costa rica beach jungle mist

Guides

Guide til Santa Teresa, Costa Rica

Mange forstiller sig paradis som et sted hvor lyseblå bløde bølger ruller sig ind på sandstranden, som reflekterer de omkringliggende palmetræer. 

Dette paradis er fundet – i Santa Teresa, Costa Rica for at være præcis. 

Mottoet ”Pura Vida”, som er oversat til ”Lev Livet” eller ”Nyd Livet”, er ikke kun en myte eller et ordsprog, men et udtryk som alle besøgende kan sætte sig ind i inden de forlader Santa Teresa.

LaPoint har stået for surf-ferier i Santa Teresa for mere end fem år. Vi har lært meget og har suppleret vores ekspertise undervejs. ’Sharing is caring’ når det kommer til surfing, og vi vil have glæde af at dele vores tips og tricks om, hvad du skal gøre og hvor du skal tage hen, for at gøre din ferie uforglemmelig. 

Santa Teresa er en charmerende landsby kendt for sin urealistiske skønhed. Den består af klart vand, sandede bugter, stejle bakker og dækket af tropisk skov. Du vil støde på kloge aber og eksotiske fugle i mange forskellige farver. Derudover byder dette sted på fremragende mad bestående af frisk frugt og grøntsager – og lokalt fanget fisk. Men det faktum, at bølgerne er fantastiske næsten 24/7, er prikken over i’et!

Tre minutter syd for Santa Teresa ligger LaPoint Surf Camp Costa Rica midt i det hele. 

Bedste strande (& surf-spots) i Santa Teresa og Malpaís-området

Den bedste tid på dagen for surfing i Santa Teresa er mens der er lavvandet, da bølgerne er højest. Variationen af surf-breaks og de høje dønninger tiltrækker de bedste surfere i branchen. Suck Rock, La Lora, Playa Hermosa og Playa Carmen er de mest populære surf-spots i og omkring Santa Teresa.  

Playa Carmen 

Playa Carmen er vores ”hovedstrand”, som ligger i gåafstand fra vores surf camp og lige i midten af byen. Playa Carmen er kendt for sin fremragende surf og gode stemning – hvilket gør den til den mest populære strand i Santa Teresa. 

Playa Hermosa 

Sandbundende og de begyndervenlige forhold gør Playa Hermosa det perfekte sted for vores surf-sessioner. Her er der fremragende bølger til alle tre niveauer (Level 1, Level 2 & Level 3). Dette sted lever virkelig op til sit navn. Når du sidder i line-up’en og kigger mod stranden, ser man ikke andet end palmetræer, blå himmel og gyldent sand.  

La Lora Surf Spot 

Dette sted er meget populært for sine regelmæssige bølger – hvilket gør det til det perfekte sted for surf-konkurrencer. La Lora Surf Spot er en lang, smuk og stenfri strand med helt hvidt sand.  

Banana Beach

Banana Beach er helt genial. Her findes der fantastiske surf-bølger og takket være en dejlig nærliggende restaurant – som forresten serverer mad og snacks hele dagen – er der er massere stemning. Snup en kop kaffe, en snack eller en smoothie og slap af på stranden og nyd livemusik, imødekommende mennesker og god stemning.  

Suck Rock 

Suck Rock er bedst kendt for sine enorme bølger. Der går rygter om, at der er blevet surfet 6 meter høje bølger på denne lokation. Her vil du bl.a. også finde en del fotografere, der både tager billeder og videoer. Suck Rock er værd at besøge, hvis du vil se professionelle surfere foretage sig seje tricks. 

Mar Azul, Malpaís

Dette er et venstre point-break i midten af Malpaís og et spot for såkaldte ’soul surfers’. De fleste tager til Playa Carmen eller Santa Teresa, da disse spots er mere stenfri og har regelmæssige dønninger.

Bedste restauranter & cafeer i Santa Teresa

The Bakery 

The Bakery er ét af de bedste steder at spise – ligegyldigt hvilket måltid. Vi nyder at dele dette sted med vores gæster, da det er velkendt for sine acai bowls, smoothies eller juices, velsmagende kager, og uden tvivl de bedste ”ølsmættede fisketacos” i hele Costa Rica. Den ugelige pizzabuffet ”Monday Madness” er også værd at tjekke ud for nogle smagfulde pizzaskiver i baghaven!

