Beginner surfer at Lapoint surfcamps
  • Lapoint
  • Blogg
  • Er det muligt at lære at surfe efter alderen af 30?

Guides

Er det muligt at lære at surfe efter alderen af 30?

Du undrer dig måske, er det for sent at lære at surfe? Du er ikke længere en teenager, men er du blevet for gammel til dette? Svaret er nej! Hvis du er interesseret i at lære at surfe efter alderen af 30 eller 40, så ikke lad din alder stoppe dig! Hvor kliche det end kan lyde, er alder kun et tal, og hvis surfing er noget, du gerne vil prøve, er vi her for at fortælle dig, at du kan gøre det. 

Men hvordan?

Lær at: Surf-Ferier 

Den bedste måde at lære at surfe på efter 30 er at tage på en surf-ferie! Surf-ferier, også kendt som surf-camps, er en blanding af surfing-kurser, en afslappende tid i paradis og sjove eventyrer i ét. Uanset hvilken pakke du vælger til dit ophold på en surf-camp, er daglig kost og logi samt den bedste surf-undervisning inkluderet. Værelserne kan både være private eller delte, og campens åbne rum gør det utroligt nemt, at blive venner med nogle seje mennesker fra hele kloden. 

Surf-camps er en fantastisk mulighed for at lære at surfe i alderen af 40, da surf-kurserne er korte og ekstremt personlige. Du vil få alle de bedste tips or råd fra surf-trænerne og modtage personligt feedback som du nok ellers ikke vil have fået på en standard surf-skole med mange andre surfing-elever. 

At lære at surfe i alderen af 40, eller efter 30, er en spændende idé for par, der gerne vil opleve en ny og spændende type af ferie som ingen andre. Hvis du ønsker at lære at surfe med din bedre halvdel mens du også slapper af i et pragtfuldt tropisk ’getaway’, book en lær at surfe-ferie på en surf-camp, og du vil ikke blive skuffet.

Tips til Dem der skal Lære, at Surfe Efter 30

3 Tips for Learning How to Surf After 30

If you’re planning on starting a surf course or going on a surf vacation, there are a few things you can do in advance that will help you immensely. Here are a few tips for learning how to surf in your 30s, 40s, 50s, or even 60s & beyond. 

#1 — Træning

For at kunne surfe og gøre tingene nemmere, mens du står på surfbrættet, skal du fokusere på din kerne- og overkropsstyrke, før du overhovedet begynder at surfe. Træning vil hjælpe med at opbygge din udholdenhed og få de muskler du skal bruge til at padle ud i bølgerne og hoppe op på surfbrættet. 

Et par få surf-fitnessøvelser du kan inkludere i din træning, er burpees, planken, fleksibilitetsøvelser samt yoga. Alt der får din hjertebanken i gang og tester din stabilitet, er perfekt forberedelse og er lige, hvad du har brug for, for at surfe bølgerne.

#2 — Vælg et godt surfbræt

Et andet tip, som er afgørende for begyndere, er at du skal vælge det rigtige surfbræt, der netop passer til dit niveau. Der er mange forskellige typer af surfbræt, og for at gøre tingene så nemme som muligt, er det vigtigt, at begyndere holder sig væk fra de surfbrætter der bliver brugt til mellemliggende og avancerede niveauer.  

De bedste begyndersurfbrætter er kendt som ’longboards’ eller ’funboards’. Disse surfbrætter er perfekte til at lære at surfer efter alderen af 30, da de er bredere og tykkere, hvilket er præcis, hvad du vil have, når du lige er startet.

#3 — Opfrisk dit Svømmeniveau og Vælg et godt Kursus

En af de vigtigste forberedelser, du kan gøre, før du lærer at surfe i alderen 40 eller 30, er at træne dit svømmeniveau. Hvis det er et stykke tid siden, at du sidst har svømmet i dybt hektisk vand, skal du sørge for at du øver dig i en pool, i havet eller i en sø, så du vil være selvsikker mens du lærer at surfe.  

Sørg for at lave et par svømmeøvelser regelmæssigt, såsom butterfly eller brystsvømning, for at opbygge din styrke. Dønningerne og bølgerne kan være intense og uforudsigelige, og derfor kan det være ekstremt farligt, hvis du ikke er godt forberedt. 

Har du brug for hjælp til at vælge det bedste sted at lære at surfe? Vi vil gerne hjælpe dig! Tag fat i vores team eller tjek vores surf-camps ud som er placeret rundt om i verden!

Seneste blogindlæg