Ericeira, Portugal: En rejseguide til den ultimative surfferie i Europas surfing-hovedstad

Udforsk en af Portugals smukkeste fiskerlandsbyer og mærk pulsen i en by, der lever og ånder for surfing. Her er alt, hvad du behøver at vide om vores surfcamp i Ericeira.

Den charmerende by Ericeira er en af Europas største hovedstæder for surfing. Både professionelle og begyndere kommer fra nær og fjern for at besøge Ericeira – enten for at deltage i diverse surfkonkurrencer eller prøve kræfter med at surfe for første gang.

Her er vores store Ericeira-guide, der indeholder alt, hvad du har brug for at vide for at forberede dig til et fantastisk surfeventyr i Portugal.

Mulighed for ombooking & afbestilling 14 dage inden afrejse

Læs mere

Hvor skal du bo: Hvorfor du skal bo på vores surfcamp i Ericeira

Ericeira er bestemt et besøg værd for alle, hvis hjerte banker for surfing. Men hvorfor synes vi, at vores surfcamp er den bedste mulighed for dig?

 

Tæt på bølgerne og landsbyen

Vores surfcamp ligger lige ved vores yndlingssurfspot ved Foz do Lizandro og kun 25 minutters gang fra den smukke landsby Ericeira (som er et must-see under dit ophold!). I Ericeira finder du fantastiske caféer og restauranter, et pulserende natteliv, smukke strande og både surfshops og supermarkeder. Det er også et rart sted bare at nyde atmosfæren, mens man spadserer rundt i de smalle gader. Gåturen langs kysten fra campen til landsbyen er en fornøjelse i sig selv - Ericeiras majestætiske klipper og landskab skuffer ikke! Foz do Lizandro er en af de største strande i området med en dejlig strandpromenade, hvor du kan nyde en kold øl efter din surfsession.

En surfcamp der kan lidt af det hele

Ericeira er hjemsted for vores største surfcamp med over hundrede pladser for eventyrlystne gæster. På vores camp kan du nyde vores afslappende poolområde, yoga shala samt en dejlig have med et udendørs fitnessområde, en volleyballbane og en skaterampe. Campen har også et rummeligt co-work sted samt en restaurant med lækker mad og drikkevarer. Hvad mere kan man ønske sig?

 

Leder du efter en surfcamp i Portugal som ligger mere afsides, skal du helt sikkert tjekke vores anden Lapoint camp i Alentejo ud. Vores camp i Alentejo er mindre og viben er mere afslappende og tilbagelænet.  

Velsmagende lokal mad: Hvad og hvor skal man spise i Ericeira?

Ericeira tilbyder et bredt udvalg af caféer og restauranter. Du kan finde lækker daglig fanget fisk, friskbagt brød og god portugisisk mad rundt omkring i landsbyen. Hvis du har lyst til en acai bowl, poke bowl, sushi eller tacos, er der et hav af muligheder!

Vejr og årstider: Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Ericeira, Portugal for at surfe?

Ericeira er et paradis for surfere hele året igennem, men der er årstider, der passer bedre til nogle niveauer end andre. Bølgerne er varmere og mere mellow i sommermånederne og er derfor perfekte til begyndere (men kan også være fantastisk for erfarne surfere at nyde). Den portugisiske vinter kan være ret kold, og du har derfor brug for en tyk våddragt i vintermånederne. Vinteren byder på hårdere forhold og højere bølger, hvilket er perfekt for erfarne surfere! Men bare rolig, hvis du er nybegynder, der har booket en tur til Ericeira om vinteren findes der masser af begyndervenlige steder at surfe, og der vil altid være forhold, der passer lige præcis til dit niveau!

Ericeira ligger i den sydvestlige del af Europa og har en gennemsnitstemperatur på omkring 20-26 grader celsius om sommeren. Vinteren kan blive meget koldere, og dage med temperaturer på omkring 10 grader er ikke helt ualmindeligt. Du kan forvente at Ericeira får overskyede morgener men lyse og solrige dage uden en sky på himlen efter frokost. Vandtemperaturen i Ericeira svinger ikke alt for meget mellem årstiderne, eftersom du surfer i Atlanterhavet. Temperaturen på vandet ligger mellem 16 grader i de koldere måneder til omkring 23 grader i de varmere måneder.

Hvad skal du lave i Ericeira ud over at surfe?

Ud over at hænge ud på campen (for hvem vil sige nej til eksempelvis at chille ved poolen eller surfskate?), er der mange ting at give sig til i Ericeira!

