Guiding in Ericeira

Guides

Top 6 surf spots i Ericeira, Portugal

Er du på jagt efter de bedste surfspots i Ericeira? Den lille fiskerby har fået verdenskendt status i surfsporten takket være det rige udvalg af forskellige bølger med smukke omgivelser. Her er vores seks favorit-spots for begyndere i området omkring Ericeira. 

Når du ankommer til Lissabon lufthavn, tager det kun 45 minutter at køre til Ericeira. Med en otte kilometer lang kystlinje, byder Ericeira på mange strande og forskellige surfspots. Ericeira har endda fået titlen som Europas “surf-hovedstad”. Du kan finde alt fra begyndervenlige spots i hjertet af den gamle bydel til berømte spots, hvor nogle af verdens bedste surfere har fanget bølger. Både som begynder og øvet surfer kan du nyde godt af Ericeiras bølger året rundt, hvis du ved hvilket surfspot du skal tage til.

De 6 bedste surfspots i Ericeira

Denne liste beskriver de 6 bedste surfspots i Ericeira, som du burde tage til hvis du er begynder. Listen starter med de sydligste spots og ender med det nordligste:

Hvorfor skal du lære at surfe i Ericeira?

– For det første er Ericeira en utrolig smuk by og udsigten fra vandet er fantastisk. Jeg tror den største grund til at folk kommer her for at surfe, er at vi har nogle af de bedste bølger i Europa, både for begyndere og øvede surfere. Grundet kystlandskabet findes der ikke kun high-performance bølger til de erfarne surfere, men også nemme bølger, til dem der lige har lært at surfe. 

Noget som er specielt godt ved Ericeira, er at du kan starte med at surfe ét sted med små og bløde bølger. Derefter kan du sætte dig ind i bilen, køre i to minutter hen til et andet spot, og surfe en fuldstændig perfekt og større bølge, sagde vores surf cheftræner Rui Henriques, ved Ericeira-campen.

Hvad er det værste ved at surfe i Ericeira?

– Efter min mening synes jeg at det største problem med surfing her, er at der er mange, som starter med at surfe, uden at lære de rette regler og etiketten i vandet. Vi har flere mennesker i vandet end nogensinde, så derfor er det utrolig vigtigt at kende reglerne. Flere mennesker bringer dog også gode ting med sig. En surf-by som Ericeira er meget afhængig af turisme, da det sørger for arbejde til de lokale indbyggere. Vi burde alle i fællesskab sætte mere fokus på at lære folk hvordan man opfører sig i vandet, så alle kan have det sjovt i sikkerhed, sagde Henriques.

Tjek denne artikel ud, hvis du vil høre mere om surf etik og regler i vandet.

Seneste blogindlæg