Surfer doing a bottom turn
  • Lapoint
  • Blogg
  • Sådan mestrer du dit bottom turn part 2: Lær at udføre den vigtigste surfmanøvre

Guides

Sådan mestrer du dit bottom turn part 2: Lær at udføre den vigtigste surfmanøvre

Vil du gerne opnå et højere niveau i din surfing? Så er det på tide at træne dit bottom turn. Dit bottom turn er en af de mest grundlæggende manøvrer i surfing og det er afgørende for om du kan stige i niveau. Hvordan træner man sit bottom turn? Og hvordan forbedrer det din surfing? Det får du svar på her!

Det er vigtigt at lære at lave et bottom turn for at forbedre din surfing, da det er en af de basale manøvrer, du udfører på boardet. Vi har allerede beskrevet nogle af de grundlæggende elementer i et tidligere post, hvor vores globale surfmanager, João Durão,  gav sine bedste tips. Vi anbefaler, at du tjekker det ud her! I denne anden del af vores serie om bottom-turns, har vi spurgt vores head surfcoach i Ericeira, Rui Henriques, om han vil svare på alle vores nysgerrige spørgsmål. 

Bottom turn 101 – Spørgsmål 1: Hvad er et bottom turn, og hvornår bruger du manøvren?

– Et bottom turn er en manøvre, der, som navnet afslører, udføres nederst på bølgen, og det er normalt en af de første vendinger, du lærer i surfing. Et bottom turn er meget vigtigt at lære og forbedre. Alle de manøvrer som du kommer til at udføre i fremtiden, uanset om det er et snap, en cutback eller endda en aerial, vil følge efter et bottom turn. Så du vil i princippet bruge bottom turn som begyndelsen på alle manøvrer i surfing. Der er endda folk, der påstår, at hvis du laver et godt bottom turn i begyndelsen af bølgen, vil du præstere bedre på resten af bølgen, sagde Henriques.

Bottom turn 101 – Spørgsmål 4: Hvordan forbedrer du dit bottom turn?

– For det første, skal du altid bøje i knæene mere end hvad du tror. Ofte føles det som om kroppen er længere nede, end hvad den i virkeligheden er. Derfor er det en god ide at overdrive dette trin, mens du surfer ned ad bølgen. For det andet, skal du ikke være bange for at udnytte dine rails til at tegne bølgen i vandet. For det tredje, skal du passe på med at spilde for meget tid i bunden af bølgen! Hvis du bliver nede, ender du med at miste fart. 

Surf-instruktionsvideo: Kan du ikke få nok? Her er alt du skal vide for at mestre dit bottom turn

Seneste blogindlæg