080316_0860

Guide til Santa Teresa, Costa Rica

Costa Rica med sine smukke strande, tropiske klima, frodige jungle og venlige mennesker er for mange paradis på jorden. 
Landets motto er ”Pura Vida” eller ”Rent Liv”, og det er hvad Costa Rica handler om; at nyde livet. Efter at have haft gæster i byen de sidste 5 år, har vi lært en masse om hvad man kan foretage sig og hvor man skal tage hen for den bedst mulige Santa Teresa oplevelse. 
Læs videre når vi deler vores bedste tips for et perfekt ophold i junglen.
 
Santa Teresa er kendt for sin skønhed, med hvide sand bugter, jungle og skovene fyldt med dyr, og fugle. 
Vi elsker det for sin atmosfære, de mange spisemuligheder og den gode surf året rundt. Lapoint surf camp Costa Rica er placeret kun 3 minutter syd for Santa Teresa, lige ved siden af stranden Playa Carmen.
 

 

DE BEDSTE STRANDE I SANTA TERESA

Playa Carmen, Santa Teresa
Playa Carmen er vores ”hjem-strand”, placeret kun nogle få skridt fra vores surf camp i Santa Teresa, Costa Rica. Beliggende i midten af byen og kendt for sin fantastiske surf og gode atmosfære, Playa Carmen er den mest populære strand i området og leverer en flot rute fra vores camp når man vil ind til byens centrum.
 

 
Playa Hermosa, Santa Teresa
Grundet den sandrige bund og begyndervenlige forhold holder vi de fleste af vores surf lektioner i Playa Hermosa. Stranden tilbyder perfekte bølger for Level 1, Level 2 og Level 3 og er så smuk som en tropisk strand kan blive.
Siddende ude i vandet, kiggende mod stranden, er der ikke andet end palmetræer, blå himmel og gyldent sand.
 

 
Banana Beach
Banana Beach er kendt for nogle af de bedste beach breaks i byen og er altid pulserende med liv. Der er også en god restaurant der serverer morgenmad, frokost og aftensmad, så du kan slappe af på stranden og nyde en smoothie, cocktail eller et måltid. Der er live musik hver aften, god mad og god stemning.
 

De bedste steder at spise og drikke i Santa Teresa:

 
The Bakery
The Bakery er en af de bedste steder at spise i Santa Teresa, fra morgenmad til aftensmad. Vi bringer vores gæster her til deres bowls, kager, smoothies og juices, uden tvivl også den bedste beer-battered fish tacos i Costa Rica. Deres ugentlige all-you-can-eat pizza buffet, Monday Madness, er også værd at tjekke ud for nogle smagfulde slices i baghaven.
 

 
Chop it Holy Cow Burger
Chop it serverer de bedste og friskeste organiske wraps, salater, og vegetar mad i Santa Teresa. De har også gourmet burgere lavet af 100% certificeret homogent kød og fra kører der har gået på græs der ikke er sprøjtet. Den vegetariske burger, lavet af en kæmpe portobello svamp er absolut værd at prøve. Derudover, gå ikke glib af deres unge kokosnødder afkølet til perfektion og deres smagfulde dagens dessert. Dette sted er lækkert!
 

 
Koji’s Japanese restaurant
Vi anbefalder Koji’s Japanske restaurant som værende den bedste sushi restaurant i Santa Teresa. Placeret på Buenos Aires Road, bruger de kun den friskeste fisk og skalddyr fra området, ligesom lokale grøntsager, frugter og kød. De tilbyder derfor et stort udvalg af fremragende Japansk inspireret mad.
 

 
Burger Rancho
Burger Rancho har været stedet at gå hen efter de bedste burgere i Santa Teresa siden 2006. Deres ‘double cheese, double meat’ burger er en regional klassiker. Tjek også deres omfattende menu af friske fisk, salater, fries, smoothies og mere, alt serveret lige foran fodboldbanen i Santa Teresa.
 
Habaneros
Placeret lige ved Banana Beach, Habanero er med sin placering på stranden en mexicansk grill & bar der tilbyder fremragende mexicansk mad. Habanero kan prale med flotte solnedgange, husets specialitet inkluderer frisk fisk og skalddyr, som hummer tacos, helgrillet frisk og mere, alt serveret med deres lækre margaritas og kendte guacamole.
 

 
Kika Santa Teresa
Veletableret som et sikkert sted for mad, drinks og live musik siden 2008, Kika anses af mange som værende den bedste bar i Santa Teresa for live musik. På torsdage er det det hotteste sted i byen med live-band, masser af mennesker og god stemning.
 

 

Aktiviteter og ting man kan lave i Santa Teresa

Vandre til et vandfald i Montezuma
Hvad er mere eksotisk og tropisk end et vandfald i midten af en jungle? Vi føler at alle burde opleve mindst én af disse, og vi elsker at tage vores gæster med til Montezuma waterfall for at opleve vildmarken og måske det mest kendte vandfald i Costa Rica.

Her finder du eksotiske dyr som du ikke kan se i andre dele af området, som Rosaskestorken, flododdere, blå krebs og Jesus Christ firben som løber på toppen af vandet.
 

 
Ziplining
En altid sjov aktivitet for vores gæster er vores canopy tour eller ziplining. Det er helt essentielt en serie af kabler fastgjort højt oppe over skovbunden, hvilket muliggør at du kan svæve gennem regnskoven som en leende abe med superkræfter. Du vil på turen se planter og dyr der er unike for Costa Rica som f.eks. brøleaber, leguaner, papegøjer og mange flere.
Du vil på turen også have mulighed for at stoppe ved et vandfald hvor du kan tage billeder og tage en svømmetur i de mange naturlige pools.
 

 
ATV leje i Santa Teresa
Noget af det attraktive ved at tage på surf rejse til Costa Rica er den enestående adgang til naturen. Grundet områdets mange mudrede veje vil en ATV, også kendt som en Quad-bike, være den bedste måde at transportere sig rundt på.
Hvis du er klar på et eventyr hjælper vi dig gerne med leje hos nogle af vores partnere, som kan garantere godt og sikkert udstyr.
 

 
Yoga
 

 
Ylang Ylang yoga Montezuma
Ylang Ylang yogastudie i Montezuma giver dig med sin placering under åben himmel, mulighed for at nyde yogaundervisningen omringet af natur, dyr og lyden af havets bølger. Yogastudiet tilbyder daglige drop-in-timer og hertil en bred vifte af hold, bl.a. Hatha, Vinyasa, Kundalini og Kaula Tantra.
 
For mere information omkring Costa Rica og Santa Teresa, venligst se vores FAQ side.