Surfers sitton on board happy in the line up
  • Lapoint
  • Blogg
  • Hvad du bør vide når du skal lære at surfe – vi svarer på de 5 mest stillede spørgsmål

Guides

Hvad du bør vide når du skal lære at surfe – vi svarer på de 5 mest stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager det at lære at surfe? Hvilken størrelse bølger er gode til nybegyndere? Hvad koster et board? Vi svarer her på fem af de spørgsmål flest nybegyndere har, når de starter med at surfe.

Hvis du er ny i surf-verdenen, har du sikkert en hel masse spørgsmål. Det er nok også grunden til, at du har klikket dig ind på dette blogopslag, ikke? Bare rolig, de spørgsmål du sidder med, er du ikke alene med. Mange nybegyndere stiller de samme spørgsmål, når de begynder at lære sporten at kende, derfor svarer vi her på fem af de spørgsmål vi har mødt flest gange.

Vi anbefaler dig at tjekke dette opslag ud things to know as a beginner surfer og dette opslag hvor vi giver 20 tips for learning to surf. Prøv at læs dem, og se om du derigennem ikke får en bredere forståelse for surfing som nybegynder. 

Spørgsmål 1: Hvilket slags board skal jeg bruge som nybegynder?

Som nybegynder skal du have et board med en masse volumen. Det vil hjælpe dig til at flyde på vandet og dermed gøre det nemmere at padle og fange bølger. Foam (skum/flamingo) surfboards, som vi i dagligt tale kalder foamies, er perfekte boards når du starter din surf-karriere. Derudover skal du finde et board der er omkring 8 eller 9 fod, da de normalt passer super godt til nybegyndere. Når du senere hen bliver mere øvet og har mere erfaring kan du skifte boardet ud med et funboard. Men husk ikke at byt boardet ud for hurtigt. Du skal helst blive på et stort board indtil du virkelig føler du er klar til at gå et level op. 

Nogle af hovedfaktorerne du skal overveje når du vælger dit board er din ønskede surfstil og dit niveau. Her er nogle af de informationer du skal give din surfinstruktør eller butiksmedarbejder i en surfbutik:

  • Din højde

  • Din vægt

  • Dit niveau

  • Dit træningsniveau

  • Hvor ofte du skal surfe

  • Hvilken slags bølger du ønsker at fange

Det bedste råd vi kan give dig før du anskaffer dig dit første board er at spørge nogle eksperter, din træner eller en butiksmedarbejder. Igen, forbliv ydmyg omkring dit niveau og find et board der ikke at for avanceret til dig. Det er en god idé at prøve forskellige slags boards før du beslutter dig for hvilket et du vil købe. Prøv at check dette blogpost for more tips on how to choose the best board for your level

Det er fristende at købe et shortboard som du kan se i de forskellige surfbutikker, men du er simpelthen ikke der endnu. De ser cool ud, men de har slet ikke nok volumen til begyndere og de vil gøre din tid i bølgerne meget udfordrende. Vær tålmodig på foamies du skal nok komme til shortboards på et tidspunkt.

Seneste blogindlæg