Fuerteventura surf
 • Lapoint
 • Blogg
 • 10 Tips Til at Planlægge Den Perfekte Surf Rejse

Guides

10 Tips Til at Planlægge Den Perfekte Surf Rejse

Hvad er det første, som du kommer til at tænke på, når du tænker på at surfe? Selve det at surfe? Bølgerne der bryder mod kysten? Eller måske er det en kold drink i din hånd, mens du ser solnedgangen på en perfekt Balinesisk dag?  

Lige meget hvilken vision du har, er der en ting der er sikkert: Planlægning og forberedelse til din rejse er lige så vigtigt som at pakke sit board. Vi har samlet en liste med 10 nyttige tips for at sikre, at du får et uforglemmeligt surfeventyr. 

#1 - Vælg Imellem en surf camp, eller et surf hotel at bo på 

Hvis du er klar til at begynde at planlægge din surf rejse, skal du først vælge en surf camp eller et hotel. Hvis et af dit primære ønsker er at forbedre dit surf, så er en surf camp helt klart den bedste mulighed. Du vil få god surf undervisning, indkvartering og aktiviteter, som er planlagt til dig. Hvis du ikke ønsker at være omkring andre surfere og gerne vil flyve sole, så er et surf hotel være den bedste mulighed til dig. 

At vælge imellem de to afhænger af hvilken slags eventyr du gerne vil have – Vil du gerne have fart over feltet eller en tilbagelænet stemning? Hvis du har brug for vejledning i at vælge mellem de to typer af ophold, anbefaler vi dig at læse anmeldelser fra gæster, som har boet på en af dem før. Anmeldelserne kan give dig indsigt i hvad du måske vil fortrække. 

Vi har også en liste over de bedste surf camps at lære at surfe, hvis det kunne have din interesse.

#3 - Du kan lære at surfe på din ferie

Var du I tvivl? Selvfølelig kan du lære at surfe på din surf ferie, lige meget om det er en, to eller endnu flere uger. Det er ikke så svært som du tror, selvom det måske heller ikke er nemt. Hvis du er på begynder niveau i surf, vil du kunne bruge dine dage på at søge efter nye bølger at ride, nye måder at lære at surfe og tage dine evner fra ”Det her er ikke sjovt” til ”OMG jeg vil gøre det her for evigt!”. 

Hvis du allerede er en øvede surfer, kan du bruge det nyeste udstyr og den lokale viden til at finde de bedste surf spots til dig og dine venner. 

De bedste tips for begynder surfer:

 • Surf udstyr er dyrt, og du ved ikke hvad der passer til dig. En surf camp vil hjælp dig med at prøve forskellige boards, så det passer til dig og opgrader dem over tid;

 • Hvis du ikke tager på en surf camp, så prøv at leje nyt surf gear fra de lokale surf butikker;

 • Prøv at surfe i forskellige lande for at finde spots der passer til din stil: Longboarders, short boaders eller bodyboard entusiaster har alle deres favorit destinationer. 

 • Pak solcremen – også selvom du tror det bliver overskyet eller det kommer til at regne. Glem ikke en god SPF med 30+ (og helst bæredygtige produkter 😉);

 • Medbring surf støvler i tilfældet af at du vil surfe reef breaks;

 • Lær alle surf termerne så du forstår hvad der forgår, når du taler med andre surfere;

 • Sidst men ikke mindst, pak let!

#5 - Hvad skal du pakke til dit næste surf eventyr (De væsentlige ting)

Det er altid sjovt at tage på et surf eventyr. Der er så mange muligheder for at finde hvilke typer surf rejser der er tilgængelige. Når du har fundet en rejse, er det første skridt at finde ud af, hvad du skal pakke til dit næste surf eventyr. 

