El Sunzal, El Salvador: Den ultimative guide til din surfrejse

Du kan godt gøre dig klar til dit livs surfcamp-oplevelse i hjertet af Mellemamerika. I denne guide vil vi fortælle dig om vores yndlingsting at lave i El Salvador, hvornår det er det bedste tidspunkt at surfe her, og hvilken traditionel mad du bare skal prøve. Velkommen til vores legendariske surfdestination i El Sunzal! Nyd at bo lige ved vandkanten, forkæl dig selv med den lækre mad (såsom pupusas!) og surf lange og helt fantastiske bølger. Her er vores guide til alt, hvad du har brug for at vide til dit næste surfeventyr i El Sunzal.

Mulighed for ombooking & afbestilling 14 dage inden afrejse

Læs mere

Velsmagende lokal mad: Hvad skal man spise i El Salvador?

Den mest kendte ret i El Salvador er de salvadoriske pupusas, som er et absolut must-try, når du er i El Salvador! De er lavet med majs- eller rismel-tortillas og så har du enten bønner, kylling eller ost (eller noget andet lækkert) imellem. Simpelt og vanvittig lækkert! Vil du imponere de lokale? Så sørg for ikke at spise dem som tacos! Riv lidt af pupusaen af, klem den sammen og brug den til at tage bønnerne eller kyllingen op (med noget dejlig salsa) og spis den. Til at slukke tørsten med, kan du prøve en horchata, chan eller limonada con hierbas. Eller hvorfor ikke købe en frisk kokosnød fra den lokale bod på stranden? Du finder helt sikkert god mad under dit besøg, både på campen og rundt i lokalområdet. Her er nogle af vores yndlingsretter fra El Salvador:

Traditionel mad fra El Salvador
  • Pupusas: Du skal simpelthen prøve denne Salvadoranske ikoniske ret!

  • Salvadorian Tamales: En fyldt majsbaseret dej pakket ind i bananblade. Fyldet kan variere, men en traditionel tamale indeholder typisk grøntsager, kød og tomatsauce.

  • Salvadoranske supper: Der er tre traditionelle supper i El Salvador, som almindeligvis sælges på markederne (de tiltrækker måske ikke for mange turister, men de er både velsmagende og nærende). Listen omfatter Sopa de Res (oksesuppe), Sopa de Pata (kofodssuppe) og Sopa de Mondongo (også en variant af oksesuppe)

  • Salvadoranske Enchiladas: En ret lavet med små majstortillas med slaw og ingredienser som bønner, æg, avocado og agurk.

  • Yuca Frita: Dette er en streetfood-klassiker lavet af friturestegt kassavarod serveret med enten stegt fisk eller stegt svinekød. Kan ogsp nogle gange serveres med tomatsauce.

Vejr og årstider: Hvornår er det bedst at surfe i El Salvador?

El Salvador har gode bølger hele året rundt, så hver sæson er surfsæson! Vintersæsonen, eller den våde sæson, er omkring maj til oktober. I denne sæson regner det en del, men regnen er normalt kun sidst på eftermiddagen eller om natten. Derudover er det ellers behageligt vejr. Det er et godt tidspunkt at opleve de største swells - derfor er den våde sæson det perfekte tidspunkt at besøge El Salvador som intermediate eller mere erfaren surfer (men der er begyndervenlige surfspots hele året rundt!).

Sommeren, eller den tørre sæson, er omkring november til april. Om sommeren vil du opleve konsekvente swells og varme, solrige dage. Bølgerne er mindre omkring denne årstid, men er helt åbne og clean. El Salvador ligger nær ækvator og har en gennemsnitstemperatur på omkring 25 til 35 grader Celsius. Vandtemperaturen er normalt mellem 27-30 grader Celcius.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bæredygtighed

Stranden er vores hjem. Vi forlader den bedre end da vi kom.

Vi har en forpligtelse overfor vores hav, strande og samfund. Disse er vores legeplads, vores hjem og vores levebrød. Vi ønsker at forlade dem bedre, end vi fandt dem. Det betyder, at alle vores ansatte, venner og gæster hjælper med genbrug og andre handlinger for at beskytte miljøet. Hver uge er der "beach clean up" og genbrugsaktiviteter for at sikre, at vores hjem forbliver som det bør.

Lapoint crew
Læs mere om vores arbejde indenfor bæredygtighed

Lapoint

Alle Camps & Kurser