guide to portugal

Guides

Den ultimative guide til at rejse til Portugal

 Planlægger du en tur til Portugal? Hvis du ikke har oplevet Portugals farverige skønhed og levende kultur, er det et perfekt tidspunkt at starte med at planlægge din tur nu.

Portugal er kendt for glinsende blå strande, perfekte surf spots og en rig kultur. Landet er især også kendt for fantastisk mad og vin. Dens barske kyster, kunstneriske arkitektur og de overkommelige priser gør det til et meget attraktivt feriested for millioner af turister fra hele verden året rundt.

Hvis du er helt nybegynder angående Portugal, skal du blive ved med at læse, for denne artikel vil hjælpe dig med at planlægge din tur helt ned i detaljen. Denne Portugal rejseguide vil informere dig om de fedeste steder at besøge i Portugal, tips til vejret, ideer til hvad du kan lave og alt hvad du har brug for at vide, når du rejser til Portugal.

TIPS & TRICKS

Rejseguide til Portugal

Hvad du kan forvente på din tur til Portugal

Valuta: Euro € (Nuværende sats: 1€ = €1.22 USD) 

Befolkning: 10.28 mio. 

Officielt sprog: Portugisisk

De vigtigste udenlandske talte sprog:   Engelsk, Fransk, Spansk 

Typisk madvare i Portugal: Skaldyr, fisk, kød og grøntsager. Eftersom Portugal ligger ved Atlanterhavskysten, er skaldyr og fisk en af favoritterne for portugiserne. Du finder en overfold af fisk og skaldyr i de fleste restauranter i Portugal. Andre traditionelle portugisiske måltider omfatter forskellige slags kød og mange grøntsager.

Der er også et voksende udbud på lækre vegetariske og veganske retter. 

Sikkerhed: Portugal er utrolig sikkert og har en af de laveste kriminalitetsrater i Europa (som gør det til et fantastisk sted for solo rejsende). Ligesom mange andre steder skal du stadig være opmærksom på lommetyve. Hvis du bare er lidt forsigtig, burde du ikke få nogle problemer.

Stik: Stikkene I Portugal er standard to-tappers europæiske stik (De same som dem du eksempelvis vil se I Frankrig, Tyskland eller Italien). Tekniskset kaldes de type F med 230 standardspænding og 50 Hz standardfrekvens. For en sikkerhedsskyld husk at medbringe din adaptere og omformere til din elektronik og opladere.

Betalingstyper: Du vil kunne betale med kort på de fleste restauranter, butikker og hoteller, især i de større turistbyer. Visa og Mastercard er dog generelt de bedste kort at tage med, fordi det ikke er alle steder der accepterer American Express, Amex eller Discover.

I mindre byer og nogle mindre butikker har du kun mulighed for at betale kontant. At have kontanter er også generelt en god idé, hvis du vil købe streetfood eller små souvenirs fra markeder.

Du kan hæve kontanter ved enhver pengeautomat i Portugal kendt som Multibanco. Kig i indkøbscentre, banker, lufthavne og på togstationer, og du vil være sikker på at finde en pengeautomat i nærheden.

Pro tip: Pengeautomater opkræver normalt et gebyr for valutaomregninger. For at spare penge på gebyrer er det bedste at trykke på "nej", når pengeautomaten spørger, om du vil konvertere til dit hjemlands valuta. Ved at sige nej, vil din bank opkræve et konverteringsgebyr (hvis dit kort ikke har gratis internationale transaktioner), men dette gebyr vil være mindre end pengeautomaternes gebyr. 

De bedste måder at komme omkring I Portugal

I de større byer i Portugal såsom Lissabon eller Porto, kan du stole på den offentlige transport uden at leje en bil.

Mindre portugisiske byer har dog ikke mange muligheder, når det kommer til tog og busser. Hvis du planlægger at tage dagsture til mindre populære eller fjerntliggende byer, skal du sandsynligvis leje en bil.

