surf spot guide denmark

Guides

Surfing i Danmark - spotguiden

Surfing i Danmark er i de senere år blevet noget, som de fleste skandinaviske surfere har hørt om, men er stadig et ukendt territorium for mange af os. Vi satte os ned med Mor Meluka, vinder af sidste weekends DM Surf Tour’s 3. Stop i Hvide Sande, og som er bosat i dansk surfings højborg Klitmøller. Mor har med sin kæmpe viden omkring dansk surfing, leveret solid indsigt til os, omkring de mest kendte surf spots i Danmark.

Området “Thy” på den nordvestlige kyst af Jylland er der, hvor 90% af alle de bedste surf spots er placeret i Danmark. Området er blot en færge- og/eller biltur fra Oslo, Göteborg og København. Den mest almindelige måde at komme dertil fra hhv. Oslo og Göteborg er ved at tage bilen på færgen til Hirtshals og køre den sidste 1,5 time, hvorfra du havner lige midt i surf-zonen! Fra Købehavn er det blot at tage til Århus enten med færgen eller over Fyn, og derfra tage bilen de sidste 2 timer nordvest på.   Vi har levet denne mini-surf-guide til dig, som du kan bruge næste gang du planlægger din surftur til Danmark og dermed give dig en bedre forståelse af, hvor du skal tage hen, hvilke type bølger der er og hvordan de fungere i de forskellige forhold.

oliver hartkopp surfing

Guiden er lavet i samarbejde med Cold Hawaii Surf Camp – se den fulde spot guide her: www.coldhawaiisurfcamp.com/spot-guide   I næste uge vil vi publicere et interview med Mor Meluka, der har leveret os denne lokale indsigt omkring surfingen i Denmark. Han er en af ​​de allerbedste surfere i Danmark og Skandinavien, surf butik ejer, surfboard shaper og meget mere. Stay tuned!

Seneste blogindlæg