Si_youtuber_photo

Surf

Interview

DRØMME JOBBET: MØD VORES NYESTE YOUTUBER!

Nu er det tid til at dele historier. Efter et helt år i isolation og til vendinger begynder vi endelig, at kunne se verden snart vil være for vores fødder igen. Vores historier er sandfærdige, og de kommer fra mennesker vi møder, som vi med taknemlighed kan kalde vores venner. De kommer fra de bølger vi ridder, og de lokale indtryk vi oplever. Vores historier er så ufiltreret som det kan blive, og de finder sted hver dag hele året.

I løbet af de sidste par måneder har vi ledt efter nogen, der kan hjælpe os med at dele disse historier, når tiden er inde. En person der vil rejse verden rundt. Fange alt der er og dele det med alle, der ønsker at følge, blive inspireret eller bare nysgerrig efter at rejse. Så vi skabte en ny position, som vi kalder ”The Dream Job”. 

Det var svært at vælge kun én person til dette job. Tak til alle der ansøgte, alle der fulgte processen og delte jeres meninger. Efter at have modtaget hundredvis af ansøgninger fra hele verden, lykkedes det os endelig at vælge en. Hun hedder Si Li, og er en kinesisk / amerikansk ung surferpige. Hun lever for stoke og hun har et talent for fotografering, der ligger et niveau over det, som mange af os kun drømmer om at have. Så hold godt øje- Dette vil være en rejse, du ikke vil gå glip af!

Hej Si, kan du fortælle os lidt mere om dig selv?

Hej, mit navn er Si. Jeg dimitteret fra USC, hvor jeg studerede Design og Film produktion. Jeg elsker at surfe, stå på skateboard og generelt være udenfor. For nyligt blev min film valgt som finalist i 2020 Women of Cinematic Arts Feminist Media Festival By Sundance. Derudover blev mit seneste fotografi udgivet i Vogue’s januar 2021 udgave. Jeg var også så heldig at få muligheden for at lede virtuelle kampagner for New York Fashion Week i maj 2020 og i bebuar2021. 

Hvad fik dig til at ansøge til dette job?

Jeg besluttede mig for at leve det liv jeg gerne vil, i stedet for at forblive begrænset af hvad andre forventer ad mig. En ting jeg har lært af at surfe er, at vi ikke kan forudse eller styre tidevandet. Så hvorfor er det, at vi skal forudse og kontroller alt hvad der sker i vores liv? Min drøm er at fortælle historierne fra surf minoriteter og diskriminationerne vi møder i surf industrien. Jeg må indrømme, at det er en svær opgave. Også selv uden den konstante skyldfølelse og stress min traditionelle familie putter på mig; som inkluderer hvor ”vild” og ”mindre menneskelig” jeg er blevet, siden jeg startede med at surfe. Dog har jeg har aldrig været den der giver op. Derfor har jeg besluttede mig for at ikke at følge de kulturelle traditioner, men i stedet følge min drøm om at være filminstruktør og surfer i resten af mit liv. Altid på jagt efter mit næste eventyr. 

Hvad betyder surf for dig?

For mig virker det til, at surfing ikke har nogle grænser. Tid og sted bliver irrelevant.

Det er sensationen af at være i det mægtige hav.

Alder, race, køn osv. Har ikke en betydning eller holder dit potentiale tilbage i surf.

Når du møder det enorme hav, er du bare et lille menneske, som prøver at nyde hvert et øjeblik og føle nærværet, den saltede råstyrke fra naturen og hendes endeløse skønhed.

Surfing er som at rejse, du tror måske du er alene, men du er aldrig rigtig alene.

Havet er som et adrenalin kick, det giver dig positiv energi, som opløfter din dag. Nogle gange er det alt hvad du har behov for- havets sensation.

Det handler ikke om at ridde bølgerne, men om processen i at fange dem. Du padler så hårdt, for kun nogle sekunder hvor du står op, og de sekunder kan give dig glæde der vil varer flere dage eller endda uger.

Lad os være ærlig, det føles bedre end en hver orgasme.

Vi har så mange ansigter, så vi kan maskere os fra verden, så vi kan blive accepteret af vores samfund. Havet har magten til at fjerne alle vores masker.

Jeg håber jeg gennem min kameralinse, kan få folk til at føle, hvordan det er at være rigtig i live. Lad os sprede glæden sammen.

Hvordan vil du beskrive god humor?

Mit niveau for humor er ret lav, jeg tisser næsten i bukserne over mine egne jokes. 

Hvorfor tror du, at du er den bedste person til det her job?

Jeg har været backpacker over hele verden, som har været på jagt efter bølger i de sidste 3 år. Den eneste forskel er, at jeg nu vil dokumentere det foran et kamera, og dele mine oplevelser med alle der ønsker at se med.

For at være ærlig, har jeg aldrig troet jeg vil finde et job, der beder mig om at være helt mig selv. Jeg er så taknemlig og heldig over at få muligheden for at være en del af holdet, og få løn for at leve drømmen.

Der er et hul i mediernes dækning af processen af surfing. De fleste film du ser derude, fortæller historier om de utrolige talentfulde pro-surfere, der rejser verden rundt. Der er 50 millioner surfer derude, og det er bestemt ikke alle der pro. Det er ikke alle der har privilegiet at vokse op med surf. At vise smerten og glæden gennem processen om at blive bedre, er noget mange kan relatere til. Jeg håber jeg kan inspirere andre med at alder ikke betyder noget, og det er aldrig for sent at starte med at rejse og surfe.

Hvad glæder du dig mest efter det kommende år?

Jeg kan ikke vente med at surfe, indtil mine arme bliver til nudler. Jeg bor faktisk ret langt væk fra mit lokale spot, cirka en times kørsel, og bølgerne er ikke så konsekvente der. Tanken om at høre bølgerne der bryder mens jeg sover, tænder mig mere end nogle mænd i verden.

Her er Si Li’s ansøgnings video. Hendes rejse vil begynde i april.

Sørg for at følge med på vores YouTube kanal

Vi ses i bølgerne Si!

Seneste blogindlæg