Større byer som Lissabon og Porto tilbyder at du kan købe et transportkort, der har daglig adgang til alle tog, busser og sporvogne. Dette er en glimrende mulighed, hvis du planlægger at bruge offentlig transport meget.

DRIVING

Prisen på biludlejning I Portugal

Omkostningerne ved at leje biler i Portugal varierer efter sæson og naturligvis efter biltype. Portugal har dog utrolig overkommelige priser, så priserne på biludlejning er kendt for at være billige. Et generelt skøn er ~ 15 € pr. Dag for en lille bil, ~ 50 € for en varebil og op til ~ 90 € per dag for en luksuriøs bil.

Sådan lejer du biler I Portugal

Du behøver ikke international licens til at leje en bil i Portugal, hvis du planlægger at leje i mindre end seks måneder og kun kører inden for Portugal. Hvis du planlægger at køre ind i Spanien, skal du sandsynligvis få et internationalt kørekort inden din rejse, fordi lovene ikke er de samme uden for Portugal.

For at leje en bil i Portugal skal du bare bruge dit pas, kreditkort, og du skal være ældre end 18 år.

D tre bedst bedømte biludlejningsfirmaer, du kan tjekke ud, er:

Priserne på Taxa og Uber I Portugal

Priserne på taxa I Portugal varierer, men generelt er det dyrt i forhold til priserne for offentlig transport. Den gennemsnitlige pris for en taxa eller en Uber i Portugal er omkring 1-1.5€ per kilometer, alt efter hvilken dag på ugen det er, og på hvilket tidspunkt. 

Hvis du vil forberede dig, kan du downloade de to top uber alternativ i Portugal: Bolt & Free Now.

Priserne på maden i Portugal 

Du kan få fantastisk mad I Portugal til overraskende lave priser.  For frokost på en resturent koster det cirka 12€ pr måltid. Streetfood og fastfood er endnu billigere og kan koste omkring det halve.

Et godt aftensmåltid kan koste en smule mere, hvis du er på et trendy spot, men generelt koster et måltid alt fra 15-30€.

Hvornår du skal besøge Portugal og landets vejrsæsoner

Portugal er et af Europas mest solrige lande, så vejret her er dejligt moderat og smukt året rundt. Varme og regn kan dog variere afhængigt af byen og årstiden. Så hvis du prøver at beslutte, hvornår du skal tage til Portugal, skal du først tænke på hvad dine rejseplaner er.

Foråret I Portugal

Foråret i Portugal er en favorit for mange rejsende på grund af de smukke forårsblomster og det dejlige vejr. Hvis du ønsker at tage på sightseeing, vandre eller lave andre sjove udendørs aktiviteter, er april til maj et godt tidspunkt at rejse til Portugal. Disse måneder er køligere end sommervarmen, og det er normalt også tørt, så du skal ikke bekymre dig meget om regn (især i de sydlige byer).

Temperaturerne i april og maj varierer efter by, men generelt er temperaturerne i forårsmånederne normalt mellem 13-25 grader Celsius / 55-77 grader Fahrenheit. 

Sommeren I Portugal

Hvis dine ferieplaner hovedsageligt består af stranddage og cocktails, anbefaler vi, at du besøger Portugal om sommeren. I Portugals sommermåneder kan du regne med varme solskinsdage stort set overalt. Det centrale Portugal bliver det varmeste i løbet af sommeren og kan nå temperaturer over 40 grader Celsius/104 grader Fahrenheit.

Selv kystbyerne, som Porto og Lissabon, overstiger imidlertid normalt ikke temperaturer på 40 grader Celsius.

Juni-august anses for at være Portugals peak på sommersæsonen, så det er et tidspunkt, hvor du vil bemærke, at boligpriserne stiger. Portugal er også ekstremt fyldt og turistet i disse måneder, så dem af jer, der ikke nyder store folkemængder, vil måske vælge et andet tidspunkt for jeres ferie eller i det mindste tager et mindre overfyldt sted hen, såsom Alentejo.

