Den ultimative surfcamp guide til Ahangama, Sri Lanka

Er du klar til dit livs surfeventyr i smukke Sri Lanka? I denne guide finder du alt hvad du har brug for at vide til at påbegynde din bedste surfcamprejse nogensinde! Sri Lanka er en ø med lækre curries, utrolig smukt junglelandskab og fantastiske bølger. Her finder du alt det, du skal vide til at forberede dig til din surfcamprejse - lige fra hvad du skal pakke, hvor du skal bo, og hvordan du kommer rundt. Velkommen til Sri Lanka – et verdensberømt tropisk surfparadis, hvor surfere på alle niveauer helt sikkert vil få deres livs oplevelse!

Mulighed for ombooking & afbestilling 14 dage inden afrejse

Læs mere

Hvor skal du bo: Hvorfor du skal bo på vores surfcamp i Sri Lanka

Altså, vi er lidt farvede i den her situation, så når vi fortæller dig, at den bedste surfcamp i Ahangama er vores Lapoint camp, kommer det nok ikke som nogen overraskelse. Men hvorfor er det så den bedste løsning for dig, hvis du spørger os?

Sublim surfcamp lokation

Vores surfcamp er placeret skråt overfor den smukke strand, Kabalana, hvor du nemt kan smutte ned for at se solnedgangen eller spadsere en dejlig tur langs stranden. Det er sågar et godt surfspot, når forholdende tillader det. Campen er placeret i Ahangama på Sri Lankas sydkyst – blot få minutters kørsel fra små restauranter og butikker. Der holder altid tuk-tuks ude foran campen, og chaufførerne er altid klar til at køre dig hvorhen du ønsker – hvad enten det er hen til et surfspot, en café, en butik eller måske et smut til teplantagen – så kan du altid regne med dem. Vi har gjort vores bedste for at forhandle faste priser for dig, så du ikke skal bekymre dig om at betale overpris. Du kan finde en prisliste på campen over alle de mest populære steder.

Et hjem langt væk fra hjem

Atmosfæren på vores surfcamp er fredelig og afslappende (med undtagelse af vores sjove fester selvfølgelig!). Campen har alt hvad du har brug for og drømmer om til dit livs surfrejse! Du kommer til at bo tæt på havet og stranden omgivet af palmetræer. Der bor også social hosts på campen til at byde dig velkommen ved din ankomst, holde dig med selskab, besvare spørgsmål om dit ophold eller det omkringliggende område og hjælpe dig under hele dit ophold. De vil også arrangere sjove pool parties, beach clean og andre aktiviteter, så du kan lære de andre gæster at kende og have det bedste ophold!

Det bedste af de lokale specialiteter: Hvad skal man spise i Sri Lanka?

Der er så meget lækker mad, som du er nødt til at prøve, når du besøger Sri Lanka. Du vil opdage, at rice and curry er meget populær i landet, og det er både lækkert og overkommeligt! Rice and curry kan spises til morgenmad, frokost og aftensmad. Her er nogle af vores srilankanske madfavoritter:

Vejr og årstider: Hvornår er det bedste tidspunkt at surfe i Sri Lanka?

Sri Lanka er en tropisk ø, som gør vejret fugtigt og varmt. Temperaturen er normalt mellem 24-30 grader Celsius hele året i Ahangama, med flere regnfulde dage i regnsæsonen, hvor november normalt er måneden med de mest regnfulde dage. Den tørre sæson i Sri Lanka er mellem januar til marts, og den våde sæson (regnsæsonen) er fra april til december.

Hvilken måned er så den bedste at surfe i Sri Lanka? Det afhænger meget af dit surfniveau, og hvad du vil have ud af dit ophold. Hvis du kommer til Sri Lanka som nybegyndersurfer, kan du komme hele året rundt. Forholdende vil være gode for dig, der vil lære at surfe uanset hvilken måned du beslutter dig for at komme. Vi anbefaler erfarne surfere at komme mellem november og april.

Hvad er vandtemperaturen? Vandtemperaturen ligger stabilt omkring de 28 grader celsius hele året.

Tag på eventyr: Hvad kan man lave i Sri Lanka ud over at surfe?

Hvad kan man så lave omkring Ahangama? Udover surfing er der masser af fantastiske steder at se og mindeværdige aktiviteter at lave! Hvad med at se vilde elefanter på en junglesafari eller hoppe fra klipper og svømme i et vandfald i en regnskov?

Pakkeliste: Hvad skal jeg pakke til min surfrejse i Sri Lanka?