Den majestætiske natur

Ericeira ligger ved Atlanterhavet, og vi kan varmt anbefale dig at besøge strandene og gå ture langs de majestætiske klipper og landskab. Du vil højst sandsynligt se nogle af de smukkeste solnedgange i dit liv.

Nattelivet

Ericeira er på sit højeste om sommeren, med masser af turister, der kommer ind og mange begivenheder der finder sted rundt omkring i byen. Landsbyen er dog fuld af sjov hele året rundt, så tøv ikke med at komme om vinteren også. Her er nogle gode steder at tilbringe en aften i byen:

 

  • Boardriders Quiksilver: Hvis en aften med livemusik, udsigt over havet og en kold øl i en surfskateshop lyder som den perfekte aften, er det her stedet at være!

  • Adega Bar 1987: En hjemlig portugisisk bar med lækker tapas og den dejligste stemning lige i midten af landsbyen!

  • Tubo bar: En lille bar med god musik at danse til samt lækre drinks!

Tilbring dagen på stranden

Ericeira har mange smukke strande! Tag nogle venner med, pak picnickurven og besøg en af de mange strande for en afslappende hviledag. Mange af strandene har små fine cafeer rundt omkring, hvor du kan nappe en espresso eller en is. Ribeira d'Ilhas, Praia dos Pescadores og Praia do Sul er tre smukke og populære strande, som vi på det varmeste anbefaler!

Pakkeliste: Hvad skal jeg pakke til min Ericeira surfrejse?

Er du allerede begyndt at pakke kufferten? Du får lige et par tips til, hvad du skal huske at pakke, så du husker alt hvad du har brug for til din surfrejse:

Ericeira, Portugal: generel pakkeliste
  • Pas: Glem ikke at medbringe dit pas, når du rejser til Portugal. Tjek med din rejseudbyder hvor længe passet skal være gyldigt, da det kan variere fra land til land.

  • Kontanter: Nogle restauranter i byen accepterer kun kontantbetaling, så sørg for at medbringe nogle kontanter. Der findes også masser af pengeautomater i byen og i supermarkederne, hvor du kan hæve penge, hvis ikke du medbringer euro hjemmefra.

  • En genanvendelig vandflaske: Du kan ikke købe vand på campen, da vi ikke sælger plastiskflasker. Vi har en vanddispenser, som du kan tanke vand fra, hvorfor vi anbefaler at medbringe en genanvendelig termoflaske for at holde dit vand dejlig koldt. Hvis du ikke har en, findes der masser af omkringliggende butikker, der sælger dem.

  • Noget varmt: Vejret kan være omskifteligt i Ericeira, så sørg for at medbringe tilsvarende tøj. Nogle huse kan godt blive kolde I vintermånederne, så det er en god idé at forberede sig på det ved at medbringe en dejlig varm sweater eller lignende.

 

Der findes også store supermarkedskæder såsom Continente, Intermarche og Lidl fem minutters kørsel fra campen. Både Continente og Intermarche har et apotek, som sælger solcreme mm.

Ericeira, Portugal: Surfpakkeliste
  • Surfboards: Vi sørger for surfboards, våddragter og alt det udstyr du skal bruge til din surfrejse, men hvis du vil medbringe dit eget board, er du meget velkommen til det!

  • Bikinier/boardshorts: Vi sørger også for en våddragt til dig, når vi skal ud at surfe, så du kan holde dig varm i det lidt koldere vand. Husk at medbringe en bikini/badedragt eller boardshorts, som sidder godt, så du ikke skal rette på dit badetøj, når du først har fået din våddragt på!

  • Solcreme Selvom Ericeira ikke er en tropisk destination, er solen ikke nogen joke! Specielt hvis du befinder dig i vandet hele dagen. Så sørg for at medbringe en klimaneutral solcreme eller zinc.

Psst! Husk, at du ikke befinder dig i midten af ingenting. Der er masser af surfbutikker omkring Ericeira, både store mærker som Billabong og Rip Curl men også mindre, lokale butikker. Det er det perfekte sted at forny din surfgarderobe!

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bæredygtighed

Stranden er vores hjem. Vi forlader den bedre end da vi kom.

Vi har en forpligtelse overfor vores hav, strande og samfund. Disse er vores legeplads, vores hjem og vores levebrød. Vi ønsker at forlade dem bedre, end vi fandt dem. Det betyder, at alle vores ansatte, venner og gæster hjælper med genbrug og andre handlinger for at beskytte miljøet. Hver uge er der "beach clean up" og genbrugsaktiviteter for at sikre, at vores hjem forbliver som det bør.

Lapoint crew
Læs mere om vores arbejde indenfor bæredygtighed

Lapoint

Alle Camps & Kurser