Advanced surfer in the maldives
 • Lapoint
 • Blogg
 • De 10 bedste tips og tricks til at tage dit surfniveau til nye højder

Guides

De 10 bedste tips og tricks til at tage dit surfniveau til nye højder

Med hjælp fra vores globale surfmanager João Durão giver vi dig her en liste med de bedste surf-tips og -teknikker. Det er tips og tricks der kan hjælpe dig fremadrettet så du kontinuerligt vil blive ved med at udvikle dig og blive en dygtigere surfer. Det omhandler alt fra tips til at få dit “bottom turn” til at sidde i skabet samt en guide til at forbedre dit snap.

Som en erfaren surfer har du allerede brugt utallige timer på vandet. Du har udviklet dig fra at være nybegynder til let øvet til erfaren, og det er nu du virkelig føler dig komfortabel i bølgerne. Men hvis du ønsker at udvikle din surf endnu mere, kan du med rette, læse videre og få João Durão's 10 bedste råd, som han har brugt i hans 20 år lange surfkarrierer. 

1. Prøv forskellige spots og boards

– Mit første tip er at surfe på forskellige spots. Rejs så meget du kan for at surfe og opleve så mange forskellige bølger som muligt. Prøv forskellige boards fra forskellige shapere og eksperimenter med forskellige finner, voks, leashes og våddragter. Bliv klogere på alle de muligheder der er derude!

2. Bliv ved med at “uddanne” dig selv, også når du ikke på vandet

– Se videoer med folk der surfer og/eller se surfkonkurrencer, når du har tid. Læs om surfing og reglerne indenfor sporten. Måske du endda kan overveje at tage et internationalt dommerkursus? 

Et godt tip er at se surfvideoer i slow motion. Det giver et meget bedre indblik i hvad de professionelle gør i bølgerne.

4. Arbejd med dit bottom turn

At forbedre sit bottom turn er en af nøglefaktorerne til at udvikle sig indenfor surfsporten. Den proces kan tage flere år, men det er samtidig også det der adskiller de gode surfere fra de middelmådige. Tjek dette blogpost for at læse Joãos bedste tips til hvordan du laver et bottom turn og se en video hvor et bottom turn bliver vist og forklaret.

5. udvikle dit rail til rail-arbejde 

At bruge sine rails når man surfer hjælper utroligt meget til at generere fart i bottom turn et samt hjælper med flere forskellige andre manøvre. For at udvikle sig og blive bedre til at bruge sine rails har João en liste med gode råd.

 • Vælg lange bølger der giver dig mulighed for at ride dem i et godt stykke tid. Og øv, øv, øv dit rail til rail-arbejde 

 • Fokuser på at surfe med dine rails og ikke at have dit board flat på vandet.

 • Arbejd med fordelingen af din vægt. Så du ved hjælp af en god placering af dine fødder kan flytte din vægt fra den ene rail til den anden.

 • Prøv at fange bølgen så højt som muligt. Det er der bølgen er stejlest og dermed der hvor du kan få mest fart på. 

 • Timing og rytme er hovedfokus når du surfer

 • Se gamle surffilm og prøv at analysere hvordan de går fra den ene rail til den anden

 • Øv dig på teknikken med en surfskate. Prøv at arbejde på at genere fart ved at gå fra rail til rail

 • Øv dig på bevægelsesmønstret hvor du skiftevis er bukket sammen og strukket ud i kroppen. Det vil hjælpe dig med at få de rigtige bevægelser til at skifte rail mens du surfer. 

 • Generelt arbejde med rotationsøvelser så du får en bedre fysik og dermed kan surfe bedre. 

6. vælg den rigtige bølge

For at vælge den rigtige bølge må du vide hvordan man aflæser havet. Det kan du gøre ved at stille et eller flere af følgende spørgsmål:

 • Hvilken type bølge-afbræk er det? Er det et forårsaget af strand, rev, en mole, flodudløb eller lign.?

 • Hvilken type bølge er det?

 • Er der et eller flere line-ups?

 • Er høj- eller lavvande bedst for dette spot?

 • Hvad er vindforholdene?

 • Hvad er størrelsen på bølgerne samt perioden?

 • Hvor mange bølger er der i et sæt? Og hvor lang tid er der imellem sættene?

 • Hvordan ser havbunden ud på spottet? 

 • Er der nogle farlige ting ved spottet?

– Når du besvarer disse spørgsmål vil du have de informationer du har brug for, for at evaluere og se hvilke bølger der er de bedste at fange. Se efter de gode surfere på vandet og tag ud hvor de er. Brug noget tid på at analysere spottet før du går i vandet. Husk at man altid kan spørge de venlige lokale om råd og tips. Et godt tip er at have en strategi inden du hopper ud i bølgerne, det vil højst sandsynligt redde dig fra at føle dig fortabt, blive smadret eller fange de dårligste bølger.

9. Forbedre dit cutback

Et cutback er når en surfer bruger sine rails til at skifte retning og gå tilbage til der hvor bølger brækker. 

– Den første ting du skal arbejde på, når du skal forbedre dit cutback er dit bottom turn. Uden et godt bottom turn kan du glemme alt om at lave cutbacks. Start med at surfe i små bølger dig lader dig lave cutbacks under kontrol. Forbliv tæt på “lommen” og fokuserer på at have dit blik og dine arme i den retning du på vej til. Din fodplacering og vægtfordeling er alfaomega for at lave et godt bottom turn uden at miste fart.

10. Udvikle dit snap

– For at få et bedre snap må du første kunne surfe stejle bølger. Hvis du har arbejdet med et stejlt bottom turn samt et vertikalt top turn og har styr på de teknikker, så vil de i kombination give dig muligheden for at lave et snap. Tro på at du kan lave et snap og kompresser din krop når du kommer ud af svinget. Gør det så mange gange du kan, og prøv at få nogle til at filme dig, så du kan se det efterfølgende.

Seneste blogindlæg