 • Surfboard: Den her er nem. Du har brug for det til rent faktisk at surfe! Husk ikke at glemme finner og voks; 

 • Håndklæde/Hat: Du vil ikke gå hjemmefra uden! De vil sikre dig imod at blive solbrændt og vil gøre dig tør efter de lange dage på stranden;

 • Surf støvler/Badesko: Disse sko vil måske føles underlige til at starte med, men de vil give dig så meget sikkerhed når du går på sandet. De vil også forhindre dig i at blive solbrændt på dine fødder og tæer, når du går ind og ud fra havet hele dagen. 

 • Våddragt: Hvis havet er koldt, vil våddragten være en nødvendig ting du ikke skal glemme;

 • Surfboard voks: Du kan ikke lade disse ting være hjemme, hvis vandtemperaturen dypper ned i de lave 40 grader Fahrenheit. Det holder de irriterende bølger væk, der springer op mod dit bord i stedet for at tage dig ned med dem, mens du surfer;

 • Kamera/ Mobiloplader: Glem ikke at pakke disse to ting! Du vil ikke gå glip af at forevige gøre mindeværdige oplevelser, fordi du har glemt et kamera eller en mobiloplader. Så tag det med! (og medbring ekstra batterier);

 • Solcreme: Solcreme er noget at det vigtigste på dit surf eventyr. Beskyt dig selv mod solens skadelige UV stråler. Hvis du ikke har følsom hud, så tag en vandfast solcreme med til at beskytte dig mod saltvandet. 

#6 - Forbered din krop på en surf rejse

Det betyder at komme I form og lære hvordan man surfer. Det er bare noget af det du skal gøre før du rejser, hvis du gerne vil være klar til din surf rejse! 

Gør din kernestabilitet stæk, ved at lave øvelser som crunches, squats og høje spark. Det vil gøre det lettere for dig at surfe på bølgerne, fordi de stabiliserer din balance på et surfboard. 

Hvis du ikke ved hvordan man surfer, så få lektioner fra en professionel så tidligt som muligt, for at hjælpe dig med at forbedre din balance. 

Du vil skulle bruge mindst 30 timers undervisning eller mere, alt efter hvilket surf niveau du er på, hvilket board du bruger (longboard vs shortboard) og hvilke type af bølger du gerne vil surfe (point breaks vs beach break). 

#7 - Lær den lokale kultur at kende på din surf rejse

Surf ferier er en perfekt mulighed for at for at introducere dig selv til nye kulturer, lære om forskellige livsstiler og finde ud af hvordan det er at bo i et område, som du måske ikke har været i før.

Det gælder især steder som Bali. Lær den lokale kultur at kende, mens du er der. Det vil berige din oplevelse og hjælpe med at gøre en returflyvning endnu mere speciel.

Brug lidt tid på at blive involveret i, hvad der sker omkring dig - lær hvordan du surfer eller tilmelder dig et madlavningskursus - inden du flyver hjem igen. Du vil blive overrasket over, hvor meget viden om andre kulturer kan udvide din tankegang.

#8 - De bedste surfbyer med lokale surfskoler

Der er mange fantastiske surfbyer rundt om i verden, fra Puerto Rico til Indonesien. Men hvilke har de bedste surfskoler? Find ud af det her og find din næste destination for dit surf eventyr:

 • Santa Teresa (Costa Rica): Med sin Jurassic Park-lignende natur, betagende vandfald, aktive vulkaner, vilde jungler og uberørte strande, er alt lavet til et eventyr ud over det sædvanlige.;

 • San Diego (USA): Surfing er en af ​​Amerikas foretrukne tidsfordriv; det bør ikke være nogen overraskelse, at denne by har nogle fremragende ressourcer for både begyndere og eksperter;

 • Ericeira (Portugal): Hvis du leder efter en surf rejse, hvor du kan score nogle gode bølger om morgenen, udforske den lokale portugisiske by om eftermiddagen og afslutte dagen med at danse natten væk på en lokal bar, så er Ericeira noget for dig!