Bali Beach Deli 

Bali Beach Deli er et mix mellem en café og en restaurant – og helt klart det bedste sted for morgenmad og frokost i hele Santa Teresa, hvis du leder efter en god atmosfære, musik og surf-stemning. Atmosfæren er velkommende og hyggelig, og stedet har et bredt og sundt udvalg på menukortet som bl.a. acai bowls til morgenmad og sunde salater til frokost.  

Koji’s Japanese restaurant 

Vi betragter sushien, deres serveres i Koji’s Japanese, for byens bedste. De bruger friske lokale ingredienser, som bl.a. fisk, skaldyr, grøntsager, frugter og kød samt tilbyder et bredt udvalg af fremragende japansk-inspireret mad. Restauranten er lokaliseret på Buenos Aires Road. 

Zula 

Zula er en familiedrevet restaurant, der tilbyder alle dagens måltider; morgenmad, frokost og aftensmad. Dette dejlige sted er også særlig kendt for at have de bedste smoothies i Santa Teresa. Der er de velkendte smagsvarianter som mango og banan til mere eksotiske smagsvarianter som guanabana. Ydermere serveres der traditionelle israelske og costaricanske måltider samt de mere velkendte såsom falafel og schnitzel. 

Habaneros 

Lige ved Banana Beach finder man den fantastiske mexicanske grill & bar, Habaneros. Hvis du kan lide din middag med en smuk solnedgang, er Habaneros perfekt for dig. Husets specialiteter inkluderer frisk mexicansk-inspireret fisk og skaldyr, herunder bl.a. hummertacos, grillede helfisk med mere – alt sammen serveret med deres lækre Margaritas og berømte guacamole. 

Kika Santa Teresa

Veletableret som et topsted for mad, cocktails og livemusik siden 2008, anses Kika for at være den bedste bar i Santa Teresa. Om torsdagen er det det travleste sted i byen, der byder på et liveband og en strålende stemning.

Aktiviteter og oplevelser i Santa Teresa, Costa Rica

Waterfall hike i Montezuma 

Hvad er mere eksotisk end et vandfald midt i junglen? Vi vil elske at tage dig til Montezuma Falls for at opleve vildmarken og (muligvis) det mest berømte vandfald i Costa Rica. I Montezuma kan du finde eksotiske dyr, som ikke kan ses andre steder i landet, såsom Roseate skestorke (en fugl der ligner den lyserøde flamingo), flododdere, blå krebs og de såkaldte ”Jesus Christ lizards”, der kan løbe på vandoverfladen. 

Ziplining 

Ziplining, eller baldakinturen, er et højdepunkt for mange og en dejlig eventyrlig aktivitet. Det er en række kabler, der er ophængt højt over skovbunden, så du kan svæve gennem baldakinen som en fnisende abe med superkræfter. Undervejs vil du se tropiske planter og dyr, der også er unikke for Costa Rica, såsom brøleaber, leguaner, papegøjer med mere. Under turen vil der også være et stop ved Montezuma-vandfaldene, hvor du kan tage billeder samt tage en dukkert i klippebassinerne.  

Leje en ATV 

Én attraktion ved at tage på en surf-ferie til Costa Rica er den unikke adgang til naturen. Eftersom der er mange grusveje i området, er en ATV den bedste måde at udforske regionen på. Hvis du er ivrig efter oplevelsen af et eventyr på fire hjul, hjælper vi med at forbinde dig til vores troværdige partner, der tilbyder de højeste standarder. At køre på en ATV er en sjov måde at opleve junglen på, og måske endda finde dit eget lille stykke afsondrede costaricanske himmel. 

Ylang Ylang yoga Montezuma

Ylang Ylang er et yogastudie ved stranden i Montezuma. Det er åbent for dine daglige drop-ins og tilbyder et spændende udvalg af yogatimer; herunder Hatha, Vinyasa, Kundalini og Kaula Tantra Yoga. Det åbne yogastudie lige ved stranden giver dig mulighed for at nyde din yogatime omgivet af natur, dyreliv og lyden af bølgerne på havet. 

For mere information om Costa Rica og Santa Teresa, besøg vores FAQ-side.

Seneste blogindlæg