South Beach Ericeira

Guides

Lær at surfe ved de bedste spots i Europa

Man kan nemt komme til at tro, at man skal tage helt til Bali eller Sri Lanka for at lære at surfe. Men du behøver slet ikke rejse så langt væk. Der findes mange smukke steder i Europa med fantastiske surfspots - især for begyndere, nu hvor vi er tættere sommersæsonen med roligere vand. Med denne guide, får du her vores bud på 7 europæiske surfdestionationer, som passer til dig, der gerne vil lære at surfe!

Mange verdensberømte europæiske surfspots besøges af surfere fra hele verdenen. Her er vores bud på de bedste surf-byer i Europa.  

De bedste surfdestinationer i Europa

2. Peniche, Portugal 

Peniche ligger en times kørsel langs kysten fra Ericeira. Peniche er hvert år vært for Rip Curl Pro i oktober, hvor professionelle surfere kommer fra hele verden for at surfe på den berømte bølge, Supertubos. Men vi overlader det sted til de professionelle. Heldigvis er der nok surfspots til alle niveauer i Peniche, og nogle gode begynderspots, der er værd at tjekke ud, er Cantinho da Baia og Praia do Baleal. 

3. Biarritz, Frankrig

Nogle vil mene at den europæiske surfkultur opstod i Portugal, mens andre hævder, at det var i Frankrig. Om sommeren kan du finde blide begyndervenlige bølger i det smukke Biarritz. Biarritz en dyrere surfdestination med fransk charme, i modsætning til den autentiske og idylliske stemning du får i fiskerbyerne Ericeira og Peniche. Hvis du kunne tænke dig en mere eksklusiv surf-ferie, kan du i Biarritz finde mange fine hoteller og restauranter. I Biarritz finder du surfspots som Biarritz Grande Plage og Côte des Basques, som begge er oplagte spots for begyndere!

4. Alaïa Bay, Schweiz

Surfing er nok ikke det første, du tænker på, når du hører Schweiz. Men det burde det måske være! Alaïa Bay ligger i byen Sion, hvor du kan surfe kunstigt generede bølger i en svømmepøl. Fra Alaïa Bay ses der en imponerende udsigt over de schweiziske alper. Dette bølgebassin, med noget nær perfekte bølger, ligger ikke langt fra nogle af Europas største skisportssteder, så hvorfor ikke surfe om morgenen og stå på ski om eftermiddagen? En ret unik kombination!

6. San Sebastian, Spanien

Zurriola er et af Spaniens mest ikoniske surfspots. Det er placeret i San Sebastian, tæt på den franske grænse. Surfere, der rejser rundt i Europa, prioriterer ofte at besøge dette spot af gode grunde! Zurriola strand kan surfes af alle niveauer, men vær forberedt på, at dette populære sted kan være fyldt op med surfere, selvom det strækker sig mere end 800 meter. Denne strand er mest velegnet til begyndere i de varme sommermåneder, hvor forholdene er rolige med små bølger.

7. Newquay, Storbritannien 

På Sydenglands kyst, i Cornwall, finder du byen Newquay. Newquay er kendt for at være en festby med et rigt natteliv, så en tidlig morgen-surf er måske lige det, du har brug for efter en aften på pubberne! Watergate Bay er et godt begynderspot, med fine bølger og sandbund. Fistral strand er et andet populært valg blandt surfere. Her kan du finde bølger til både nybegyndere og erfarne surfere. Begge spots har været værter for meget anerkendte surfkonkurrencer.

Seneste blogindlæg