Efteråret I Portugal

 Efteråret er lige så smukt som de andre årstider i Portugal, men vejret plejer at være vådere og have flere storme. Temperaturerne i efteråret er dog utroligt behageligt og når normalt op til 25 grader Celsius / 77 Fahrenheit. 

Hvis du vil slikke sol på stranden, tage på vandreture eller sightseeing uden den intense varme, er september en god måned til at planlægge din rejse. Mange af sommerturisterne vil også være væk, så du behøver heller ikke at håndtere så mange menneskemængder i løbet af denne tid.

Hvis du nyder at surfe, er det den tid på året, hvor bølgerne er bedst.

Vinteren I Portugal

Portugals vintermåneder har meget mindre forudsigeligt vejr, og naturligvis er temperaturerne køligere. Det regner også mest om vinteren, men det bliver sjældent koldt nok til at det sner, undtagen på bjergsiden, der grænser op til Spanien. 

Ikke desto mindre er Portugal stadig solrigere end det meste af Europa, selv om vinteren, så det betragtes som en fantastisk destination hele året rundt. Koldere dage på kysten kan have temperaturer helt ned til 8 grader Celsius / 46 grader fahrenheit, men solen fortsætter med at minde dig om, at foråret kommer. 

Algarve, Portugals sydligste region, er en fantastisk vinterdestination, fordi temperaturerne ikke bliver for lave, og stormene er minimale.

WHERE TO GO

De bedste steder at besøge I Portugal

Nu hvor du har en idé om, hvilken sæson du skal planlægge din ferie, skal du derefter beslutte, hvor du skal bo! Der er utallige fantastiske byer at vælge imellem, men her er 10 af de bedste steder at besøge i Portugal, som du helt sikkert bør tilføje til din liste. 

Besøg Lissabon, Portugal

Lissabon er Portugals hovedstad og en af ​​de mest besøgte byer i landet. Byen er ikke kun fuld af smuk arkitektur og interessante historiske seværdigheder, men der er også adskillige nærliggende strande med smukt glitrende blåt vand, som er perfekt til dem der elsker stranden eller rush-søgende surfere.

Byen er også et aktivt sted for fjernarbejdere og digitale nomader på grund af adgangen til pålidelig WIFI og de mange fælles arbejdsrum.

Surfere vil være interesserede i at vide, at Lissabons fremragende vejr og bølger hele året rundt, kroner Portugal som det bedste surferejsemål i hele Europa. Det er også hjemsted for surf-camps i topklasse og den eneste World Surf Reserve i Europa, som findes omkring 40 minutter fra Lissabon i Ericeira. 

Ting at lave I Lissabon:

 • Slap af på stranden

Der er nogle berømte strande som Cascais, Peniche og Sintra.

 • Tag ud i bølgerne!

Surf professionelle elsker havet ved Lissabon. Begyndere kan også lære at surfe med et kursus eller på en surf-camp. Tjek vores andet post om de bedste surf spots i Lissabon.

 • Tag mod vest og udforsk Belem

Dette er en region i Lissabon, der har fantastiske historiske seværdigheder som Palacio Nacional da Ajuda, Mosteiro dos Jeronimos og Torre de Belem.

 • Oplev den modern side af Lissabon I Parque das Nações

Parque das Nações er et moderne kvarter i Lissabon, der har fede aktiviteter og steder at se, som Oceanario-akvariet, gondollifterne og det interaktive videnskabsmuseum Pavilhao do Conhecimento

Du kan finde flere sightseeing-ideer i vores andet post med de fedeste ting at lave i Lissabon. 

PRO TIP: Prøv at undgå at tage taxaer i Lissabon, da de fleste taxachauffører øjeblikkeligt genkender dig som en turist og måske prøver at tage overpris. Du kan altid vælge Uber eller dens alternativer eller tage offentlig transport.

