080316_0860

Pas på havet med Tavaha og Nordic Ocean Watch

Som passionerede surfere og havelskere, ved vores gæster og personale, hvor vigtigt det er at tage sig af det, vi elsker mest; stranden og havet. Vi arbejder sammen og afholder strandoprydninger hver uge på vores camps over hele verden. En stærk kilde til inspiration, når det kommer til bæredygtighed, er vores partner, havbevarelses-organisationen, Nordic Ocean Watch og deres #tavaha program. Vi satte os ned med selveste Mr. Tavaha, Simen Knudsen, til en snak om havet og hvordan vi kan beskytte det.

 

 

 

I det fantastiske filmklip ‘Tavaha får vi et interessant indblik i hvad der driver dig og konceptet om at ‘efterlade et positivt håndaftryk’. Hvordan opfordrer du andre til at begynde med at gøre en forskel?

 

Jeg siger normalt “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.” Det vigtigste er de valg du tager i hverdagen, så jeg foreslår altid, at du samler en lille smule plastik op, hver gang du er ved havet. Alt hjælper! Du kan også minimere dit personlige plastikforbrug ved at holde op med at bruge plastikposer & flasker, engangsbestik, kopper, sugerør, takeaway-beholdere og lignende.

 

 

 

Inspireret af Tavaha og kærlighed til havet har vores gæster og personale samlet mere end 30 tons plastik op siden 2017. Er der noget du gerne vil sige til dem som har deltaget?

 

Det er jo fantastisk! For at putte det i perspektiv har I jo faktisk samlet det der svarer til 2,3 millioner plastikflasker op. Hver lille bid plastik du samler op er en lille sejr for havet, så tak til alle der var involverede i at skabe opmærksomhed og STORE resultater på jeres camps over hele verden.

 

 

Tavaha filmen er lavet på et af vores yndlingssteder på planeten, Hoddevik, hvor hele lokalsamfundet er involveret i at holde bugten ren. Hvad er dine bedste tips for dem, som gerne vil organisere strandoprydninger på deres lokale strand?

 

Det eneste du behøver er en strand, nogle venner, noget at putte plastikken i og et sted at aflevere det. Det er egentlig ret simpelt, og føles helt vildt godt! Sørg for at veje plastikken bagefter og del resultaterne for at inspirere andre med hashtagget #tavaha – det nordiske udtryk for at passe på havet. Fortæl os på Facebook vis du planlægger en strandoprydning. Så vil vi hjælpe dig med rekruttering og andre gode råd.

 

 

 

Som en virksomhed, der er vokset ud af havet, har vi implementeret kødfri mandag på alle vores camps, stoppet med at sælge plastikflasker og at bruge plastiksugerør. Vi bruger også solenergi, genbruger så godt vi kan, og opfordrer vores gæster til at bruge koral-venlig solcreme. Hvad kan vi ellers gøre som surfere for at skabe et positivt aftryk?

 

Mit råd er at bruge bæredygtige produkter, især når vi rejser til lande, der ikke har gode muligheder for at genbruge. Det er relevant for mange surf destinationer, så vi har brug for en målrettet indsats her. Prøv også at undgå mikroplast i produkter som sæbe, make-up og tandpasta. Jeg anbefaler at følge de inspirerende kvinder i Radical Broccoli for at få andre tips om, hvordan man kan reducere sit plastikforbrug. Udover det, inviterer jeg jer alle til at komme med os på stranden til surf, strandoprydning og for at nyde livet i havet.

 

Lær mere om #Tavaha, Simens perspektiv på plastikforurening og hvordan du kan bidrage i videoen. For at opleve Hoddevik og møde ligesindede surfere og venner, klik her.

 

Alle billeder fra Hoddevik og af Simen er taget af Simon Wittrup. Den smukke video er filmet og redigeret af Bjarke Hvorslev. Billederne af vores glade gæster der rengører stranden er taget af Marthe Muriel