surfare i portugal

Guides

Den Ultimative Guide til Surfing i Lissabon

Om du ridder bølgen som en prof eller om du lige er blevet bekendt med surf-verdenen, skal du et smut til Lissabon. Lissabon er kendt som en af Europas bedste destinationer for surf og surf camps, pga. de utallige billedskønne strande og enorme bølger, der brager ind hele året rundt. 

Som Portugals største by og hovedstad, har Lissabon et livligt natteliv, tæt på perfekt vejr og en fantastisk placering langs Atlanterhavet. Lissabon er også hjemsted for det eneste World Surf Reserve i Europa, som man finder syd for Lissabon i den lille kystby Ericeira

Der findes adskillige surf spots i Lissabon, så du ved måske ikke helt hvor du skal starte. Til at hjælpe dig med at vælge hvor du vil/skal surfe i Lissabon, er her den ultimative guide som forklarer Lissabons bedste/top strande og surf spots. 

Primære surf spots i Lissabon

Carcavelos

Hvis du vil surfe ved/på en af Lissabons bedste strande, så tag absolut til Carcevelos. Carcavelos surf-by er berømt for sine konsekvente bølger og sin fremragende placering. Bølgerne er kun 10 minutter væk fra Lissabon centrum og du kan hurtigt komme hertil med tog for omkring 2€. Men tag dig i agt, for denne strand er et hot spot og derfor vil vandet være fyldt med turister og dominerende lokale surfere. 

Poca

Poca er endnu et suverænt surf spot i Lissabon. Denne strand har en stenet kyst og heftige bølger, som ikke er egnet til dig som leder efter surf spots for begyndere. Når bølgerne begynder at gå (den bedste tid er ved tidevandet), danner dønningerne fra nordvindene massive bølger, som kun erfarne eller mellem surfere skal tage på.

Sao Pedro

Sao Pedro tilbyder fantastisk surf, som er passende for både øvede og nybegyndere. Bølgerne er her kendte for at være rolige og lange, hvis bølgerne er optimale. Størstedelen af ​​surfen kommer fra sydvestlige swells, og det stigende tidevand er normalt der hvor bølgerne fungerer bedst.

Bafureira

Bafureira er et populært surf spot i Lissabon, hvor bølgerne har gode breaks stort set året rundt. Du kan komme hertil fra Lissabon centrum på 30 minutter med bil. Bølgerne er bedst omkring mid-tide, og selvom de er bedst kendte for at breake fra højre, er breaks fra både højre og venstre mulige under de rette forhold.

Lagoa de Albufeira

Lagoa de Albufeiras glitrende blå vand kan findes syd for Lissabon, kun 20 kilometer derfra i bil. Med sine blottede placering er stranden modtagelig overfor … (Mangler noget her), så du kan forvente mange forskellige og fremragende bølger, uanset sæson. Stranden er også lang og rummelig, der gør den til det perfekte sted at hvile sig, når du ikke surfer.

Santa Amaro

Santa Amaro er et godt sted for let øvede og øvede surfere, som gerne vil træne deres færdigheder i vand der ikke er overfyldt med mennesker.  RELATERET: 31 surf slangudtryk – Behjælpelig liste med surf-snak og termer

Ericeira

Ericeira er en smuk og rolig by nord for Lissabon, kun 40 minutter væk i bil. Denne majestætiske lille kystby har mange pragtfulde strande og steder at besøge. Værende det eneste World Surf Reserve i hele Europa, tiltrækker byen mange internationale surfere fra rundt omkring i verden. 

Selv med sine mange internationale besøgende, har byen Ericeira ikke givet afkald på sin traditionelle, tilbagelænede stemmening. Selvom der er masser af lokale, er dette også et af de bedste steder i Portugal at blive venner med andre internationale surfere. 

Mange surfere på alle niveauer tager på surf camps i Ericeira, som er moderne surf-skoler og … (mangler noget her) Vores Ericeira Surf Camp er nok det perfekte sted for dig, hvis du er en digital nomade eller freelancer, der vil bruge tiden udenlands og lære at surfe af profferne. 

Hvis du leder efter surf spots for begyndere, bør du tage til de sydlige områder i Ericeira, der er kendte for at have roligere vand. Til sammen er der omkring ti strande i Ericeira, som hver råder over et til tre spots hvor der kan surfes, men herunder anføres der de 5 primære surf-strande i Ericeira, du helt sikkert skal tjekke ud mens du er her. 

2. São Julião

Sao Juliao er vinderen af at tiltrække flest swells i Ericeira. Ligesom Foz do Lizandro og Sao Juliao er det en fantastisk strand til fange sine første bølger. Her fungerer bølgerne bedst mellem lav og midt-tidevand. Stranden har en sandet bund, så du behøver ikke belymre dig om at ramme nogle sten. 

RELATERET: Derfor er Ericeira det perfekte Europæiske getaway

3. Coxos

Hvis du er en øvet surfer, er det her sted noget for dig. Coxos’ store barrels kan være helt vilde, når der er gang i havet. Det er nogle hurtige og frygtløse breaks, som ofte kan styrte ned i revene fuld af søpindsvin. Du skal bestemt ikke prøve kræfter med disse bølger, hvis du ikke har evnerne til det. Sikre dig også mentalt at notere de lokales strategier, før du overhovedet begynder at padle ud. 

4. Praia da Empa

Et andet surf spot I Ericeira til de øvede surfere, er Praia da Empa. Hakkede klipper omgiver denne strand med næsten intet sand i syne, så du bliver helt sikkert nødt til at være på udkig efter klipper her. Bølger fungerer bedst ved midt til højvand, hvilket er når du får øje på hurtige venstre tubes. 

5. Praia do Sul

Prai do Sul er en skøn strand til begynder surfere. Lokeret syd for Ericeira, har denne smukke lange strand en dejlig sandbund og både venstre og højre peaks. Det er en af de mere kendte strande, så mange turister og lokale kommer her for at nyde solen og surfe bølgerne. 

Seneste blogindlæg