Besøg Porto, Portugal

Porto er en anden berømt by i Portugal, der tiltrækker millioner af turister hvert år. Porto findes på den nordvestlige kyst og har imponerende barokke kirker, vartegn og en smuk udsigt over vandet.

Brostensbelagte gader, farverige fliser (kendt som azulejos) og picture-perfect terrakottatag gør Porto til en af ​​de mest fotogene byer i Portugal. Hvis du nyder lange gåture, beundrer unik arkitektur og design, vil du helt sikkert nyde Porto.

Ting at lave I Porto:

Tour berømte katedraler

Torres dos Clerigos og Se er et must-see

Tag en naturskøn gåtur til Douro-dalen

Du kan gå ned ved floden Douro og nyde en betagende udsigt over dalens landskab og charmerende landsbyer ved Douro-dalen. 

Beundre Dom Luis I broen

Denne to-lags metalbro fungerer som Porto's ikon og forbinder downtown-distriktet Riberia med havneregionen, Vila Nova de Gaia. 

• Tour Bolsa Palace

Palacio da Bolsa, som oversættes til Stock Exchange Palace, er en enestående nyklassicistisk bygning, der historisk blev brugt som Portugals centrum for børshandel.

PRO TIP: Køb et Porto kort, hvis du planlægger at udforske byen med offentlig transport. Disse kort fungerer grundlæggende som adgang til offentlig transport, der også giver dine frynsegoder, ligesom 50% rabat på nogle vigtige attraktioner og gratis adgang til visse museer.

Besøg Lagos, Portugal

Lagos er en absolut magisk by i Algarve/den sydlige region i Portugal. Her finder du nogle smukke klippeformationer, grotter og havgrotter, der vil slå benene væk under dig.

Mange turister flokkes hvert år til Lagos på grund af dets kystnære skønhed og frodige feriesteder. Der er også nogle temmelig ekstravagante seværdigheder at se her og en fantastisk enestående solnedgang. 

Ting at lave I Lagos:

 • Tjek historiske steder ud, som Igreja de Santo Antonio

Igreja de Santo Antonio, også kendt som St. Anthony's katolske kirke, betragtes som et nationalt monument, og det blev bygget i 1707. Ydersiden er smuk, men indersiden viser sig at være endnu mere overdådig og funklende med guld. 

 • Se solnedgangen ved Ponta da Piedade

Ponta da Piedade er et fyrtårn, der er et vartegn og et populært sted at se den smukke solnedgang i havet.

 • Oplev grotterne med båd

Grotterne og hulerne er så unikke i Lagos, så vi anbefaler bestemt, at du tager en rundtur i grotterne og havgrotterne på en sejltur. Du kan finde fantastiske sejlture rundt i Ponta da Piedade.

 • Prøv nogle af de sjove udendørs aktiviteter

Hvis du kan lide at vandre, kan du tage på smukke vandreture op ad strandens omkringliggende klipper. Strandene tilbyder også vandsport som kajakroning og surfing, hvis du vil bruge mere tid udendørs end bare at ligge på stranden.

PRO TIP: At spise ude kan blive dyrt i Lagos. For at spare penge kan du prøve at lave mad der hvor du bor. Selv brødet på restauranter er ikke gratis, som du måske ville forvente, så hvis du ikke vil have et ekstra gebyr, skal du sige "nej, tak", når de bringer brød til bordet.

Besøg Sintra, Portugal 

Et andet smukt sted der er værd at opleve, når du rejser til Portugal, er Sintra. Sintra ligger lige vest for Lissabon, men denne by har sin helt egen unikke stil og stemning, så det er virkelig et besøg værd, selvom du planlægger at blive i Lissabon.

Når du kommer ind i Sintra, vil du blive budt velkommen med et middelalderligt slot, et smukt landskab og historiske paladser. Der er også parker fulde af eksotiske træer fra det 19. århundrede og smukke strande komplet med fotogene klipper.

