Doing Yoga in Ericeira

Guides

Yoga

Hvordan yoga hjælper din surfing

Det giver sig selv, at den bedste måde du kan forbedre din surfing, naturligvis er at hoppe i vandet med dit surfboard. Men der findes dog andre alternativer, hvis ikke du har bølger i baghaven. Denne liste giver dig de otte bedste yoga-øvelser, som kan hjælpe dig til at blive en bedre surfer. 

Yoga og surfing ligger ikke så langt fra hinanden, som man skulle tro. Begge fokuserer på balance, fleksibilitet og mentalitet. Hvis du tilføjer yoga til din daglige eller ugentlige rutine, kan du føle dig stærkere og mere sikker på dit surfboard, samtidig med du kan indarbejde en bedre ro i vandet. 

Nogle laver yoga på grund af det spirituelle element. Yoga er en kulturel og spirituel indisk praksis, som har eksisteret i over 5000 år. Yoga bliver ofte forklaret som værende en livsform eller disciplin, der forbinder krop med sind og sjæl.

Hvorfor er yoga godt for surfere?

Ved at praktisere yoga ofte, kan det forbedre din surfing. Det gavner bl.a. dit bevægelsesudslag, vejrtrækning og minimerer din risiko for skader. Antonia Tauscheck har praktiseret yoga i 12 år og blev selv uddannet yogainstruktør for seks år siden. Når hun ikke er i yogastudiet, surfer hun så ofte hun kan. 

– Yoga kan hjælpe dig utrolig meget i din surfing, på grund af det fysiske aspekt, hvor man forbedrer styrke, stabilitet og fleksibilitet. Når vi surfer, har vi brug for meget fleksibilitet i hofter, skuldre og ankler! Stærke skuldre gør en stor forskel i padleteknik og pop-up. Yoga består af meget coretræning, som du kan bruge i surfing, da en stærk core vil holde dig stabil og balanceret.

Så er der den mentale side af yoga.

– Mens du praktiserer yoga, fokuserer du meget på din vejrtrækning. I løbet af en normal hverdag trækker de fleste vejret overfladisk i brystet, i stedet for dybe vejrtrækninger hele vejen ned i maven. Ved at tage en dybe ind- og udåndinger, signaleres der en følelses af ro til kroppen, som er gavnligt, hvis du har et slemt wipeout eller hvis du dykker under en bølge. 

Surfing er en krævende sport, og hvis du starter med at surfe uden at have den smidighed og corestyrke, der er brug for, kan det blive endnu mere udfordrende at lære. Derfor kan yoga bruges som en god forberedelse, for at blive mentalt og fysisk klar til bølgerne. Det er også en god måde at varme kroppen op på stranden før en surfsession.

8 yogaøvelser der hjælper din surfing

Antonia vil her introducere hendes bud på de bedste yogaøvelser, der også hjælper med at forbedre din surfing. Navnet på stillingerne er skrevet på dansk og sanskrit.

Seneste blogindlæg