 • Fuerteventura (Spanien): Hvis du leder efter et mere eksotisk sted, er disse øer ud for Vestafrika hjemsted for nogle fantastiske bølger fordelt på mange forskellige strande. Nogle surfeskoler her vil lære dig at lave tricks, mens andre henvender sig til dem med erfaring. Men alt vil blive styret af eksperter, hvis mål er at sørge for din sikkerhed;

 • Canggu (Indonesien): 1 time syd for den energiske Kuta Beach finder man Indonesiens skjulte perle: Ved Candidasa Village tæt på Bukit Peninsula tilbydes det bedste surf på Bali. Bølgerne er perfekte for begyndere og det er samtidigt et af Indonesiens mest miljøvenlige spots;

 • Lofoten øerne (Norge): Omkring én af Norges største øer er der enormt gode breaks, der længe har været populære hos surfere fra hele verden, som er draget dertil for at opleve disse krævende og ikke mindst udfordrende breaks. Med dens majestætiske bjergtoppe og uberørte fjorde, har denne ø meget mere at byde på end bare bølger – ingen surfere vil blive skuffet over et besøg dertil;

 • Taghazout Bay (Marokko): Marokko er typisk ikke en destination man forbinder med surfing i verdensklasse, men det skal man ikke bekymre sig om – Ved Taghazout Bay er man godt dækket ind. Bugten i udkanten af byen Agadir tilbyder fremragende bølger til surfere på alle niveauer; 

 • Linga Longa Reef (Brasilien): Brasilien er et af de bedste steder at surfe i Sydamerika. Hvis man gerne vil prøve noget anderledes, kan man tage til Rio Grande do Sul, hvor mange af bølgerne er forskellige fra hinanden. Et spot der er værd at besøge, er Linga Longa Reef, som er blandt de ti bedste surf spots i Sydamerika;

 • Ahangama (Sri Lanka): Sri Lanka er en eksotisk destination. Nyd de venlige line-ups, drik en kokosnødsdrink under palmetræerne og kom helt tæt på dyrelivet i junglen. Det er tid til eventyr!  

#9 - Overvej at leje et surfboard, hvis du vil gøre rejsen let. 

Hvis der er én ting som man får brug for på en surfrejse, så er det et surfbræt, men hvis du vil gøre din rejse lettere, så overvej at leje et surfbræt lokalt. Undersøg på forhånd om der på din ønskede destination er surfbræt ledige, inden du booker fly og indkvartering.

Hvis dette ikke er en mulighed, så lej et bræt på dit hostel (som måske ovenikøbet kan give dig nogle gode råd med på vejen).

Planlægger du at rejse med dit eget surfbræt, er det en god idé på forhånd at sætte sig ind hvilke restriktioner/krav der er ift. vægt og størrelse, når det kommer til flytransport. Er customer service ikke til at få fat i, kan man ofte finde disse informationer på flyselskabernes hjemmesider. 

Hvis du ikke vil døje med dette besvær eller ikke har tid til det, anbefaler vi at du lejer et surfbræt i stedet, da det ofte er rimelig billigt. Nogle butikker tilbyder endda pakkeløsninger, som indeholder leje og levering af surfbræt, så det eneste du skal gøre, er at møde op i lufthavnen.

Og nu hvor vi snakker om at gøre tingene lidt nemmere for sig selv, anbefaler vi også at du lejer en bil på destination, i stedet for hver dag at skulle tage offentlig transport hver gang man vil til og fra byen. Dette kan gøres igennem surfcampen eller lufthavnen.

Konklusion

Efter du har læst dette blogindlæg, burde du føle dig sikker i hvad du kan gøre og hvor du kan tage hen, næste gang du planlægger en surfrejse. 

Det er lige meget om det er din første eller din 10’ende surfrejse. De overstående tips vil sikre at du får en uforglemmelig oplevelse på en af vores anbefalet destinationer. 

Vi håber at disse 10 rejse tips til at planlægge den perfekte surfrejse var nyttige!

Hvis du vil have mere information om et specifikt emne relateret til surfrejser, så kontakt os endelig– vi er altid glade for at kunne hjælpe. 

Seneste blogindlæg