Ting at lave I Sintra:

 • Se det storslået Quinta da Regaleira palads

Dette drømmende palads ser ud til at være kommet lige ud af et luksuriøst eventyr. Paladset var engang ejet af velhavende Antonio Augusto Carvalho Monteiro og er nu en attraktiv turistattraktion omgivet af smukke lysthuse og skulpturer.

 • Besøg de ikoniske pladser

Paladserne i Sintra er som ingen andre og er nogle af Sintras mest berømte attraktioner. Sørg for at tjekke Pena Palace, et farverigt Disney-lignende vidunder, og Palace of Sintra, der har et unikt Mudejar design.

 • Brug en dag I solen på at gå rundt I Sintras gamle bydel

Sintras gamle bydel, findes i Sintras centrum. Det er et sjovt sted at gå rundt og udforske for at starte din dag i Sintra. Morgen er dog det bedste tidspunkt at gå rundt, fordi de små brostensbelagte gader hurtigt bliver fyldt med turister senere på dagen.

 • Hav en dejlig dag ved stranden

Hvis du vil ud i bølgerne eller bare slappe af ved sandet, vil du elske Sintras strande. Vi anbefaler at besøge Praia de Ursa og Praia da Adraga, da disse er smukke og bedst bedømte strande, som ikke ligger langt fra byens centrum.

PRO TIP: Det er besværligt at køre i Sintra, og det er kendt, at der er få parkeringspladser, så offentlig transport er sandsynligvis din bedste mulighed, når du rejser i Sintra. 

Besøg Nazare, Portugal

Nazare er et andet fantastisk sted at besøge i Portugal og et ekstra spændende sted for pro-surfere. Nazare ligger på kysten i Oeste regionen og er berømt for sine massive bølger, der kan nå højder op til 35 meter!

Udover ekstrem surfing er Nazare en smuk oase af sandstrande kendt som en af ​​Portugals bedste badebyer. Selv med sin popularitet bliver byen ofte overset af feriebyer som Algarve. Så heldigvis for dig, hvis du besøger Nazare, vil du drage fordel af lavere priser og færre turister, især hvis du ikke tager afsted i højsommeren. 

Ting at lave i Nazare:

 • Tilbring en dag på den berøme Nazare strand

Nazare Beach, også kaldet Praia do Norte, er der hvor al magien sker. Denne strand er ikke kun hjemsted for de massive bølger, men den er også fantastisk smuk, og det er det perfekte sted at slappe af i solen.

 • Besøg Peniche, en fiskerby I området

Peniche er en lille havneby kun en kort køretur fra Nazare. Her får du en mere rolig og traditionel portugisisk oplevelse. Det er også hjemsted for smukke strande, og det er fantastisk til surfing og windsurfing.

 • Tag Nazare kabelbanen op til O Sitio

Nazare -kabelbanen er en slags transport, der bringer dig op ad en klippe til den nordlige region Nazare kaldet O Sitio. Den naturskønne tur op koster kun omkring 2 €, men du kan også tage de utroligt stejle trapper (hvis du er modig nok) for at spare penge.

 • Prøv noget tørret fisk

Nazare var oprindeligt en traditionel fiskerby. Stadig i dag sælges fisk meget i byen takket være turisme. En af deres specialiteter, du bør prøve, er dog tørret fisk (bogstaveligt talt fisk, der er tørret ud af solen). Det lyder interessant, ikke? Men retfærdig advaret, de har et ry for at være ekstremt svære at tygge, så vær forsigtig, hvis du har tandfyldninger eller proteser.

PRO TIP: Hvis du vil se en af Nazare’s vilde bølger, skal du besøge Portugal mellem oktober – februar måned.

Denne guide til Portugal fortæller om 5 af Portugals største byer, men der er mange andre fantastiske steder, som du også kan besøge, hvis du rejser til Portugal. Hvis du er interesseret i at undersøge flere af fede steder at besøge i Portugal, kan du også tjekke disse byer:

 • Evora

 • Tavira

 • Obidos

 • Coimbra

 • Elvas

 • Aveiro

Seneste blogindlæg