Surfers in sunset lying on their boards

Guides

Få det bedste ud af din surfcamp i Costa Rica

Der er mange grunde til at Costa Rica er en af verdens bedste surfnationer; mulig for at surfe hele året, varmt vejr og Pura Vida-filosofien. Her følger en guide til hvad du skal vide for at få mest ud af din surfferie på Costa Rica.

Costa Rica er placeret i central Amerika og er et rent paradis for surfere. Her finder du hvide strande, gode surfspots og du vil opleve et rigt dyreliv både over og under vandet. Du vil opleve vilde og sjove oplevelser både i det turkisblå vand, men også ved de aktionsprægede dagsudflugter.

Her er nogle af grundene til at Costa Rica er den perfekte surfdestination

Så hvorfor er det egentlig du skal vælge Costa Rica som din næste surfdestination? Ja, det er fordi Costa Rica har surfforhold til et hvert niveau og til en hver surfer med deres enorme kystlinje. Her kommer fire gode grunde til, at vi mener Costa Rica er et ægte surf-paradis. 

Smukt vejr og varmt vand

Costa Rica ligger tæt på ækvator hvilket betyder at der er varmt året rundt. Vandet har en gennemsnits temperatur på 28,5 grader, så man kan roligt sige du ikke behøver medbringe en våddragt.

Costa Rica = Pura Vida

Når du besøger Costa Rica vil du hurtigt blive bekendt med filosofien “Pura Vida”, hvilket er spansk og betyder “pure life”. Det udtrykker glæde, afslapning og en hyldest til livet. Nogle mener at denne optimistiske filosofi er hovedgrunden til at Costa Rica er rangeret som det 16. gladeste land i verden.

Ting du skal huske når du booker en surfcamp til Costa Rica

  • Sørg for at book i god tid. Pladserne ryger hurtigt på de populære camps.

  • Husk din solcreme! Solen er ekstrem stærk på Costa Rica 

  • Det er dyrere at besøge Costa Rica i den tørre sæson sammenlignet med regnsæsonen

  • Costa Rica har ikke et adressesystem som vi kender hjemmefra. Dvs. at det er sværere at finde rundt med fx GPS. Et godt tip til at finde rundt er at lokalisere nogle kendetegn fra hvor du bor, som du vil kunne genkende, og ellers så spørger du bare efter hjælp!

Udforsk Costa Rica – det kan du lave når du ikke surfer

Selvom du nok gerne ville kan du ikke være ude i bølgerne konstant. Men bare rolig, der findes mange andre sjove aktiviteter! Mange surfcamps tilbyder dagsaktiviteter som du kan deltage i. Det kunne fx være:

  • Zipline med udsigt over junglen

  • Svømme under vandfald

  • Ride på stranden

  • Have en stranddag på en af de mange strande. 

  • Snorkle i det turkisblå vand

  • Tage et dyp i en tidevandssø

Læs mere om Lapoints aktiviteter her

Seneste blogindlæg