Nu ved du nogenlunde, hvad du kan forvente af Sri Lanka, så nu er det tid til at begynde at pakke kufferten! Nedenfor finder du vores bud på en general pakkeliste samt en pakkeliste relateret til surf:

Sri Lanka: Generel pakkeliste

  • Pas: Sørg for at medbringe dit pas og dobbelttjek at det er gyldigt i mere end 6 måneder fra afrejsedatoen. Glem ikke dit ETA.  

  • Kontanter: Medbring nogle kontanter, da det er det mest normale at bruge i Sri Lanka. Du kan veksle eller hæve penge i lufthavnen.

  • Genanvendelig vandflaske: gerne en i rustfrit stål, der holder vandet koldt. Sri Lanka er et varmt land hele året rundt, så du gør dig selv en tjeneste ved altid at have en flaske koldt vand med dig. Vi har vandstationer til at fylde din flaske op på vores surfcamp.

  • Solcreme: Solen er kraftig i Sri Lanka, selv på overskyede dage! Du kan købe solcreme i Ahangama, men de fleste mærker, der sælges i butikkerne, er ikke af den bedste kvalitet. Det er bedre at være på den sikre side, når det kommer til at beskytte din hud, og derfor anbefaler vi, at du medbringer masser af Oxybenzone-fri solcreme.

  • Myggespray: Vi anbefaler at medbringe en myggespray af god kvalitet, da det kan være svært at finde en af god kvalitet i Sri Lanka.

  • Et par bukser og en langærmet trøje: Til at dække din hud om aftenen, når myggene er mest aktive.

  • Sommertøj: Temperaturen er høj hele året rundt i Sri Lanka, så noget luftigt sommertøj er aldrig en tosset idé til de varmere og solrige dage.

  • Noget varmt: Selvom Sri Lanka har et tropisk klima, kan airconditionen godt være ret kølig på værelserne. Vi anbefaler derfor at medbringe noget varmt at sove i, så du er så komfortabel som overhovedet muligt.

Sri Lanka: Surfpakkeliste

  • Surfboards: Du er mere end velkommen til at medbringe dit eget surfboard! Vi har surfboards på campen, som du frit kan benytte under dit ophold – selv uden for surflektionerne. Hvis du medbringer dit eget board, må du ikke glemme ekstra finner og en ekstra leash.

  • Surfboardtaske: Vi hører desværre lidt for tit om folk, der får beskadiget deres boards, når de rejser til Sri Lanka. Sørg derfor for at pakke dit board trygt og godt i en surfboardtaske for at beskytte det så meget som muligt.

  • Zink: Zink er altid en god ting at medbringe for at beskytte de mest sensitive områder af din hud (såsom næsen og kinderne). Vi sælger også surfzink i forskellige farver på campen.

  • Strandhåndklæde/surfponcho: Et strandhåndklæde eller en surfponcho kan godt være smart, når du sidder I tuk-tukken på vej til og fra surf. Det er også handy, hvis du planlægger en dag på stranden. Vi giver dig nemlig kun badehåndklæder på campen.

  • Sarong: Det er ikke acceptabelt kun at have badetøj på, når du går på gaden – derfor er det nemt lige at slå en sarong om dig, når du går til og fra stranden,

  • Førstehjælpspakke og vandfast plaster: Der er mangel på medicin på øen, så sørg for at pakke det essentielle fra din førstehjælpskasse. Vandtætte plastre i forskellige størrelser er godt, hvis du får snit fra revene eller skraber knæene, når du surfer. De vandtætte plastre i Sri Lanka har ikke den bedste kvalitet, så det er bedre at tage nogle med hjemmefra.

  • Bikinier, boardshorts og rash guards: Den varme vandtemperatur i Sri Lanka kræver heldigvis ikke en våddragt. Du skal blot have badetøj på, som er komfortabelt at surfe i.

  • Leggings og langærmede trøjer: Måske er det ikke det første, der falder en ind at pakke, når du skal til en varm destination som Sri Lanka, men de kan være feriens redning! Det er almindeligt at få rash og hudafskrabninger fra surfboardsne (især softtops), så det er en god idé at give din hud et lag beskyttelse – også så du ikke bliver forbrændt af solen.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bæredygtighed

Stranden er vores hjem. Vi forlader den bedre end da vi kom.

Vi har en forpligtelse overfor vores hav, strande og samfund. Disse er vores legeplads, vores hjem og vores levebrød. Vi ønsker at forlade dem bedre, end vi fandt dem. Det betyder, at alle vores ansatte, venner og gæster hjælper med genbrug og andre handlinger for at beskytte miljøet. Hver uge er der "beach clean up" og genbrugsaktiviteter for at sikre, at vores hjem forbliver som det bør.

Lapoint crew
Læs mere om vores arbejde indenfor bæredygtighed

Lapoint

Alle Camps & Kurser