Beginner surfers in Portugal with softtop
  • Lapoint
  • Blogg
  • Hvorfor er Portugal det bedste land i Europa til surflektioner

Guides

Hvorfor er Portugal det bedste land i Europa til surflektioner

At lære at surfe kan være en helt fantastisk oplevelse, men at lære at surfe i en af de smukkeste steder i Europa gør det endnu bedre. Hvad end du vil lære at surfe i Ericeira, opleve bølgerne i Alentejo eller tage dit første surf kursus i Peniche - Du vil ikke blive skuffet. Her er grunden til at Portugal er det bedste surfspot i Europa!

Hvad har nogle af de højest surfede bølger i verden, et World Surfing Reservat og værten for verdenskendte surf konkurrencer alle til fælles? De kan alle findes inden for Portugals grænser. Et smukt land med en lang kystlinje, grønne åbne bølger og en afslappet surfkultur. Et must-visit for din næste surf-ferie. 

Det er et dristigt træk at gøre krav på titlen som det bedste europæiske land at lære at surfe i. Der er mange fantastiske steder, men her kommer grundene til hvorfor vores hjerter banker mest for Portugal som nummer 1. Så lad os fremhæve hvorfor, hvor og hvornår Portugal er det bedste land for din surflektion!

Hvorfor tage surflektioner i Portugal? 

Fra en surfers synspunkt er Portugal den ideelle surfdestination. Men hvorfor burde du vælge det? Her er et par hurtige grunde:

  • Portugal har en stor diversitet af bølger for surfere på ethvert niveau.

  • Portugal har omkring 300 soldage om året, så du vil højst sandsynligt have fremragende vejr i løbet af dine sessions i havet.

  • På hele kystlinjen er strandene er rene og velholdte. Flere end 370 strande har opnået blå flag status i 2021. Det blå flag er en international miljømærkningsorden med strenge kriterier for vandkvalitet og miljøansvar.

  • Kysten ud for Portugals fastland er vidtstrakt, næsten 950 km kilometer lang! Det giver uendelige muligheder for at udforske forskellige surf lokationer langs Portugals kyst. En passende strand til surf er derfor aldrig langt væk! 

  • Du kan surfe hele året rundt

  • Du kan endda planlægge din tur således du får mulighed for at opleve verdenskendte surfere prøve kræfter med de portugisiske bølger i berømte surfkonkurrencer. 

  • Alene den fantastiske mad, rige kultur og fascinerende historie vil garantere en god tur!

Peniche

En times kørsel nord fra Ericeira ligger Peniche. Nogle af europas bedste bølger kan findes her, Peniche blev endda et stop for WSL Champion Tour i 2010. Den kendte Supertubos i Peniche bliver også fremhævet for verden hvert år i oktober med Rip Curl Pro Portugal konkurrencen. Catingo da Baia er et populært begynder surfspot. 

Alentejokysten

Syd fra Lissabon finder du den lange kystlinje Alejento. Alejentokysten er omkring 130 kilometer lang, hvilket sørger for en masse gode surfspots for surfere på alle niveauer.

Lissabonkysten

Portugals hovedstad er mere end bare centrum for en farverig kultur. Med kun en 45 minutters kørsel fra Ericeira, giver Lissabon muligheder for gode bølger året rundt. Carcavelos og Costa de Caparica er gode steder at tjekke ud.

Seneste blogindlæg