girls holding surfboards at the beach

Guides

UDSTYRSSNAK: BEGYNDER SURFBOARDED

Hvis du er i begyndelsen af din surf-karrierer, altså at du ikke har surfet før eller kun prøvet det få gange, kan det være svært at finde ud af, hvilket board du skal vælge. Vi har taget en snak med vores chefinstruktør i Portugal, Joao Durao, for at høre, hvad han har at sige om emnet.  

– En nybegynder bør altid starte med at surfe et longboard med blød top, en såkaldt “soft top” og forsøge sig med forskellige størrelser afhængig af personen højde og vægt. Dette board er den mest egnede og sikreste til en begyndersurfer på grund af det bløde og ikke-farlige materiale, som boarded er lavet af.

foam surfboard

– Det er klart det nemmeste board at surfe, på grund af dens ekstra flydeevne og stabilitet, forbundet med de tykke rails (siderne på boarded) og den relativ store volumen som boarded har. Det er nemt at padle på og ikke mindst at korrigere på fejl mens man står på boarded, da det er virkelig svært at miste hastighed, når du rider på bølgen.

surfers holding foamboards at the beach

– Husk at disse begynder surfboards er designet til at surfe brudte bølger (whitewater waves) eller små grønne bølger, og som udgangspunkt er tilpasset til surfing på et lavere niveau og til begyndere, så hvis du vil ud i større og kraftigere forhold, kan du læse mere om disse typer af surfboards i kommende artikeler.

beginner surf

QUICK FACTS ABOUT THE SOFT TOP LONGBOARD:

 

Size: 7,5 – 10 feet

Leash: Approximately same size as your board

Fins: Three fin setup, soft fins

Material: Foam

Seneste blogindlæg