En surfguide til Canggu, Bali

Bali er en højt rangeret surfdestination på mange surferes bucket-liste, og vi forstår helt sikkert godt kærligheden og længslen efter denne paradisø! Her er vores guide med alt det, du skal vide for at forberede dig til en surfrejse for livet. Bali har fantastisk mad, fantastisk natur og gode bølger - hvad mere kan man forlange på en surfrejse? Vores Bali camp ligger i charmerende Canggu, og her er alt, hvad du behøver at vide, inden du ankommer!

Mulighed for ombooking & afbestilling 14 dage inden afrejse

Læs mere

Trafik og transport: Hvordan kommer jeg rundt på Bali?

Trafikken på Bali er ret hektisk med veje fyldt med biler og motorcykler/scootere. Vær forberedt på at bruge lidt tid i trafikpropper i turistområder som Canggu og Ubud - selv korte ture kan desværre tage meget lang tid grundet trafikken.

At komme til og fra surfcampen

Vores surfcamp ligger cirka 40 minutter væk fra Denpasar International Airport (DPS), også kaldet Bali Ngurah Rai International Airport, og du kan komme dertil med vores Lapoint-transfer ved at besvare vores velkomstmail, når du har bestilt din rejse. Chaufføren kan hente dig på det tidspunkt, du ønsker, og køreturen tager omkring 50 minutter.

At komme rundt på Bali

En populær måde at komme rundt på Bali er at leje en scooter - bare sørg for at have ordentlige sko og beskyttelse på. Der er mange mennesker, der kører scooter i klipklappere eller endda barfodet, hvilket kan være ekstremt farligt, hvis du kommer ud for en ulykke. Og glem ikke at have hjelm på! At køre på scooter i bar overkrop er også ildeset og noget du bør undgå.

Selv korte ture kan blive langvarige grundet meget trafik. Hvis cafeen, hvor du vil mødes med dine venner, ligger ti minutter væk, så er det en god beslutning at tage derover 20 minutter før det aftalte tidspunkt. Myldretiden er sidst på formiddagen og om eftermiddagen/tidlig aften for turister, når de tager ud på dagsture, og så igen når de kommer tilbage fra turen. Den lokale myldretid er tidlig morgen og eftermiddag/tidlig aften.

Nogle biler tilbyder snacks og vand under lange køreture, men det er en god idé at tage noget vand og snacks med for en sikkerheds skyld.

Velsmagende lokal mad: Hvor og hvad skal du spise på Bali

Maden på Bali er fantastisk (dette alene er en god grund til at besøge øen!), og du kan finde gode caféer og restauranter tæt på surfcampen. Der er mange gode sunde muligheder og mange steder er perfekte til at finde både veganske og glutenfri retter. Du vil også finde ”warungs” rundt på Bali. En warung er en virksomhed (som en café, butik eller restaurant), der er familieejet.

Traditionel Indonesisk og Balinesisk mad

 • Nasi goreng: En populær ret i Indonesien, der består af stegte ris, grøntsager og kød.

 • Babi Guling: Babi Guling, eller grisesteg, er en traditionel balinesisk ret.

 • Lawar: En traditionel balinesisk ret, der er lavet af blandet kokos, grøntsager og kød.

 • Sambal Matah: En balinesisk salsa, der tilføjer lidt krydderi til dit måltid.

 • Nasi Jinggo: En enkel, men lækker ret, der består af ris, kylling, nudler og sambal goreng.

 • Sate lilit: En af Balis signaturfødevarer, hakket kød, der er viklet om en pind lavet af citrongræs eller bambus.

 • Nasi Campur Bali: En risret serveret med forskellige grøntsager, kød og andre små retter på et bananblad, normalt sammen med sate lilit. Der er ofte tre varianter af retten: nasi campur ayam (med kylling), nasi campur pedas (som er krydret) eller Bali-klassikeren nasi campur babi, der er med Babi Guling svinekød.

 • Rujak Buleleng: En frisk og krydret frugtsalat, der indeholder frugter og grøntsager som jicama, guava og mango.

 • Es Daluman: En kokosdrik, der er lavet med palmesukker og grøn gelé fra Dalumen-blade.

Vejr og årstider: Hvornår er det bedste tidspunkt for surfing på Bali?

Bali er en tropisk ø med gode temperaturer fra januar til december. Selvom det er en dejlig destination hele året rundt, er det godt at være forberedt på, at turen kan se anderledes ud afhængigt af, hvilken måned du ankommer. Temperaturen ligger dog mellem 25-28 grader Celcius hele året, selvom regntiden har høj luftfugtighed. Vandtemperaturen på Bali er mellem 27-29 grader Celcius.

Årstiderne på Bali er opdelt i den tørre sæson (maj til oktober) og den regnfulde/våde sæson (november til april). Surfere på begynderniveau kan surfe på Bali hele året rundt, og surfere på niveau 3 vil nok foretrække de konsekvente swells og gode bølger fra april til september. Det vil normalvis regne i løbet af morgentimerne og et par timer om aftenen i regntiden, men dagene er for det meste solrige.

Pakkeliste: Hvad skal jeg pakke til min Bali-surfrejse?

En almindelig fejl for backpackere, der kommer til Bali, er overvægt i din backpack eller kuffert. Stol på os, når vi siger, at du ikke har lyst til at rejse rundt på øen med for meget i din backpack eller din kuffert. Nedenfor ser du en liste over de ting, som du dog ikke må glemme, når du pakker til din surfrejse!

 • Pas

 • Ordentlige sko: Husk at medbringe et par gode sko, hvis du planlægger at leje en scooter eller tage på vandretur.

 • En førstehjælpskasse: Det er en god idé at pakke en lille førstehjælpskasse, der indeholder antibiotika og smertestillende medicin, da det er let at få "Bali belly", altså madforgiftning.

 • Myggespray: Myg elsker Bali lige så meget som os! Så glem ikke myggespray hjemmefra.

 • Solcreme: Medbring solcreme med høj SPF, og sørg for, at den er hav- og rev-venlig. Vi sælger zink på campen, hvis du mangler.

 • Vandflaske: Vi sælger ikke plastikvandflasker på campen, så husk at medbringe en genanvendelig flaske. Du kan også købe en miljøvenlig flaske på campen.

 • Let tøj: Temperaturen på øen er varm hele året rundt, så medbring let tøj og en hat for at beskytte dig mod solen.

 • Badedragter og boardshorts: Du behøver ikke en våddragt, mens du surfer på Bali, men medbring badetøj, der passer til surfing. Du ønsker ikke, at din bikini eller boardshorts falder af under dit første wipeout!

 • Strandhåndklæde: Vi sørger for badehåndklæder på surfcampen, men husk at medbringe et håndklæde til stranden (eller køb et i de lokale butikker).

 • En regnfrakke: Medbring en paraply og en vandtæt jakke, hvis du besøger Bali i den våde årstid.

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bæredygtighed

Stranden er vores hjem. Vi forlader den bedre end da vi kom.

Vi har en forpligtelse overfor vores hav, strande og samfund. Disse er vores legeplads, vores hjem og vores levebrød. Vi ønsker at forlade dem bedre, end vi fandt dem. Det betyder, at alle vores ansatte, venner og gæster hjælper med genbrug og andre handlinger for at beskytte miljøet. Hver uge er der "beach clean up" og genbrugsaktiviteter for at sikre, at vores hjem forbliver som det bør.

Lapoint crew
Læs mere om vores arbejde indenfor bæredygtighed

Lapoint

Alle Camps & Kurser