Lapoint surf camp Bali pool

Guides

Hvad er en surf camp (aka et surf hotel)

Surf camps også kendt som surf hoteller, er en ny trend i verden for surf rejser. I nogle af de lande med de bedste lokationer for surfing er der mange firmaer der tilbyder surf camps og surf rejsepakker til internationale rejsende. Det er lige meget om du er en erfaren surfer som vil forbedre sine evner, eller en nybegynder som vil træde ind den vilde verden for surfere. Surf camps er den perfekte og mest spændende løsning. 

Har du allerede stødt på ordret ”surf camp” men ikke helt forstår hvad det egentlig indebære? Du tænker måske – er det en klub? Er det kun for pro surfere? Er surf camps udelukkende beregnet til surf?

Svaret på alle disse spørgsmål er nej! Men hvad er en surf camp så? 

Hvad er en surf camp så? 

Det er meget mere end kun at surfe. 

Surf camps er ikke kun klubber hvor man kan hænge ud, hvis man er professionel surfer. Der er så meget mere til surf camps end kun at surfe! Samlet set er surf camps/surf hoteller et røverkøb af en pakkerejse som inkluderer indkvartering, mad, en fællesskabsstemning og surf lektioner alt i en. Disse surf pakkerejser er unikke for hvert et firma, men generelt sørger de for en uforglemmelig oplevelse. 

Det er den perfekte oplevelse for solo rejsende, eller andre rejsende rundt i verden som gerne vil prøve kræfter med at surfe og møde en masse seje mennesker. 

Fællesskabsstemning

At bo på en surf camp er en nok noget af det bedste på en surf rejse, da det bringer dig tættere på andre rejsende og surfere der ønsker det samme som dig lige nu. Det er så nemt at få venner fra hele verden, hvilket er noget som normale Airbnbs eller kedelige hoteller ikke kan hamle op med. 

Rejsende som bor på surf camps er som regel åbne og berejste og nyder at møde nye mennesker. Du vil derfor højst sandsynligt møde nogle stoked surfere på din surf ferie.

Udover den fantastiske fællesskabsstemning, vil dit ophold på en surf camp i nogle tilfælde føles som et godt hotel. Vi kan stå inde for dette på vores egne destinationer. Håndklæder, sæber, sengetøj vil alt sammen været sørget for, så du behøver ikke tænke på at pakke disse på din surf ferie. 

Surf camps er ikke kun det bedste sted at slappe af og møde andre surfere. Det er også et afstressende ophold, hvor du er fri for at planlægge, da du er fri for at bekymre dig om andre dele af din surf ferie som mad og aktiviteter. Plus, når du bestiller et ophold på en surf camp, slipper du for stresset med at finde en Airbnb eller et hotel i løbet af dit ophold. 

Surf Rejser

Hvis du er en surfer i forvejen, ved du at det er almindeligt for øvede, erfaren og professionelle surfere at booke internationale rejser og jagte de bedste bølger vores jord har givet os. 

Surf rejser er blevet endnu mere tilgængelige og bedre end nogensinde før, takket være surf camps. 

Surf camps giver dig muligheden for at opleve de bedste surf ture og ødelægge bølgerne med ligesindede mennesker. Ikke nok med det, er der også andre fantastiske fordele ved at booke en surf rejse hos en surf camp i stedet for en Airbnb eller et hotel.

RELATERET: 10 Tips Til At Planlægge Den Perfekte Surf Rejse

Hvad er der inkluderet I en surf camp

Der er forskellige slags pakkeløsninger til surf camps. Dette vil du vælge ud fra din rejselængde og kursus type. Efter du har læst om de forskellige typer løsninger, skal du bare vælge hvilken af dem der passer bedst til dine behov og forventninger til din surf rejse. 

Disse all-inclusive surf rejser inkluderer mere end bare indkvartering. Du vil heldigvis ikke have flere udgifter under din rejse, medmindre du planlægger at tage på dagsrejse eller at tage på restauranter/ barer / aktiviteter udenfor campen. 

Prisen er for hele uger, så syv dages fuld forplejning. For at få en god ide om hvad du kan forvente af din surf camp, er der her en liste over hvad der som regel er inkluderet, når du booker en surf pakkeløsning med Lapoint i Santa Teresa, Costa Rica:

  • 7 overnatninger

  • 7 morgenmad

  • 5 aftensmad

  • 6 dage med surf udstyr

  • Grønne Bølger Surf Kursus 5 x 2 timer

  • Surf Teori

  • Transport til surf lektioner

Surf camps for øvede og erfarne surfere

De kursuser og lektioner der bliver tilbudt på surf camps er ikke kun for begyndere. Hvis du er en øvede eller erfaren surfer, kan en surf camp også være en fantastisk mulighed for at forbedre dine evner og få personlige tips fra professionelle instruktører.  

Det bliver mere coaching end lektioner. Generelt er grupperne det samme antal, 3-4 mennesker og bølgerne er passende til dit niveau. 

