080316_0860

Guide til Ericeira, Portugal

Ericeira, Europas surf mekka, er placeret kun 40 minutter fra Lissabon. Med sin intime bymidte der tilbyder et hav af restauranter og underholdningsmuligheder, gør Ericeira til en favorit blandt surfere og livsnydere fra hele verden.
 

 

De bedste strande i Ericeira

Ericeira blev i 2011 erklæret som World Surfing Reserve af Save the Waves Coalition som det andet reservat i verden. I dag er det den eneste i Europa, der tilbyder de mest fantastiske strande og surf man nogensinde kunne drømme om.
 
Foz do Lizandro
Vores primære strand, Foz Do Lizandro, er placeret nogle få hundrede meter fra Quinta Lizandro. ‘Foz’ har alt det du ville forvente som den bedste strand i Ericeria. Dette med dets billedskønne sandbanker, fantastisk surf og masser af muligheder for at spise og drikke på stranden. Et sted der skiller sig ud hvis man vil have frokost og eftermiddags forfriskninger er Limipicos. Denne restaurant er placeret for enden af strandpromenaden, med udsigt til stranden og Atlanterhavet.
 

 
Praia do Sul
Meget populær blandt både lokale og turister er Praia do Sul, eller South Beach. Denne strand er i gåafstand til hele byen, og med kun få minutters afstand til vores camp. Vi elsker stedet for dens legendariske surf forhold; perfekt til vores Level 2 og Level 3 kurser. Om sommeren er her fyldt med liv og god stemning.
 

 
Matadouro
Kompakt, smukt og perfekt lokation hvis du vil tage dit surfing til næste niveau. Mataduro Beach er populær til vores Level 1 og Level 2 kurser. Spottet virker både ved høj- og lavvande, og leverer en lang og underholdende bølge. Med sin placering lige nord for byen, gør det til et dejligt sted at slappe af og nyde stranden med sine venner og familie.
 

 
Ribeira d’Ilhas
Ribeira er måske det mest konsistente surf spot i Europa. Det er også et lækkert sted for dem som ikke er friske på at surfe, men hellere vil læse en bog i restaurantens lounge, slappe af på stranden, eller gå tur langs kysten hvor der er et fantastisk sceneri.
 

 

 

Gode steder at spise i Ericeira

Nalu Bowls
Hvad enten det er morgenmad eller frokost, Nalu Bowls, tæt på South Beach, er der vi går hen når vi har trang til en skål med acai & granola. Restauranten har åbent fra morgen til til solnedgang, og det venlige personale er klar til at servere fantastisk friske varianter af alt fra drage frugt til jordnøddesmør i deres egne skåle af kokosnød. Vores favoritter på menuen er ‘Mavericks’ og ‘Jbay’.
 

 
Pao d’alho
Vores italienske favorit restaurant, der er familieejet og operativ siden tidernes morgen. Luis, Maria og Luis Junior, vil passe godt på dig ved at servere en smagfuld menu af pizza, pasta, lasagne og steaks – alt med et varieret udvalg af vine. Et godt tip! Nævn ikke Benfica eller Sporting Lisbon overfor Luis, medmindre du er parat til en passioneret samtale 🙂
 

 
Prim
Portugal er kendte for deres friske fisk saftige kød. Andre og hans kollegaer hos Prim serverer det bedste af begge. Vi er kommet her med vores gæster gennem mange år, og det er altid en god oplevelse. Deres specialitet ‘hot stone steak’ er meget populær i byen.
 

 
Green is Good
Den ‘grønne’ restaurant er hurtigt blevet et favorit sted blandt vegetarer, veganere og grønne madelskere. Tjek det ud – og du vil finde ud af hvorfor.
 

 
Mar a Vista
Nomineret som et af de bedste fiskerestauranter i Ericeira. Alberto, hans familie og venner har serveret den bedste fisk, krabber og edderkoppekrabber siden 1950. Hver sikker på at opleve den lokale specialitet andemuslinger eller ‘percebes’ for en unik oplevelse.
 

 
Tik Tapas
Selv om det er en skjult perle, og af mange betragtet som den bedste i byen, er Tik Tapas en hyggelig tapas restaurant med fantastisk mad og rigtig god service. Menuen byder typisk for en Ericeira restaurant på en lang række lækkerier, i dette tilfælde; en variation af specialiteter og mere traditionelle tapas retter. Blæksprutte i Algarve-stil, krydrede kødboller eller fyldte, stegte peberfrugter? JA TAK!
 

 

Shopping in Ericeira

58 Surf Shop
Vores go-to surf shop i Ericeira, er placeret bekvemt ved hovedvejen. De har alt som du behøver for at surfe, lige fra dagligdags udstyr som leashes, finner eller voks, til solcreme og våddragter. Udover dette kan du finde dit livs surfboard fra mærker som Firewire, Channel Islands, Lost, JS, Pyzel og andre i deres store udvalg af nye og brugte boards.
 

 
Billabong Ericeira
Hvad enten du er på udkig efter nyt tøj til en tur byen, eller hvis du bare vil tjekke den nyeste surf-mode ud. Den store Billabong butik i centrum af byen har alt hvad du har brug for. De har alle varianter af surf inspireret tøj og sko fra mærker som Billabong, RVCA og Vans.
 

 

Activities in Ericeira

Placeret lige uden for byens centrum ligger Quiksilver Boardriders store butik. Lige uden for butikken, på den anden side af Matadouro Beach, ligger en fantastisk skate park der er gratis at benytte. Dette er et godt sted at skate, hænge ud, nyde noget god mad og opdatere din garderobe inden der skal festes senere på aftenen.
 

 
Udover den fantastiske surf, mad og Goodtimes som Ericeira tilbyder, findes der også spektakulære seværdigheder i byen og i de omkringliggende områder.
 

 
Udforsk indlandet af Ribeira eller gå over bjergene fra Foz do Lizandro til Sao Juliao. Landskabet langs med kysten er tilgængelig i begge ender, og er intet mindre end betagende. Du finder også kulturelle skatte i nærheden af Sintra og Mafra.
 

Udsigten over den sydlige del af Ericeira mod Sintra og Cabo da Roca, hvilket former det vestligste punkt af Portugal og det europæiske kontinent.
 

Slottet Mafra, kun ti minutters kørsel fra Ericeira.
 
For mere information, kontakt venligst vores bookingafdeling, eller spørg en af vores venlige team medlemmer. Vi ser frem til at surfe med dig! :)—