sporten?
 
– Numero uno: Deltag i Lapoint Kite Camp på en ferie til en af vores fantastiske kitedestinationer! Du vil lære at kite i de bedst mulige forhold, og du vil have venner og minder for livet. Forhåbentlig ser jeg dig i sommer i Kroatien eller Sardinien ☺
 
– Numero dos: Bliv medlem af kitegrupper på Facebook. Du kan bede folk om alle mulige råd og holde dig opdateret om drageudstyr, vind, spots og events. En eller flere venlige kitere vil altid svare dig.
 
– Lo mas importante: har det sjovt! Smil, vær glad og se, hvor mange kitevenner du får. Vær ikke bange for at nærme dig folk – du er altid velkommen til at være en del af gruppen.