Sådan vil dine dage se ud, når du bor på en surf camp

Hvis du beslutter dig for at booke en surf rejse, skal du forvente at tage til surf lektioner i et par timer hver dag/morgen. Dette er afhængigt af hvilken type af løsninger du vælger. Når du så ikke er i vandet, har du friheden til at gøre lige præcis det du har lyst til! 

Du kan øve dig på de færdigheder, som du lærte til lektionerne, udforske lokale byer og slappe af på surf campen. Efter surf lektionerne er der mange surfere som ofte mødes med hinanden for at slappe af, socialisere og nyde hinandens selskab med forfriskende mad og drikke.

6 Tips Til At Vælge Den Bedste Surf Camp Til Dig

Der er mange muligheder og det at vælge den bedste surf camp til dit surf niveau og til dine rejsemål, kan være overvældende. Lad os før få det af vejen- vi er partiske. Vi har budt rejsende velkomne til vores mange surf camps rundt omkring i verden i over ti år. De tip vi giver dig, kan være baseret på vores erfaring med tusinder af surfere gennem årene. 

Hvem kan være mere kvalificerede til at hjælpe dig med at vælge en surf camp? Lad os dykke ned i tipsene. 

#1 - Start med indkvartering 

En almindelig misforståelse er at surf rejser skal være af lav standard, at du måske skal sove på en sofa i folks hytter for at nyde de bedste bølger i verden. 

Dette er ikke rigtigt. 

Det første du skal kigge efter, når du vælger en surf camp, er standarden for indkvartering. Her kan du se om det passer til dine behov. Surf camps kan (og burde) være komfortable og give dig fundamentet for et godt ophold. 

Har campen en lækker pool, som du kan slappe af i efter en udmattende surf session? Hvor mange afslapnings- og fællesområder er der? Er campen stor eller lille og hvor mange mennesker kan der være? Er sovesalene rene og lækre? Alle disse ting bidrager til en skøn surf ferie oplevelse.

#2 - Se hvad andre siger, især omkring surf lektionerne

Det er hårdt (måske endda umuligt) at være helt sikker på forhånd, om en surf skole er god. Det kan man kun sikkert vide ved at tage derhen og prøve surf lektionerne. Dog vil gode surf skoler have hundredvis af anmeldelser på nettet. Tjek Google, Yelp, Trip Advisor og andre platforme for at se hvad andre mennesker siger om niveauet af professionalisme af surf lektionerne. Instagram kan også være et godt værktøj. 

Hvis du sigter efter det højeste niveau af professionalisme, så vær sikker på at alle surf instruktøren er ISA certificeret. Det betyder at de er forberedt på at instruere dig efter dine behov på din surf rejse.

#3 - Lokation er vigtig, men mindre vigtig end du tror

Når du kigger efter et surf hotel, vil du helt sikkert tjekke hvor det ligger. Hvor langt fra havet ligger det? Hvor ligger den nærmeste butik og købmand? Er der nogle restauranter i området? 

Disse er alle sammen valide spørgsmål og burde være øverst på din liste. Det er dog nemt at overvurdere hvor vigtig lokationen er. Når du kommer tættere på de ting der betyder noget, vil lokationen ikke være det vigtigste mere. Hvis du følger de første tips korrekt, vil du nok bruge det meste af din tid i campen med dine nye spændende venner :)

#4 - Surf Camps er ikke kun for fest mennesker og backpackers.

Det er nemt at tro, at surf camps kun er for unge backpackers der leder efter fester og galskab. Det er dog forkert. Surf camps er for alle typer af mennesker, og du vil højst sandsynligt møde mennesker i alle aldre og stadier i livet. 

Det er derfor surf camps er det bedste, i hvert fald i vores øjne.  

#5 - Giv slip på dine fordomme

Du har nok en holdning om surf fællesskabet. Du har måske en holdning til surf camps og du har nok også en forventning om hvilke typer af personer man møder der. 

Giv slip på alt det.

Surf camps er som en lille overraskelsesæske, hvor man aldrig rigtig ved hvad man finder. At rejse slår generelt fødderne væk under dig. Åben dit sind, vær nysgerrig og bliv en del af dette fantastiske fællesskab, som så gerne vil hjælpe dig med at få den bedste tid i dit liv!

#6 - Bæredygtighed

For surfere er havet vores hjem. Det er derfor en vigtig del af din proces i at vælge en surf camp, som kan verificere at være dedikeret til bæredygtige initiativer, for at reducere vores fodspor og hjælpe moder jord.  

Det er mere end bare at sige ”Det betyder noget for os” – det skal også reflekteres i handlinger. 

Hos Lapoint er vi dedikeret til havet, strandende og fællesskabet. Det er vores legeplads, vores hjem og vores liv. Vi skal efterlade det bedre end da vi fandt det. Det betyder at alle vores ansatte, venner og gæster hjælper med at genbruge og andre handlinger for miljøet. Hver uge har vi beach clean (strandoprydning) og genbrugere for at sikre at vores hjem er som det skal være. 

Gå ikke glip af en mulighed for at hjælpe planeten.

Seneste blogindlæg