Guides

Surf

De 5 bedste surfspots i Ahangama, Sri Lanka

Har du lyst til at tage til Sri Lanka på din næste ferie? Hvad end du er nybegynder eller erfaren surfer, så er Sri Lanka et fantastisk sted med unikke surfmuligheder. Her er en liste over vores fem favorit spots i områder Ahangama. 

Ud over at lokalbefolkningen er utrolig venlige, så er vandet også varmt hvilket betyder du ikke behøver at have en våddragt på. Sri Lanka har fantastiske surfspots. Bølgerne er fine og kontrollerede, hvilket er gode forhold når man skal lære at lave sit pop-up. Der findes dog også nogle hårdere spots hvor de mere erfarne surfere kan finde deres bølger. Husk at brug en masse miljøvenlig solcreme og sink før du hopper ud i bølgerne, solen er ekstremt stærk på Sri Lanka. 

De 5 bedste surfspots i Ahangama, Sri Lanka

Kabalana Beach

Kabalana Beach er en fedt strand-spot for alle niveauer. Det er et perfekt sted for nybegyndere til at lære at lave deres pop-up i det hvide skum. Det er altså et godt sted at starte sit liv som surfer.

The Rock

The Rock er et et spot ved et rev, som giver kontinuerlige bølger. Det er nemt at komme til og fra via Kabalana Beach. Dette spot har et fantastisk A-frame, som nogle endda kalder Sri Lanka bedste! Bølgerne der brækker mod venstre er gode for de erfarne surfere, mens den modsatrettede højre-vendte er god for let øvet surfere. Dette er derfor ikke et begyndervenligt spot. Det bedste tidspunkt er være ved The Rock er vintersæsonen.

Sticks

Dette er, ligesom The Rock, et spot der brækker over er rev. Det er et rigtig godt spot for let øvet og erfarne surfere. Det er muligt for nybegyndere at surfe her, men der anbefales det at være i selskab med en instruktør, da det kan være svært at komme i og ud af vandet på grund af sten. Sticks leverer gode bølger til både højre og venstre, men husk at vær opmærksom da der flere steder er lavvande og revbund. 

Insight/Marshmellow

Dette spot bliver ikke kaldt for “skumfidus” for ingenting. Der er mange gode blide bølger her. Du vil få nogle smooth og lange ture. Dette spot bliver også kaldt “insight” og det må du ikke misse hvis du er i Ahangama. Det er nemt at komme ind og ud af vandet fra stranden ved siden af “Insight” Hotel. Ved dette spot kan du både surfe til venstre og højre. Når der er små swells er det et perfekt sted for nybegyndere i selskab med en instruktør (det anbefales ikke at tage ud alene som helt ny), men når de større swells kommer skal du helst være let øvet eller erfaren. Igen, så husk at være opmærksom på sten. 

Gas station

Som navnet afslører ligger dettespot foran en tankstation. Her finder du også både bølger der brækker til venstre og højre. Det er nemt at komme ud og ind via den lille strand tæt på broen. Du skal dog være opmærksom på de lavvandet områder hvor der lige under overfladen er rev. Vi anbefaler ikke at nybegyndere er her selv, men der fungere fint hvis du har en instruktør med. Det er et rigtig godt spot for let øvet og erfarne surfere. 

Hvor ligger Ahangama?

Ahangama er en landsby i det sydlige Sri Lanka. Byen ligger mellem Galle og Weligama.

Seneste blogindlæg