Surfers on the beach

Guides

Er du en let øvet surfer?

Hvad betyder det at være en let øvet surfer? Hvornår ved man om man er gået fra et begynder- til et let øvet-niveau - og dermed kan begynde at udforske nogle andre surf-forhold. Med hjælp fra Rui Henriques, vores ledende surfcoach i Ericeira, besvarer vi her nogle af de spørgsmål vi oftest får stillet samt giver tre gode råd til den let øvede surfer.

Hvad er dit bedste let øvet surfing-tip?

Tip nummer 1: forbedre dit takeoff

– Det første tip jeg kan give, hvis du ønsker at gå fra nybegynder-stadiet til at være let øvet er at få alt det basic på plads. Når du er i det hvide vand, skal du kunne fange lige den bølge du ønsker, samt være super vedholdende i den træning af din takeoff-teknik. Så snart du bevæger dig længere ud på havet og fanger bølger der ikke er brækket, skal du kunne rejse dig op på boardet selv med øjnene lukket. Du skal dog ikke have lukket øjne, men det er så selvsikker du skal være i dit takeoff.

Tip nummer 2: din position på boardet

– Det er vigtigt at ligge rigtigt og have en god padle-position på boardet. Når du har lavet dit pop-up skal du også have fokus på at stå rigtigt på boardet. Så snart du er oppe skal du have en god balanceret position og have placeret dig selv korrekt.

Tip nummer 3: surf så meget du kan

– Prøv at bliv i vandet så længe som muligt, for at få så mange timers surfing som der er muligt. Selv på dage hvor du ikke fanger mange bølger, du laver nose-dives, du padler for meget eller for dit. Det er en del af surfgamet og det sker for alle. Fokuser på hvad du kan gøre og hvad du kan forbedre. Du skal ikke kun fokusere på at lave et cutback eller et snap, det er alt for advanceret til dig. Som en nybegynder eller let øvet surfer, skal du tænke mere på “jeg kan godt lide at være på havet, være omkring mennesker og kigge på andre surfere”. Du skal igennem nogle hårde dage før du begynder at surfe bedre. Prøv at vær konsistent med din surfing, nyd det og så en dag vil du også være en let øvet surfer. 

Vil du vide mere om let øvet surfing? Check out this post on 10 tips for intermediate surfers.

Seneste blogindlæg