Alentejo, Portugal: Guiden til et afsides og afslappende surfcamp-eventyr

Hvad siger du til at bo på en surf camp omringet af smuk natur, nysgerrige æsler og gode bølger? Det lyder ikke så tosset vel? Her finder du vores guide til alt hvad du behøver at vide, inden du rejser til vores hidden gem af en surf camp i Portugal, Alentejo.

Alentejo er stedet hvor man kan føle sig fri. Du vil mærke roen i denne syd-centrale region omfavne dig i det øjeblik, du forlader Lissabons travle hovedstad og ser det smukke landskab og korktræerne ud af bilruden Du vil opleve det traditionelle Portugal, omgivet af marker og vinmarker i alle retninger.

 Strandene er rummelige og fredelige og byder på bølger af god kvalitet. Du vil komme til at opleve lokal, portugisisk mad, regional vin og betagende natur. Her er alt, hvad du har brug for at vide, inden du booker din næste surfrejse til Alentejo, Portugal!

Mulighed for ombooking & afbestilling 14 dage inden afrejse

Læs mere

Hvor skal du bo i Portugal: Vores hjerte tilhører to steder

Vi har to surfcamps i Portugal: en i Alentejo og en i Ericeira. Begge camps er fantastiske på hver deres måde. Hvis du kan lide en mere tempofyldt stemning i en større camp, så er vores surf camp i Ericeria stedet for dig. Hvis du leder efter en mere afslappet surfcamp-atmosfære, er Alentejo det rigtige valg.

En surf camp med en hjemlig følelse

Når du åbner porten til vores Alentejo surfcamp, vil du se, at den er omgivet af en stor mark, hvor vores søde æsler og heste slentrer rundt. Æslerne er meget nysgerrige og elsker at komme for at blive klappet. Stemningen på campen er meget hjemlig, hvor alle hænger ud sammen ved poolen, spiller kort i de skyggedækkede sofaer og nyder fantastisk mad, såsom hjemmelavet pizza samt traditionel mad lavet af vores dygtige kok.

At komme rundt i Alentejo

Du får et lift til og fra surfspotsne (og til og fra de forskellige aktiviteter, som vi tilbyder på campen) fra vores staff. Hvis du har lyst til at hente noget i supermarkedet eller apoteket, giver vi dig også gerne et lift på vej tilbage fra stranden efter surflektionen. Du kan sagtens klare dig uden en bil, når du besøger vores camp, men hvis du har lyst til at rejse lidt alene og se de omkringliggende områder, så er det en god idé at leje en bil.

Smagen af Portugal: Hvad skal man spise i Alentejo?

De fleste af de middage, vi serverer på surfcampen, er hjemmelavede portugisiske retter, lavet med lokale råvarer. Grundlaget for mange retter fra Alentejo består af lam, svinekød og Alentejo-brød. Supper er også meget almindelige retter, såsom Açorda. Og mens du er i Alentejo, må du ikke glemme at nyde den regionale vin!

Traditionel mad fra Alentejo

 • Açorda: En almindelig portugisisk suppe lavet af brød, koriander, hvidløg og krydderier fra regionen. Ofte toppet med et pocheret æg.

 • Sopa de tomate: Tomatsuppen er enkel, men alligevel lækker! Både æg og brød vil være i suppen, hvilket gør den ret mættende!

 • Cozido de grão: En traditionel portugisisk gryderet.

 • Bifana: En populær bøfsandwich, der kan findes i hele Portugal.

 • Porco Preto: Porco Preto, eller sort iberisk gris, er typisk i det portugisiske køkken. Du finder Porco Preto i mange retter, som f.eks. grillet svinekød og svinegryderetter i Alentejo-stil.

 • Queijadas De Évora: Et traditionelt wienerbrød, der er almindeligt i hele Portugal. Den har en smøragtig skorpe, og fyldet er en blanding af sukker, friskost og æggeblommer (ikke at forveksle med den ikoniske portugisiske pastel de nata).

 • Sericaia com Ameixas de Elvas: En anden dessert, som du ikke bør gå glip af, er Sericaia com Ameixas de Elvas, som er en traditionel dessert i Alentejo. "Ameixas" er portugisisk for blommer. Desserten er æggebaseret og smagt til med citronskal og kanel.

Vejr og årstider: Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Alentejo, Portugal for at surfe?

Hvis begyndervenlige bølger med gode forhold lyder som noget for dig, så er Alentejo det perfekte sted at tage hen. Sommermånederne byder på mindre og mere mellow bølger, men Alentejo er et fantastisk sted at surfe hele året rundt.

Når et godt swell rammer Alentejo, er det stedet at være for erfarne surfere. Du finder gode bølger hele året som surfer på niveau 3, men de bedste tidspunkter for at få højkvalitetsbølger og konsekvent surf er mellem april til juni og fra september til november. Bare rolig, hvis du vil besøge Alentejo i de koldere måneder som nybegynder, er der også nogle gode begynderspots.

Du vil opleve milde vintre omkring dette område af Alentejo, med temperaturer mellem 10-16 grader i den koldeste måned (januar). Somrene her er varme, med temperaturer omkring 23-27 grader (men temperaturen kan nå 35 grader på rigtig varme dage). Vandtemperaturen er på sit højeste omkring august med vandtemperaturer omkring 20-23 grader. Vandet er på sit koldeste i slutningen af februar på omkring 15 grader.

Pakkeliste: Hvad skal du pakke til en surfrejse til Alentejo?

Du behøver ikke at medbringe meget på din tur til Alentejo, da vi giver dig både surfboards og våddragter på campen. Men der er et par ting, som du ikke bør glemme at smide i kufferten:

 • Pas

 • Myggespray: Myggene i Portugal er mest aktive fra omkring maj til september, så en myggespray er en god ting at tage med dig, så du kan nyde de varme sommernætter udenfor

 • Solcreme: Husk at medbringe en stærk solcreme. Alentejo kan blive ret varm og tør, så en solcreme med høj SPF vil være praktisk.

 • Komfortable sko: Der er mange dejlige steder at vandre i Alentejo, men vejene kan være ret støvede, så pak et par sko, som du kan gå rundt i og føle dig godt tilpas i.

 • Badetøj: Medbring boardshorts/bikini, der egner sig til surfing.

 • En genanvendelig vandflaske

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bæredygtighed

Stranden er vores hjem. Vi forlader den bedre end da vi kom.

Vi har en forpligtelse overfor vores hav, strande og samfund. Disse er vores legeplads, vores hjem og vores levebrød. Vi ønsker at forlade dem bedre, end vi fandt dem. Det betyder, at alle vores ansatte, venner og gæster hjælper med genbrug og andre handlinger for at beskytte miljøet. Hver uge er der "beach clean up" og genbrugsaktiviteter for at sikre, at vores hjem forbliver som det bør.

Lapoint crew
Læs mere om vores arbejde indenfor bæredygtighed

Lapoint

Alle Camps & Kurser