080316_0860

X-Games guldvinder Tiril Christiansen byttede skiene ud med et surfboard i Portugal

Den dobbelte vinder af X-Games (slopestyle og Big Air i 2013 og 2016) er normalt at finde på et par planker i mere frosne miljøer, men Tiril Sjåstad Christiansen fandt hurtigt ud af både teknik og stil, da hun besøgte surfcampen i Portugal.
 

 
Hey, Tiril! Tak for sidst og surfingen i Portugal! Du har været uheldig og gik glip af denne skisæson på grund af en meniskskade. Hvordan går det med rehabilitering og træning?
 
– Det går fremad. Er netop hjemvendt efter en uges ”ferie” på Fuerteventura med min far. Der ligger mange timer i at opnå OL-toppen og jeg ved, at det er godt med lidt afslapning og få det lidt på afstand. Så efter at have koblet lidt af, er det nemmere for mig at se fremgang og komme tilbage på toppen igen.
 

Foto: Vegard Breie
 
Du var i Ericeira, Portugal sidste sommer sammen med store dele af Red Bull teamet. Hvordan var turen?
 
– Det var fantastisk. Jeg havde surfet en gang før, og har kæmpe til at gøre mere i det. Jeg ville ønske, vi havde flere dage der, men det var kult å lære å surfe på de to sessioner vi havde, takket være vores helt fantastiske coach (João Durão).
 

 
Hvordan gik surfingen? – Det var nemmere eller sværere end du troede?
 
– Det var meget lettere nu end første gang. Dengang troede vi at det var let at komme op og stå og lejede de små boards til at starte med, hvilket vi kom til at fortryde ret meget da vi så endelig kom i gang! Jeg vil opfordre alle, der ønsker at lære at surfe, at surfe med større bord de første par gange og gøre det med nogen, der kan surfe, det er guld værd. Hvis knæet er god nok, så skal jeg helt sikkert tilbage på surfbrættet igen til sommer!
 

 
Du fik ikke nogen kække bemærkninger fra andre skiløbere, da du pludselig havde et board under fødderne?
 
– Nej, heldig ikke .. Jeg kørte faktisk snowboard før i tiden, indtil jeg startede med Twintip og skatede også en lille smule, da jeg var yngre.
 

 
Hvordan ser 2017 ud for dig? Skal du konkurrerer til efteråret og få tunet dig ind til OL i 2018?
 
– Det er planen. OL er mit største mål lige nu, og det kræver en masse træning, før jeg er på det niveau, jeg ønsker at være, og det niveau, der er nødvendig for at tage en medalje ved OL.
 

Foto: Andreas Løve Storm Fausko