Level 2 surf in Fuerteventura

Guides

Europas bedste vintersurf destinationer

De fleste mennesker i Europa frygter det øjeblik, når efteråret og vinteren banker på døren. Bortset fra surfere. Vinteren er sæsonen for smukke, glasagtige bølger, som du kan du opleve på tre af vores Lapoint lokationer i det sydlige Europa. Til den vovede der leder efter en baltisk udfordring, anbefaler vi et af de smukkeste steder på kloden: Norge. 

Den kolde årstid er et perfekt tidspunkt at undslippe vinterdepressionen og tage på tur. Du vil få internationale venner, uforglemmelige oplevelser og lære hvad surfing egentlig handler om. Her er et overblik over de bedste surfdestinationer for denne vintersæson:

Sommervejrs surf I Europa om vinteren 

De Kanariske Øer, Fuerteventura 

Fuerteventura er den perfekte vinter surfdestination i Europa. Den bedste måde at beskrive Fuerteventura på er at det er et sted, man plejer at besøge i et par uger, men ender med at forlænge sit ophold så længe som muligt. Selve øen har et meget minimalistisk, men ekstraordinært vulkanlandskab, sandstrande, blå himmel og et glasagtigt turkisblåt hav. Blandingen mellem de venlige spanske lokale og international surfturisme skaber en helt unik vibe. Øen har mange små restauranter med spanske specialiteter som tapas og paella, og du vil høre musik på hvert et gadehjørne. Øen har også kunst- og håndværksmarkeder du kan besøge. 

Portugal

Portugal er bare en af ​​slagsen. Du har sikkert hørt om Nazaré eller set videoer af de massive bølger, der ruller ind på kysten på de sociale medier. Udover de massive bølger i nord tilbyder Portugal strande i verdensklasse, forskelligartet natur og begyndervenlige bølger hele året rundt.

Selvom resten af ​​Europa bliver regnfuldt og koldt om vinteren, er Portugal velsignet med gode bølger og vinterdage med solskin. Portugal har ​​en tilbagelænet kultur, strålende kaffe, lækker fisk og skaldyr samt fælles kontorlokaler. Dette gør landet til en meget eftertragtet destination for digitale nomader og langtidsrejseentusiaster fra hele verden.

Vi har nøje udvalgt to destinationer langs den mangfoldige kyst som har en blanding af strand, rev og point breaks. Portugal er en sikker vej til surrealistiske udsigter over turkise bølger, der slår ind på klipper og sandstrande.

Surf I Vintervejr

Norge 

Norge forsøger virkelig at vise os, hvor utrolig naturen kan være. Forbløffende fjorde, historiske byer, bjerge dækket af træer og lyseblå søer er blot en lille del af Norges skønhed. Landet er også fyldt med nationalparker med gletsjere og vandfald. Derudover er det vikingernes land, og du kan endda komme til at se det fantastiske nordlys på din tur til dette fantastiske sted i Skandinavien. 

Irland

Det er ikke kun kartofler, skyers og Guinness' som Irland er kendt for. Det faktum, at dette land er et surf paradis, har været en velbevaret hemmelighed i lang tid. Man siger, at det er et af de smukkeste lande - hvis du er så heldig at se det på en god dag.

Vestkysten

Irlands vestkyst er ikke kun vild med hensyn til vind og vejr; den byder også på et vildt hav. Hvis du leder efter et eventyr og en unik oplevelse, kan Irlands vinterbølger give dig alt, hvad du leder efter. Lande som Clare, Sligo og Donegal er blevet populære surfdestinationer i de senere år. Du kan finde smukke bæster i bunden af ​​Cliffs of Moher og perfekte begyndervenlige bølger i den lille surfby Lahinch kun få kilometer sydpå.

United Kingdom

Shakespeares og The Beatles fødested er omgivet af vand, hvilket betyder, at der er surfspots at finde langs kysten. Vinteren er sæsonen for surfing, og der er masser af kopper te til rådighed til at varme dig på efter.

Sennen Cove, Cornwall

Et af de mest fantastiske og episke steder er Cornwall, syd for England. Bugten er dækket af blegt sand, og vandet er klart.

Lewis, Outer Hebrides

Bølgerne i Lewis og Harris siges at være nogle af ​​de mest konsekvente i Nordeuropa. Det er noget af en rejse at komme dertil, men du bliver budt velkommen med venlige vibes i vandet. Bare sørg for at være sikker, når du surfer på disse steder som nybegyndersurfer.

Frankrig 

De fleste er enige om, at Frankrig er et sted for sommersurfing. Der er dog stadig bølger om vinteren. Det siges at vintersurfing i Frankrig foregår med en flaske rødvin gemt i din våddragt for at holde dig varm, for det bliver ret koldt her. Du kommer i hvert fald til tomme breaks. Bølgerne her kan dog blive så store hen over vinteren, at det kan være umuligt at surfe.

La Gravière, Hossegor

Spots som Hossegor fungere om efteråret og vinteren. Vand- og lufttemperaturen er koldere end på De Kanariske Øer, og bølgerne kan blive meget store her. 

Lacanau

Lacanau er en anden velkendt surfdestination i Frankrig. Dette sted er bedst til sommerbølger, men mere erfarne surfere nyder de massive sweels med barreling bølger. 

Danmark 

Surfkulturen i Danmark er først for nylig kommet i nyhederne. Takket være nordlige storme er det muligt at fange et par bølger hist og her om vinteren.

Cold Hawaii, Klitmøller

Klitmøller er det mest kendte sted for bølger i Danmark. Det gælder også om vinteren. Der er ingen tegn på palmer eller kokosnødder, men der er et pænt antal surfere, der samles her om vinteren.

Seneste blogindlæg