080316_0860

Sådan skaber du bromance på en drengetur

Lapoint Advocate Andreas Møgster & Espen Evertsen var for nylig på den ultimative drengetur med Goodtimes jægeren Emil Sollie til vores Surf Camp Portugal. Formålet med turen var at være sammen omkring deres sande lidenskab til surfing, forlade hverdagslivet og forkæle deres drengelige adfærd.

 

 

For at få en bedre forståelse for formålet med turen spurgte vi Espen: “Hvad er opskriften på en god drengetur?”

 

“Først og fremmest er det super vigtigt at du har de samme forventninger til turen. Vi elsker alle at surfe, så vi går tidligt i seng og står op med solen for at få en morgensession. Vi havde 2-3 surf sessioner hver dag og tilbragte masser af tid på skate bowlen ved campen, så det er vigtigt at vi også har det samme energiniveau på en drengetur”, forklarer Espen.

 

At have det sjovt med gamle og nye venner i en indbydende atmosfære er nøgleingredienserne i vores Goodtimes, hvilket Espen mener er værdifuldt i processen med at forstærke sine venskaber: ”Når du dyrker aktiviteter sammen skaber det meget stærke minder, så hvis du har lignende passioner som dine venner, bør du helt sikkert forfølge disse interesser sammen”, siger han.

 

Andreas er enig og tilføjer: ”Derhjemme har alle meget travlt, så ved at tage væk sammen får vi noget tiltrængt kvalitetstid med vennerne. For at få det meste ud af tiden, er det for mig et stort plus at campen i Portugal er så tæt på hjemmet, med kun fire timers flyvning fra Oslo til Lissabon, efterfuldt af en hurtig køretur direkte til bølgerne.”

 

 

”Så hvordan blev I bidt af surfing i første omgang?”

 

”VI er fra Larvik og fik øjnene op for surf spottet ved Saltstein da vi var omkring 15-16 år gamle. Ved at bruge en våddragt der var for lille og normale sko med plastik poser indvendigt, sloges vi med havet indtil vi klarede at fange vores egne bølger. Når jeg ser tilbage på de dage er det ret vildt at vi fortsatte, men jeg er så glad for at vi gjorde det”, siger Espen. ”Det er fantastisk når du finder en passion der lader dig fortsætte gennem alle mulige forhindringer – lige meget hvor ukomfortabelt og svært det ser ud.”

 

Han fortsætter: ”Fra da af blev Møgster og jeg Lapoint Ambassadører gennem vores universitets studier og organiserede studieture til Portugal og Marokko hvert semester for de studerende. Fordi at disse ture var en så god måde for alle at lære hinanden at kende på, imens de havde masser af sjov på sammen tid, blev turene meget populære på vores universitet og vi fik mulighed for at tage på mindst to surf rejser om året.”

 

 

”Fedt nok! Hvad ellers gør Portugal til den perfekte destination for en surfetur?”

 

”Det har hele pakken – tæt på hjemmet, nemt at navigere, god mad og imødekommende mennesker. Men vigtigst, surf spotsne i Ericerica er verdensberømte og bølgerne pumper normalt i efteråret”, siger Espen. ”Desuden, Quinta Lizandro er også meget anderledes end en typisk surf camp, og gør surflivet endnu nemmere at leve!”

 

Andreas fortsætter: ”Campen har en skate rampe, gym, pool og bar & restaurant hvor du kan spise morgen-, middag- og aftensmad, hvilket betyder at du ikke behøver at organisere en masse ting og kan fokusere på Goodtimes. Eftersom du kan gå til stranden, er det meget nemt at lave ting i dit eget tempo, hvilket skaber en super afslappet stemning. At tage stressen ud af planlægningen er nøglen til en god stemning i gruppen.”

 

 

”Hvad er de bedste surf spots i Ericeria”?

 

”De bedste spots ændrer sig med forholdende, men ved at bo lige der hvor det sker, var det eneste vi skulle gøre at kigge ud af vinduet og starte den daglige mission. Der er så mange muligheder i Ericeira, som Foz do Lizandro, Matadouro og Ribeira med masser af andre tæt på”, siger Espen.

 

”Under vores ophold tog vi også op til Peniche for at surfe og stoppede op for at se Rip Curl Pro, hvor de professionelle surfede Supertubos. Stemningen var fantastisk og det var spændende at se surfere, der blev udfordret med store bølger! Det er vildt at iagttage”, siger Andreas.

 

Sigtende efter et højere niveau, havde drengene endda nogle lektioner med træneren af Coaching programmet, Paolo do Bairro: ”Han gav os nogle gode instruktioner i hvordan vi kunne udvikle vores færdigheder mere og sprøjte hårdere. Dette fik os til at skubbe hinanden igennem hele turen, hvilket skabte en stemning hvor alle gik helt ind. Intet skaber bedre øjeblikke med dine venner, når du klarer at overvinde udfordringer sammen!” siger Andreas.

 

 

”God pointe! Hvad vil ellers være brændsel på bålet på en drengetur?”

 

”Vi havde nogle gode aftener med masser af velsmagende mad og gode snakke! Jeg vil sige de bedste restauranter i Ericeira er Tik Tapas, Prim, Pizza Mobile, Limipicos og Uni Sushi. Hele ugen som helhed var bare fantastisk , med god surf, mad og venner”, siger Espen.

 

”Noget andet cool du vil anbefale til en drengetur til surf campen i Ericeira?”

 

”Vi nød lidt tid ved poolen og tjekkede også den fantastiske skate bowlen ud – den er som himlen for skatere og surfere! Linjerne og størrelsen er perfekt, og at have skate bowlen for os selv var som en drøm der gik i opfyldelse”, forklarer Andreas.

”Denne tur udløste virkelig vores rejselyst og fik os bragt endnu tættere som en gruppe. Vi er allerede begyndt at planlægge vores næste drengetur og vi glæder os til at være drengerøve igen”, siger Espen.

 

 

Photo credit, all photos: @emilsollie