chris hartkopp surfing in peniche portugal
  • Lapoint
  • Blogg
  • 4 Surf Øvelser for at Forbedre dit Surf-Fitness

Guides

Surf

4 Surf Øvelser for at Forbedre dit Surf-Fitness

En sand surfer forstår, at surfing ikke bare er at hoppe op på et bræt og følge bølgerne mens man står helt stille. At kunne hoppe op og balancere på surfbrættet, kræver en masse kernestyrke og stabilitet, som begge kræver regelmæssig træning og øvelse, hvis du virkelig vil tage din surfing til næste niveau.  

Surf-fitness er ikke noget der skal tages let på, hvis du vil blive bedre til at surf og surfe de bedste bølger i verden. Ved hjælp af både fitnesstræning til dit surfbræt og korrekt surfing-fitness, kan du forberede din krop på den udholdenhed og styrke, den har brug for, for at surfe bølger med succes samt opleve længere surf sessioner.  

Du bør begynde med at indarbejde en surf krop-træning ind i dine daglige rutiner, hvis du er: 

  1. En nybegynder, der lige er kommet ind i surfer-universet 

  2. En mellemliggende surfer, der ønsker at komme et niveau op

  3. En pro, der stort set surfer mere end at sove

Din fysiske form er afgørende for dit surfings succes, så start med at forme en surf-fitness træningsrutine og hold fast i den hver uge. Der er utallige øvelser du kan benytte dig af, for at forbedre din styrker og stabilitet på surfbrættet – og stol på os, alt den hårde træning du laver hver uge, er det værd i sidste ende. 

Nedenfor er der fire af de bedste surf-øvelser for at forbedre din surf-fitness og gøre dig klar til at surfe bølgerne selvsikkert.

4 Træningsøvelser der Hjælper dig med at Blive Bedre til at Surfe

#1 - Surf-Fitnesstræning: Burpees – 3 set & 8 reps

Den første øvelse, du kan gøre for at hjælpe din surf-fitnesstræning, er burpees! Denne øvelser er en af de bedste ting, du kan gøre for din krop, for at øge udholdenhed og forberede dig på livet på et surfbræt. Burpees øger også din styrke og hjælper dig med at opnå den muskelhukommelse, der er nødvendig for at komme op på et surfbræt. 

For at starte en burpee, skal du blot springe op med armene lige over hovedet og hoppe ned til jorden, hvor dine hænder rør jorden på begge sider af dine ben. Så snart du er nede på jorden, skal du skubbe begge ben tilbage i en armbøjnings-/plankeposition og lave en armbøjning ved at bøje dine albuer. Endelig, afslut burpee’en ved at hoppe op for at starte hele processen igen. 

Burpees kan være mere udfordrende hvis du udfører denne øvelse langsomt og kontrolleret når du bøjer armene i en plankeposition, og så kan du bruge din styrke til at øve ”eksplosions-bevægelsen” af at springe op. For optimale resultater, lav denne øvelse 8 gange af 3 omgange, og se din surf-fitnesstræning forbedre sig hurtigt.

#2 - Surf-Fitnesstræning: Planke med arm og ben bevægelse – 3 reps af 40 sekunder hver

Den følgende øvelse du kan udføre for at forbedre din surf fitness er planke. Planken vil hjælpe dig med at engagere din kerne og øge din overkropsstyrke, hvilket er præcis hvad du har brug for, når du padler ud og skal surfe de hektiske bølger.

Gennemfør denne øvelse ved at udføre planken 40 sekunder hver af 3 omgange. Sørg for at holde ryggen lige og dyppe numsen nedad (med andre ord, undgå at have en banan-formet ryg). For at gøre denne øvelse mere udfordrende, kan man skiftevis løfte arme og ben for at forbedre din kerne og opnå bedre stabilitet. 

Plankepositionen er fantastisk til at sætte din indre balance på prøve. Glem ikke at tilføje denne øvelse til din surf-fitnesstræningsrutine, hvis du vil øge din surfings ydeevne.

#3 - Surf-Fitnesstræning: Skulder Mobilitets Øvelser 

 Skulder mobilitet er helt afgørende for surfere. At padle ud til bølgerne, kræves der meget øvre styrker og skulderfleksibilitet, så det er afgørende, at surfere strækker ud for at forhindre smertefulde fibersprængninger. 

Den bedste måde at forbedre din skulderfleksibilitet er at udføre bevægelser, der vil øge dine skuldres bevægelsesområde. Én måde du kan øve dette på, er ved at bruge en lang genstand, som f.eks. en pind eller baseballbat, og holde den over hovedet med strakte arme. Bevæg pinden langsomt bag ryggen, fra venstre til højre, og husk at holde armene helt strakte under alle bevægelserne.  

Udfør denne skulder mobilitet øvelse et par minutter ad gangen i løbet af din surf-kropstræning for at sikre disse muskler konstant er strakt and forberedt på at padle ud i vandet. Hvis du ikke strækker ud i skulder-området løbende, kan det føre til at skulderen går af led eller du oplever smertefuld ømhed, hvilket er det sidste du vil opleve når du har planlagt en sjov dag ude i bølgerne.   

#4 - Surf-Fitnesstræning: Yoga Bevægelser – 3 sets & 6 reps

Yoga er en anden fantastisk surf-træning der vil øge din mobilitet, fleksibilitet og styrke mens du er på et surfbræt. Mange yogapositioner efterligner ikke kun din position på surfbrættet, men de kan også forbedre nyttig muskelhukommelse for herefter at forbedre din balance og holde din kerne engageret mens du surfer. 

Én god yogabevægelse er at udføre en ’lunge’ mens armene er strakt op. En anden er at lave planken ned i en Cobra Pose, hvor du løfter din krop med dine arme og strækker benene tilbage. Når du er i Cobra Pose, kan du herefter strække din ryg og skuldre ved at bøje baglæns til den såkaldte Child’s Pose. Her er dine arme ved siden af dine øre, strakt lige foran dig mens du sidder på dine fødder med bøjede knæ. Undervejs af hver surf-træning kan du prøve at lave 3 omgange af yogabevægelserne med 6 gentagelser pr. omgang. 

Yogabevægelserne kan virkelig hjælpe med styrken til at komme op på surfbrættet og stabiliteten på vandet. Yderligere, er yoga en stor stressaflastning samt en behagelig måde at slappe af på efter en udfordrende træning. Tøv ikke med, at tilføje yogabevægelserne til din surf-fitnesstræningsrutine.

Seneste blogindlæg