080316_0860

Træningsturer med et surf-twist

Eilif Harloff fra Eureka Kiropraktik og Raymond Paldanius fra CrossFit Oslo arrangerer begge træningsturer sammen med Lapoint. Selvom turene planlægges med forskellige programmer, er ingredienserne og målet ofte det samme; unikke oplevelser, nye venskaber og ikke mindst en masse surf og træningsglæde.
 

For sjette gang arrangeres træning- og terapitur med Eureka Kiropraktik til det solrige Portugal for patienter og sportsfolk der ønsker afslapning, behandling og helbredelse efter en lang sæson.
 
“Det er som en lejrskole for voksne – der er altid en kanon fed stemning på vores turer.” – Eilif
 
Efter så mange turer, hvad kan du bedst lide ved Lapoint’s træningsfaciliteter og pakker, siden at du kommer år efter år? Nogle specielle øjeblikker som du aldrig glemmer?
 
Eilif: Lapoint bringer gode mennesker sammen, som skaber en super god stemning, og camps’ne er rene og passer perfekt til vores behov. Der er godt udstyr og vældig gode instruktører. Det sjoveste var at se, dengang vi havde både ældre og handicappede med på turen, når de kom op på surfboarded og kom surfende hen af bølgen med en kæmpe stort smil. Det var helt utroligt at se, hvordan surfingen påvirkede dem.
 
Raymond: Maden er utrolig god, og campen er super hyggelig. Derudover er Lapoint utrolig gode til at følge op på gæsterne hele vejen igennem ugen. Det bedste ved turen er at se, hvor glade folk bliver på turen og længe efter turen. Følelsen af at blive udvikle sig og mestre de forskellige steps, er klart det bedste ved selve surfingen.
 

Raymond er chefinstruktør hos Crossfit Yggdrasil og har arbejdet i CrossFit Oslo de sidste fem år. Til juni afholder de deres femte træningstur i træk til Portugal med Lapoint.
 
Hvordan ser en typisk dag ud på en træningstur med jer?
 
Eilif: Surfing er altid i første prioritet, da den styrer lidt, hvordan vi planlægger dagen. Vi begynder med yoga, efterfulgt af en sund morgenmad. Så er der behandling (kiropraktik) eller surf. Om aftenen forsøger vi også tage en yogasession mere før middagen, hvorefter vi slapper af og hygger med hinanden. Yoga er vidunderlig at kombinere med surf. Du bliver stærk og fleksibel, og det giver også god hvile.
 
Raymond: Vi prøver at lave lidt forskellige sessioner hver dag, to til tre gange om dagen. Vi tilpasser programmet, så alle kan deltage. Nogle gange arrangerer vi løbeturen, diverse træningsøvelser og masser af surf. Vi har også valgt at inkludere andre aspekter så som en vinsmagningsaften på campen og en dagstur til Lissabon på ”hviledagen”. Turene skal passe til alle, det er vigtigt for os 🙂
 

Crossfit har et godt miljø, som vi tager med på turene og træner crossfit hver dag på campen, og så har vi muligheden for at surfe! Det syntes mange er en fedt tilbud.” – Raymond
 
Har du nogle tips til klubber, der ønsker at tage på træningstur, hvor skal de begynde?
 
Eilif: Tja … Jeg er altid lidt sent ude, men vi har fast tidsplan hvert år. Lapoint gør det meste arbejde, men promoveringen af turen starter ca. 6 måneder før afrejse og dette sker primært via Facebook og verbalt på vores klinik. Jeg kan kun anbefale at andre får lavet lign. træningsturer, det er bare at komme i gang. Det skal nok blive en succes.
 
Raymond: De sidste par gange vi har lavet disse turer, har været på grund af efterspørgsel på vores box, så mit tip er bare at komme i gang og køre på, der skal nok være begejstring på boxen. Første tur er altid lidt nervepirrende, men efter den første tur fandt vi ud af at alt var nemt og bekvemt og forløb som vi ønskede det. Et tip er at ikke love for meget, for eksempel ikke love at solen skinner fra kl. 7 – 21. Men du kan godt love er godt humør og god stemning på campen og en masse af god træning både på og ude fra vandet. Det er en unik måde for en klub at samle hinanden og få en fed oplevelse sammen, og ikke mindst at folk kan møde andre ligesindede.